Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!Ανδρέας Πάτσης: Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης - Η αδήλωτη πισίνα και τα αγροτεμάχια

Τι εντόπισε η εισαγγελική έρευνα

Αντιμέτωπος με δυο αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος που αφορούν τις δηλώσεις πόθεν έσχες είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Πάτσης ο οποίος τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε στο επίκεντρο πολιτικών αναταράξεων με αφορμή τις καταγγελίες ότι ως δικηγόρος αναλάμβανε κρατικές δουλειές με απευθείας αναθέσεις και αγόραζε «κόκκινα δάνεια».

Ο εισαγγελέας εφετών άσκησε σε βάρος του 57χρονου, που μετά τις αποκαλύψεις διεγράφη από τη Ν.Δ., ποινική δίωξη για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ εξακολούθηση και συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή αυτοπροσώπως και δια παρένθετου προσώπου, κατ’ εξακολούθηση. Τα αδικήματα φέρονται να έχουν διαπραχθεί από 17/7/2019 έως 25/2/2022 ενώ κατηγορούμενες είναι η νυν και η πρώην σύζυγος του κ. Πάτση.

Διαβάστε ακόμη: Ανδρέας Πάτσης: ''Η δραστηριότητα μου είναι γνωστή - Νομίζετε ότι ένα πολιτικό κόμμα δεν ξέρει ποιον έχει στα ψηφοδέλτια του;'' (βίντεο)

Σε βάρος της συζύγου του βουλευτή ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνέργεια σε συμμετοχή σε εταιρείες με έδρα την αλλοδαπή δια παρένθετου προσώπου ενώ η πρώην σύζυγος του διώκεται για ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης συζύγου του υπόχρεου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι από την εισαγγελική έρευνα προέκυψε ότι την επίμαχη περίοδο υποβλήθηκαν ανακριβείς και ελλιπείς δηλώσεις πόθεν έσχες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2019, με ημερομηνία οριστικοποίησης της δήλωσης 20.7.21 και ημερομηνία αναφοράς 17.7.2019, στα δηλωθέντα ακίνητα, ο Ανδρέας Πάτσης φέρεται να μην καταχώρησε πισίνα 28 τ.μ. επ ονόματι της τότε συζύγου του σε ακίνητο στη Νέα Πεντέλη. Επιπλέον, ο ανεξάρτητος βουλευτής εμφανίζεται να ανέγραψε ως έκταση σε δικό του αγροτεμάχιο στο Λουτράκι 2.635 τ.μ., αντί των 4029 τ.μ. που αναγράφονται στο συμβόλαιο γονικής παροχής.

Διαβάστε ακόμη: Πως και γιατί διέγραψαν τον Ανδρέα Πάτση, βουλευτή Γρεβενών από τη ΝΔ - Τα κόκκινα δάνεια & η off shore

Από την έρευνα φέρεται να προέκυψε ότι στη δήλωση του 2021, ο κατηγορούμενος βουλευτής, ανέγραψε εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του ποσού 15.149 ευρώ αντί 37.694 ευρώ.

Επίσης, σε 8 δανειακές υποχρεώσεις της δικηγορικής εταιρείας του, από τράπεζα του εξωτερικού εμφανίζεται να αντέγραψε λανθασμένο ποσό και να παρέλειψε να προσκομίσει βεβαίωση για τις υπόλοιπες οφειλές ποσού 70.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο ανεξάρτητος βουλευτής φέρεται να μην δήλωσε ότι συμμετείχε αυτοπροσώπως ή δια παρένθετου προσώπου στο κεφάλαιο τριών εταιρειών στην Κύπρο ενώ η νυν σύζυγος του σε εταιρεία με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η υπόθεση, πλέον, θα περάσει στα χέρια εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την αρμόδια Ολομέλεια Εφετών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ