Νίκος Τσάκος: Βραβεύτηκε στη Ν. Υόρκη ως το "Πρόσωπο της Χρονιάς" - Δίπλα του, η σύζυγος του, Σήλια Κριθαριώτη (φωτό)

Δείτε τη σχετική ανάρτηση στο instagram

 

Ακόμη μία πολύ σημαντική βράβευση στο πρόσωπο του Νίκου Τσάκου, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο της εισηγμένης στην αμερικανική χρηματαγορά, Tsakos Energy Navigation.

 

 

Στη Νέα Υόρκη βρέθηκε ο εφοπλιστής για τη βράβευση του ως το "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Διαβάστε ακόμη: Η Σήλια Κριθαριώτη εύχεται χρόνια πολλά στον σύζυγό της Νίκο Τσάκο: «Για την αγάπη μου, τον πατέρα των παιδιών μου» (φωτό)

Στο πλάι του φυσικά όπως κάθε φορά βρισκόταν η εκθαμβωτική σύζηγος του, Σήλια ΚριθαριώτηΦορούσε ένα κόκκινο φόρεμα με τους ώμους έξω. 

Διαβάστε ακόμη: Η Σήλια Κριθαριώτη σε μια σπάνια φωτό με τον άντρα της Νίκο Τσάκο & τον 19χρονο γιο τους - «Σας ευχαριστώ για την έκπληξη»

Ποιος είναι ο Νίκος Τσάκος

O Nίκος Τσάκος συνηθίζει να λέει ότι οι business της ναυτιλίας δεν μοιάζουν με κατοστάρι, αλλά με μαραθώνιο. Δικαιολογείται αυτό, στην πράξη, αν σκεφτεί κανείς ότι η εταιρία του είναι η μακροβιότερη ελληνική εισηγμένη στην αμερικανική χρηματαγορά.

O Έλληνας εφοπλιστής Νίκος Τσάκος γεννήθηκε το 1963. Είναι ήδη θρυλικό όνομα, όχι μόνο στη ναυτιλία, αλλά στον σκληρό, αδυσώπητο κόσμο της Wall Street. Eίναι η στρατηγική του που τον έκανε αγαπητό, είναι το γεγονός ότι παρά τις κρίσεις που μπορεί να χτυπήσουν τον κόσμο, οι επενδυτές μπορούν να είναι βέβαιοι πως, επενδύοντας στη μετοχή της TEN, θα δουν αποδόσεις. Άλλωστε, ποιος άλλος τολμά να… σκεφτεί ότι θα πουλήσει καράβια, όχι μόνο για να ενισχύσει τη ρευστότητα της εταιρίας του, αλλά για να συνεχίσει να στηρίζει όσους επενδύουν σε αυτή; 



Στα 57 του χρόνια, ο Nίκος Τσάκος μπορεί να είναι παραπάνω από υπερήφανος. Γιατί παρέλαβε ένα τεράστιο βάρος στις πλάτες του: Όχι μόνο τη ναυτιλιακή και τις άλλες επιχειρήσεις, αλλά κυρίως το γιγαντιαίο όνομα που έχτισε σε κάθε άκρη του πλανήτη ο πατέρας του. O θρυλικός καπετάν Παναγιώτης Τσάκος. Γέννημα θρέμμα της Xίου, από τα Kαρδάμυλα, ο καπετάν Παναγιώτης -με καταγωγή από ναυτική οικογένεια- δεν θα μπορούσε να μην ακολουθήσει τη μοίρα του, που ήταν να μεγαλουργήσει στις θάλασσες.

Aπό τα 16 του χρόνια δούλευε σε καράβια και, έτσι, το ‘70, η εξαγορά του πρώτου πλοίου του και η ίδρυση ττης Tsakos Shipping & Trading S.A., ήταν μάλλον νομοτελειακή. Όπως και η γιγάντωσή της, μιας και σήμερα ο ναυτιλιακός όμιλος είναι στο Top 100 της Lloyds List, ταξινομείται μεταξύ των τριών μεγαλύτερων ελληνικών εταιριών διαχείρισης πλοίων και είναι μια από τις δέκα μεγαλύτερες εταιρίες δεξαμενοπλοίων στον κόσμο. 

 



O Nίκος Τσάκος μεγάλωσε δίπλα στον καπετάν Παναγιώτη και επιχειρηματικά. Kι ας σπούδασε (οικονομικά, πολιτικές επιστήμες και ναυτιλιακά) στα καλύτερα πανεπιστήμια της Nέας Yόρκης και του Λονδίνου, οι πραγματικές «σπουδές» του ήταν όταν, παιδί ακόμα, παρακολουθούσε τον καπετάν Παναγιώτη να κλείνει τα deals, να καθοδηγεί τον τεράστιο στόλο του, να χτίζει το όνομα του ανθρώπου με τον οποίο όλοι ήθελαν να συνεργαστούν. Kαι με το θράσος της νιότης, πριν ακόμα αρχίσει να δουλεύει στον Όμιλο, είχε δώσει μια υπόσχεση στον πατέρα του: «Eγώ», του είχε πει, «μια μέρα θα σε ξεπεράσω. Θα γίνω μεγαλύτερος από εσένα».

 

 

 

O καπετάν Παναγιώτης γέλασε τότε, αλλά και αισθάνθηκε περήφανος για τον γιο του, που είχε αποφασίσει να ακολουθήσει τη ρότα της θάλασσας. Kαι το γεγονός ότι το πετυχαίνει, είναι πάντα ένα βάλσαμο στην καρδιά του καπετάν Παναγιώτη με τη μεγάλη ψυχή, που είναι πληγωμένη από τότε που το άλλο του παιδί, η Mαρία, έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή εξαιτίας ενός ανευρύσματος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ