Αποτροπιασμό και ντροπή προκαλούν οι εικόνες βανδαλισμού στο ΕΜΠ: Συνθήματα επάνω σε γλυπτά και τοίχους - Δείτε τις φωτό 

Ο ιστορικός Τέχνης, Μεγακλής Ρογκάκος δημοσίευσε τις φωτογραφίες στον προσωπικό του λογαριασμό

Θλιβερές εικόνες από φθορές και βανδαλισμούς στους χώρους του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Μεγακλής Ρογκάκος.
Στις φωτογραφίες που ανάρτησε στο Facebook ο ιστορικός τέχνης και επιμελητής εκθέσεων, φαίνονται συνθήματα γραμμένα με σπρέι πάνω σε γλυπτά ή σε τοίχους, ζημιές και γκράφιτι.

Ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβής καλεί με δήλωσή του τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να ορθώσουν την αντίδρασή τους στην παρακμιακή κατάσταση.

Τέλος, καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν τα συγκεκριμένα μέτρα που ανήκουν στην αρμοδιότητά τους

«Η αποτύπωση του κ. Ρογκάκου είναι γροθιά στο στομάχι για όσους δεν έχουν υποστεί Μιθριδατισμό. Η διοίκηση του ΕΜΠ ομολογεί την αδυναμία της να αντιμετωπίσει τη συγκεκριμένη έκφραση βαρβαρότητας που συνοδεύεται από τη βία των βανδάλων. Αυτό που κάνει είναι να αποκαθιστά στον όποιο βαθμό την αισθητική του χώρου και ειδικά του μνημείου μετά από κάθε βεβήλωση. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και επιπλέον να απευθυνόμαστε στις αρχές της πολιτείας για ό,τι είναι στον τομέα της δικής της αρμοδιότητας - είναι συγκεκριμένα αυτά που εμπίπτουν σε αυτήν. Είναι ανάγκη να ορθώσουν οι νέοι μας, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες μας, την αντίδραση τους σε αυτή την παρακμιακή κατάσταση. Χωρίς αυτήν, η ελπίδα δεν έχει έδαφος».

Υπενθυμίζεται ότι το ΕΜΠ ιδρύθηκε το 1837 και είναι το παλαιότερο τεχνολογικό ίδρυμα της Ελλάδας, συνεισφέροντας σημαντικά στην επιστημονική, τεχνική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ