Ποινική δίωξη στον Ντόναλντ Τραμπ: Αφορά την υπόθεση της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς- Της "αγόρασε" τη σιωπή (βίντεο)

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου, οι αντιδράσεις των Ρεπουμπλικάνων, συμφωνία για να παραδοθεί στις 4 Απριλίου

Σώμα ενόρκων στη Νέα Υόρκη αποφάσισε να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση της καταβολής 130.000 δολαρίων προκειμένου να εξαγοραστεί η σιωπή της πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς λίγο καιρό πριν από την εκλογική του νίκη του 2016, αποκαλύπτει η εφημερίδα New York Times.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που ασκείται ποινική δίωξη σε βάρος πρώην προέδρου.

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραδοθεί οικειοθελώς στη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης για να του απαγγελθούν κατηγορίες την Τρίτη 4η Απριλίου, δήλωσε δικηγόρος του, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times.

 

 

Η εισαγγελία του Μανχάταν επικοινώνησε με δικηγόρο του Τραμπ για να διευθετηθεί η «παράδοσή του» στη δικαιοσύνη

Η εισαγγελία του Μανχάταν ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το βράδυ ότι επικοινώνησε με δικηγόρο του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για να οργανωθεί η «παράδοσή του» ενώπιον της δικαιοσύνης της Νέας Υόρκης, επισημοποιώντας με αυτόν τον τρόπο πως πράγματι του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την υπόθεση της πληρωμής σε πορνοστάρ το 2016.

Διαβάστε ακόμα: Ντόναλντ Τραμπ συλλαμβάνεται, υποφέρει, τρέχει: Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου

«Επικοινωνήσαμε απόψε με δικηγόρο του κ. Τραμπ για να συντονιστεί η παράδοσή του ενώπιον του εισαγγελέα του Μανχάταν (σ.σ. Άλβιν Μπραγκ) για την απαγγελία κατηγοριών ενώπιον δικαστηρίου» της Νέας Υόρκης, ανέφερε σε λακωνική ανακοίνωσή του εκπρόσωπος της εισαγγελίας, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης κατόπιν ψηφοφορίας σώματος ενόρκων.

Το κατηγορητήριο παραμένει για την ώρα «σφραγισμένο» και η ημερομηνία της ακροαματικής διαδικασίας δεν έχει οριστεί ακόμη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η πρώτη αντίδραση του Τραμπ

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε με σφοδρότητα εναντίον της άσκησης ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη δικαιοσύνη της Νέας Υόρκης, στην οποία βλέπει «πολιτικό διωγμό», «κυνήγι μαγισσών» και «ανάμιξη στις εκλογές» του 2024, στις οποίες ελπίζει να «ανακαταλάβει» τον Λευκό Οίκο.

«Αυτός είναι πολιτικός διωγμός και ανάμιξη στις εκλογές στο υψηλότερο επίπεδο στην ιστορία», υποστήριξε σε ανακοίνωσή του ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ, προεξοφλώντας πως η υπόθεση αυτή θα αποβεί «σε βάρος του Τζο Μπάιντεν», του διαδόχου του και πιθανού αντιπάλου του στις προσεχείς προεδρικές εκλογές.

Οι κατηγορίες, που προέκυψαν από την έρευνα υπό τον δημοκρατικό εισαγγελέα του Μανχάταν, τον Άλβιν Μπραγκ, ενδέχεται να μεταμορφώσουν την κούρσα ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024.

Ο κ. Τραμπ είχε ήδη ξεκαθαρίσει προ ημερών πως θα συνέχιζε την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις εκλογές ακόμη κι αν του ασκείτο ποινική δίωξη.

Κέβιν Μακάρθι: Η άσκηση ποινικής δίωξης στον Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ

Η απόφαση να ασκηθεί ποινική δίωξη στον Αμερικανό πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ «ζημιώνει ανεπανόρθωτα» τις ΗΠΑ, κατήγγειλε χθες Πέμπτη ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Ο αμερικανικός λαός δεν πρόκειται να ανεχθεί αυτή την αδικία», προεξόφλησε ο βαρόνος του κόμματος της αντιπολίτευσης, διαμηνύοντας πως η Βουλή θα φροντίσει να «λογοδοτήσει» ο δημοκρατικός και αφροαμερικανός εισαγγελέας Άλβιν Μπραγκ για αυτή την «κατάχρηση εξουσίας άνευ προηγουμένου».

 

 

Γενικά, δίωξη αποφασίζεται να ασκηθεί από σώμα ενόρκων και όχι από εισαγγελικό λειτουργό.

Ρον ΝτεΣάντις: Η ποινική δίωξη σε βάρος του Τραμπ «αντίκεται προς τις αξίες της Αμερικής»

Η άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ «αντίκειται προς τις αξίες της Αμερικής», υποστήριξε χθες Πέμπτη ο εσωκομματικός αντίπαλός του Ρον ΝτεΣάντις, επικρίνοντας την εργαλειοποίηση (τη «μετατροπή σε όπλο», κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε) «του κράτους του δικαίου» στη χώρα.

 

 

Ο ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης της Φλόριντας, ο οποίος φλερτάρει ανοιχτά με το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2024, τόνισε ακόμη μέσω Twitter πως δεν θα ενέκρινε «αίτημα έκδοσης» του πρώην προέδρου, που κατοικεί στην πολιτεία του.
 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ