Ντίνα Νικολάου: Μας φτιάχνει Cinnamon Cake - Τα παιδιά θα ξετρελαθούν

Τα διάσημα και εθιστικά cinnamon rolls γίνονται cake και το σερβίρουμε με τσάι ή και σε παιδικό πάρτι. 

Υλικά

Για την επικάλυψη

Για το γλάσο

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη ζύμη

  1. Βάζω το χλιαρό γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από το αλεύρι στον κάδο της κουζινομηχανής και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνω στην άκρη για 15 λεπτά.

  2. Προσθέτω τη σάλτσα μήλου, το βούτυρο και τη βανίλια και ξεκινάω να δουλεύω σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο. Αρχίζω να προσθέτω το αλεύρι και το αλάτι ενώ ζυμώνω σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να δημιουργηθεί μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει. Σταματάω το μίξερ, σκεπάζω με μεμβράνη τον κάδο και αφήνω στην άκρη για 1 ώρα μέχρι να διπλασιαστεί η ζύμη.

Για τη συναρμολόγηση

  1. Βουτυρώνω καλά μια μεγάλη φόρμα για κέικ (με τρύπα στη μέση). Σε ένα μπολάκι ανακατεύω την καστανή ζάχαρη και την κανέλα από τα υλικά της επικάλυψης. Σε ένα άλλο μπολάκι βάζω το λιωμένο βούτυρο.

  2. Αδειάζω τη ζύμη στο πάγκο της κουζίνας και την κόβω σε μικρά μπαλάκια (περίπου 40-50 κομμάτια). Πλάθω ελαφρά σε μπαλάκι, το βουτάω πρώτα στο λιωμένο βούτυρο και μετά στην κανελοζάχαρη και το βάζω στη φόρμα. Συνεχίζω μέχρι να τελειώσω με όλα τα κομμάτια της ζύμης. Όσο βούτυρο μου έχει απομείνει το ρίχνω ραντιστά και πασπαλίζω με την υπόλοιπη κανελοζάχαρη.

  3. Σκεπάζω την φόρμα και την αφήνω σε ζεστό μέρος για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσει. Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο. Ψήνω για 30-35 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Για το γλάσο

  1. Κοσκινίζω την άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω σταδιακά λίγο λίγο το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να δημιουργηθεί ένα λεπτόρρευστο γλάσο.

  2. Αποδογυρίζω το κέικ σε μια πιατέλα και περιχύνω με το γλάσο. Σερβίρω το κέικ στο τραπέζι και ο κάθε ένας παίρνει με το χέρι του, μικρές μπουκίτσες.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ