Made in Greece τα Bioaroma: Οι Κρητικοί Μανούσος Πεδιαδίτης & Κάλλια Χουρδάκη, το deal με την Μαρία Χατζηστεφανή του “Dragon’s Den” - Η απογείωση της φίρμας

Ζευγάρι Κρητικών επιχειρηματιών έκλεισαν σημαντική συμφωνία στο νέο επιχειρηματικό show του Ant1....

Η Bioaroma είναι μία 100% made in Greece εταιρεία, που με έμπνευση από την ιστορία των Μινωιτών που ήταν πρωτοπόροι και γνωστοί παγκοσμίως για τις παραγωγές τους σε καλλυντικά. 

Ο Μανούσος Πεδιαδίτης και η Κάλλια Χουρδάκη οι οποίοι είναι συνιδρυτές της Bioaroma Crete, μιας πρότυπης επιχείρησης στον Άγιο Νικόλαο, που παράγει 100% βιολογικά, vegan, χωρίς πειράματα σε ζώα και με αειφόρες και επαναχρησιμοποιήσιμες συσκευασίες αιθέρια έλαια, φυσικά, θεραπευτικά καλλυντικά και αρώματα είναι ζευγάρι στην ζωή , ζευγάρι και στη δουλειά. 

 

 

 

 

Πρόσαφατα πήγαν την επιχείρησή τους στο “Dragon’s Den” .

Δύο νέοι, πολύ παθιασμένοι με τη δουλειά τους, νέοι επιχειρηματίες από την Κρήτη, εμφανίστηκαν με μία πρόταση συνεργασίας στο νέο επιχειρηματικό show του Ant1, “Dragon’s Den” και τελικά έφυγαν με ένα πραγματικά πολύ καλό deal που αναμένεται να κάνει γνωστή τη δουλειά τους όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό και φυσικά να αυξήσει κατά πολύτις πωλήσεις τους.

 

 

 

 

Οι δύο επιχειρηματίες από την Κρήτη, αποφάσισαν να πάνε στο παιχνίδι ζητώντας για δύο νέα, καινοτόμα προϊόντα, 30.000 ευρώ για το 10% επί των πωλήσεων.

Η επιχείρησή τους αλλά κυρίως η ιδέα στην οποία στηρίζεται, ενθουσίασε και τους πέντε επιχειρηματίες, τελικά όμως ο Μανούσος και η Κάλλια δέχτηκαν την προσφορά που τους πρότεινε η επιχειρηματίας Μαρία Χατζηστεφανή, δηλαδή 100.000 ευρώ για το 10% της επιχείρησης καθώς και δικαιώματα επί των πωλήσεων.

 

 

 

 

Η Bioaroma

Η Bioaroma Crete, που ιδρύθηκε το 2007 στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, είναι μια πρωτοποριακή εταιρεία βιολογικών καλλυντικών και αρωμάτων, φιλική προς το περιβάλλον με βιώσιμη ανάπτυξη. Η αποστολή τους είναι να αξιοποιήσουν τον φυσικό πλούτο της ελληνικής γης δημιουργώντας υψηλής ποιότητας βιολογικά καλλυντικά και αρώματα, ενσωματώνοντας καθετοποημένη διαδικασία παραγωγής, ξεκινώντας από το χωράφι και καταλήγοντας στο ράφι.

Όλες οι πρώτες ύλες προέρχονται από μια ιδιόκτητη έκταση 100 στρεμμάτων όπου καλλιεργούνται βιολογικά 150 διαφορετικά είδη αρωματικών φυτών και βοτάνων, ενώ εξασκούν και βιολογική μελισσοκομία.

Η επεξεργασία βοτάνων και φυτών, πραγματοποιείται στις κεντρικές εγκαταστάσεις της εταιρείας τους . Οι χώροι αυτοί είναι επισκέψιμοι και περιλαμβάνουν: Αποστακτήριο αιθέριων ελαίων, εκχυλιστήριο βοτάνων & σπόρων, αρωματοποιίο και σαπωνοποιίο, εργαστήρια για την παραγωγή και τη συσκευασία των βιολογικών καλλυντικών, βοτανικό κήπο καθώς και ένα μοναδικό διαδραστικό Experience Store.

Ο σκοπός τους

«Από τότε που ήμουν παιδί, με γοήτευε η πολιτιστική κληρονομιά της γης που έχω την ευλογία να αποκαλώ πατρίδα. Αλλά μόνο όταν σπούδαζα χημεία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης άρχισα να εκτιμώ πραγματικά τη θεραπευτική δύναμη των τοπικών βοτάνων και των λουλουδιών που υπάρχουν αποκλειστικά σε αυτό το μαγευτικό νησί. Πολλοί από τους φυσικούς μας θησαυρούς –ιδιαίτερα ο κρητικός δίκταμος, ο βασιλιάς των κρητικών βοτάνων και το λάβδανο, το μαγικό λιβάνι της Κρήτης– χρησιμοποιούνταν για τη θεραπευτική τους δύναμη για αιώνες. 

Η εξερεύνηση, προστασία και διάδοση αυτής της απίστευτης κληρονομιάς μας ήταν για εμένα μονόδρομος." Μανούσος Πεδιαδίτης, Χημικός "

Είμαι η Καλλιόπη Χουρδάκη, σύζυγος του Μανούσου Πεδιαδίτη, μητέρα δύο παιδιών και αρωματοποιός. Το πάθος μου να μαθαίνω νέες γλώσσες και πολιτισμούς καθώς και να αναπτύξω τις επικοινωνιακές μου δεξιότητες με οδήγησε στο να ξεκινήσω τις σπουδές μου στη γερμανική Φιλολογία.

Εργάστηκα αρχικά ως δασκάλα σε δημόσια σχολεία καθώς και ως ξεναγός για τους επισκέπτες της Bioaroma Crete. Το γεγονός ότι εξοικειωνόμουν ασυναίσθητα με όλες αυτές τις μυρωδιές των Κρητικών βοτάνων και των πολύτιμων αιθέριων ελαίων ήταν μια ευλογία για τη ρομαντική μουψυχή. Άρχισα να απομνημονεύω διαφορετικά αρώματα και να καταγράφω ασυναίσθητα πληροφορίες που ξυπνούσαν ταυτόχρονα μνήμες και συναισθήματα που σχετίζονταν με το κάθε άρωμα.

Έτσι ξεκίνησα τις σπουδές μου στη φυσική αρωματοποιία και αρωματοθεραπεία και εξειδικεύτηκα στην παρασκευή προσωποποιημένων αρωμάτων. Στόχος μου είναι οι συνθέσεις των αιθέριων ελαίων να μην δίνουν μόνο ένα όμορφο αρωματικό αποτέλεσμα αλλά να αναδεικνύουν τον χαρακτήρα του ανθρώπου συμβάλλοντας στη γενικότερη ευεξία μέσω της αρωματοθεραπείας." Καλλιόπη Χουρδάκη, Αρωματοποιός, αναφέρεται στον ιστότοπο της εταιρείας τους. 

Η Bioaroma αξιοποιεί πανάρχαιες συνταγές για την παραγωγή των καλλυντικών της, με πρώτη ύλη βότανα που έχουν τεράστια ιστορία και ειναι αποδεδειγμένα βάσει διεθνών ερευνών ευεργετικά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Τέτοια είναι ο δίκταμος, που αποτελεί και τον βασιλιά των κρητικών βοτάνων, το τριαντάφυλλο των βράχων ή Αλαδανιά, καθώς και υπολείμματα από μελισσοκέρι και λάδι ελιάς.

Η Bioaroma εμπιστεύεται τους θησαυρούς της ελληνικής φύσης και ανατρέπει τους κανόνες της μοντέρνας κοσμετολογίας προχωρώντας στην παρασκευή καλλυντικών χωρίς νερό «Water free Products».

Οι κοινές καλλυντικές κρέμες του εμπορίου περιέχουν 60-70% νερό με αποτέλεσμα για να συντηρηθούν να απαιτούνται ισχυρά χημικά συντηρητικά τα οποία συχνά είναι αλλεργιογόνα ή καρκινογόνα. Αντίθετα τα προϊόντα της Bioaroma αποτελούν συμπυκνωμένα ισχυρά προϊόντα τα οποία διαρκούν 4 φορές περισσότερο από τις κοινές κρέμες χωρίς κανένα χημικό συντηρητικό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ