Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Ο «επίγειος παράδεισος» του Κοντομηνά στο σφυρί: Προς διάθεση στο Πόρτο Χέλι περίπου 350 στρέμματα - Τιμή εκκίνησης στα 13,5 εκατ. ευρώ

Το τεράστιο ακίνητο στο Πόρτο Χέλι, συνολικής έκταση 850 στρεμμάτων, βγαίνει τμηματικά σε πλειστηριασμό, ενώ τα χρέη που το βαρύνουν είναι περίπου 63 εκατ. ευρώ

Στο σφυρί βγαίνει σήμερα το εντυπωσιακό κτήμα και το συγκρότημα κατοικιών στο Μετόχι Αργολίδας, το οποίο κατά το παρελθόν αποτελούσε ένα από τα μέρη που ο εκλιπών επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς επέλεγε για να περάσει στιγμές χαλάρωσης.

Δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως «επίγειος παράδεισος» λόγω της απαράμιλλης φύσης που περιβάλλει το ακίνητο καθώς και της θέας που διαθέτει προς την κοσμοπολίτικη Ύδρα.

Το ακίνητο, λόγω της μεγάλης έκτασης και της αξίας που εμφανίζει βγαίνει σε πλειστηριασμό, τμηματικά. Η διαδικασία στρέφεται εναντίον της εταιρείας «Ελληνικαί Ξενοδοχειακαί Τουριστικαί και Γεωργικαί Επιχειρήσεις Garden Beach» καθώς και της Διευρωπαϊκή Ελληνική Εταιρειών Επενδύσεων, οι οποίες είχαν έδρα το 40ο χιλιόμετρο της Αττικής οδού, εκεί που κάποτε διατηρούσε το στρατηγείο της επιχειρηματικής του δραστηριότητας ο Δημήτρης Κοντομηνάς.

Τι βγαίνει σήμερα στο σφυρί

Συγκεκριμένα, σήμερα θα χτυπήσει το σφυρί για το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος συνολικής έκτασης 300.642,00 τ.μ. με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στα 7.840.936 ευρώ καθώς και το ποσοστό 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος έκτασης 73.104,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στα 5.795.594 ευρώ. Επιπλέον, για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος 300.642 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στο ποσό των 412.680 ευρώ καθώς και για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος εκτάσεως 73.104 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να έχει τεθεί στο ποσό των 305.031 ευρώ.

Αντίθετα σε αναστολή τέθηκε ο πλειστηριασμός για το 95% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας ενός αγροκτήματος, έκτασης 114.761,00 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς να ανέρχεται στις 927.563 ευρώ και για το 95% ενός αγροκτήματος έκτασης 122.154,00 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης να ορίζεται στις 549.757 ευρώ. Επιπλέον, σε αναστολή τέθηκαν αντίστοιχα και οι πλειστηριασμοί για το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 114.761 τ.μ., με την τιμή εκκίνησης στις 48.819 ευρώ καθώς και το 5% εξ αδιαιρέτου της πλήρους κυριότητας μιας έκτασης 122.154 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς στις 28.934 ευρώ.

Το πλεονεκτικό σημείο

Το σημείο που εντοπίζονται οι ιδιοκτησίες απέχει περίπου 8 χιλιόμετρα από το Porto Hydra Village και το Barceló Hydra Beach, τα οποία αποτελούν τουριστικό πόλο έλξης ενώ βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων ανατολικά της Ερμιόνης.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς υπήρξε ένα από τα πολλά γνωστά ονόματα του εγχώριου επιχειρείν που διατηρούν ιδιοκτησίες υψηλών προδιαγραφών στην περιοχή του Σκαλώματος, καθώς "βαριά" ονόματα κυρίως εφοπλιστών, όπως οι οικογένειες Γουλανδρή, Κυριακού, Παναγιωτίδη, Ευσταθίου και Βαρδινογιάννη διαθέτουν σημαντικά ακίνητα στην περιοχή λόγω της εγγύτητας στο Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη.

Το ονειρικό κτήμα στο Πόρτο Χέλι έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από ακίνητα του δραστήριου επιχειρηματία, τα οποία κατέληξαν στον δρόμο της εκποίησης λόγω των κόκκινων οφειλών που κατέγραφαν οι εταιρείες που είχε δημιουργήσει κατά τη διάρκεια της πολυετούς επιχειρηματικής του διαδρομής, η οποία διήλθε από διάφορα σκαμπανεβάσματα.

Στο συγκεκριμένο ακίνητο έχουν "γραφτεί" σημαντικά βάρη όπως για παράδειγμα προσημείωση υποθήκης υπέρ από το 2012 του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για ποσό 53,125 εκατ. ευρώ καθώς και προσημείωση υποθήκης από το 2012 υπέρ της Millenium bank για ποσό 9,8 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ