Ερντογάν: Πριν από τις εκλογές το πράσινο φως για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Συνέχιζουμε τις συνομιλίες με την Σουηδία»

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, που είχε ασκήσει βέτο για την ένταξη των Σκανδιναβών στο ΝΑΤΟ, τώρα έκανε γνωστό πως η Τουρκία αποφάσισε να επικυρώσει το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ενώ οι συνομιλίες με την Σουηδία συνεχίζονται.

«Αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε το πρωτόκολλο για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ στο κοινοβούλιο μας», δήλωσε ο Ερντογάν σύμφωνα με το Anadolu μετά από συνομιλίες με τον Φινλανδό ομόλογό του που επισκέφθηκε την Τουρκία.

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Viral o συζυγικός καβγάς- Η... φάπα για Ερντογάν και Κιλιντσντάρογλου

O Τούρκος πρόεδρος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η Φινλανδία έκανε πραγματικά βήματα για να τηρήσει τις υποσχέσεις της. Αναφερόμενος στη Σουηδία είπε ότι άνοιξε την αγκαλιά της στους τρομοκράτες και συμπλήρωσε ότι της παρέδωσε κατάλογο 120 «τρομοκρατών» απαιτώντας τον επαναπατρισμό τους, κάτι που δεν έγινε. Σε συνέντευξη Τύπου με τον Φινλανδό ομόλογό του, ο Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις συζητήσεις με τη Σουηδία για θέματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία και ότι η αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ θα εξαρτηθεί άμεσα από τα μέτρα που θα ληφθούν.

Διαβάστε ακόμη: Απάντηση Αθήνας σε Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα - προστατεύουμε την κυριαρχία μας»

Ο πρόεδρος της Φινλανδίας σημείωσε ότι η απόφαση συνιστά κάτι σημαντικό για τη χώρα του. Πρόσθεσε ωστόσο ότι η συμμετοχή της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ δεν είναι πλήρης χωρίς τη Σουηδία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ