Γεννήθηκες για να διαφέρεις - Στη ζωή προσελκύεις όλα αυτά που είσαι…

Προσελκύεις αυτό που είσαι κι αν βγάζεις προς τα έξω κάτι ψεύτικο τότε οι άνθρωποι που θα προσελκύσεις, δεν θα είναι αυθεντικοί και δεν εννοώ εξωτερικά, αλλά εσωτερικά.  

Σε ένα κόσμο που δεν παύει να σχολιάζει και να κριτικάρει να είσαι ο εαυτός σου. Άλλωστε είναι προτιμότερο να παρεξηγείσαι από το να μην νιώθεις εσύ και να προσποιείσαι κάτι άλλο που δεν είσαι. Πλέον όπως κι αν είσαι, είτε σωστός είτε όχι, θα κριθείς, οπότε μη σε σταματά τίποτα από το να είσαι αυτό που νιώθεις και θέλεις πραγματικά.

Να επιλέγεις να είσαι ο εαυτός σου από το να είσαι αυτό που θέλουν οι άλλοι για εσένα. Μην καταπιέζεις τον εαυτό σου να είναι κάτι άλλο μόνο και μόνο για να είσαι  αρεστός και στα μάτια των άλλων. Μην προσπαθείς να χωρέσεις στα πρότυπα των πλείστων για να νιώσεις αποδεκτός και μην προσπαθείς να προβάλλεις κάτι που δεν είσαι, κάτι ψεύτικο. Γεννήθηκες για να διαφέρεις, για να είσαι ό,τι εσύ θέλεις και νιώθεις..

Πολλές φορές φτάνουμε στο σημείο να καταπιέζουμε τον εαυτό μας μόνο και μόνο για να είμαστε αυτό που θέλουν οι άλλοι.

Αποφεύγουμε να πούμε αυτό που σκεφτόμαστε πραγματικά ή  προσπαθούμε να προσποιηθούμε και να φτιάξουμε κάτι που είναι αποδεκτό σε αυτούς, που εμείς θεωρούμε σημαντικούς, για να μην τους χάσουμε απ’ την ζωή μας. Κι όμως εάν πραγματικά άξιζαν δεν θα βρισκόμασταν ανάμεσα σε αυτό το δίλημμα. Το δίλλημα ‘’να είμαι ο εαυτός μου ή να μην χάσω αυτούς που θεωρώ σημαντικούς;’’.

Προσελκύεις αυτό που είσαι κι αν βγάζεις προς τα έξω κάτι ψεύτικο τότε οι άνθρωποι που θα προσελκύσεις, δεν θα είναι αυθεντικοί και δεν εννοώ εξωτερικά, αλλά εσωτερικά.  

Να αγαπάς τον εαυτό σου και να μην επιτρέπεις σε κανέναν να προσπαθεί να σε αλλάξειn γράφει η Δέσποινα Παντέλα στο Awaken.

Τι προτιμάς; Να χάσεις εσένα ή αυτούς τους δήθεν σημαντικούς απ’ την ζωή σου; Ναι, δήθεν, γιατί εάν άξιζαν δεν θα σε έβαλαν σε αυτή την διαδικασία, αλλά θα σε αποδέχονταν γι’ αυτό που πραγματικά είσαι..

Να είσαι ο εαυτός σου γιατί μόνο έτσι θα αντικρίσεις την πραγματική ευτυχία.. μόνο έτσι θα νιώσεις ‘’ελεύθερος’’..

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ