Ταινίες Πρώτης Προβολής: Ανθρώπινες μελαγχολικές ιστορίες και ηρωικές περιπέτειες (trailers)

Τι θα δούμε στο σινεμά! 

Λίγες ημέρες μετά τα Όσκαρ και τον ασιατικό θρίαμβο του «Τα Πάντα Όλα» κι ενώ στη χώρα μας παρατηρείται μία μικρή αύξηση των εισιτηρίων, επτά νέες ταινίες έρχονται να προστεθούν στους ήδη πολλούς τίτλους των προηγούμενων εβδομάδων.

Απ’ αυτές, τέσσερις με κοινωνικό πρόσημο, ανθρώπινες ιστορίες και με φεστιβαλικές διακρίσεις, δύο αμερικάνικες περιπέτειες φαντασίας και ένα ελληνικό ντοκιμαντέρ. Αν και εμπορικές φιλοδοξίες έχουν η εύθυμη υπερηρωική περιπέτεια «Shazam!

H Oργή των Θεών» και η περιπέτεια φαντασίας «65» με τον Άνταμ Ντράιβερ, το ενδιαφέρον των σινεφίλ αναμένεται να τραβήξουν η τελευταία ταινία του Χιροκάζου Κόρε-Έντα «Τυχερό Αστέρι» και το αισθηματικό δράμα του Πιέτρο Μαρτσέλο «Σκάρλετ».

Τυχερό Αστέρι

(“ Broker”) Δραματική ταινία, νοτιοκορεάτικης παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Χιροκάζου Κόρε-Έντα, με τους Σονγκ Κανγκ-Χο, Ντονγκ-Γουόν Γκάνγκ, Μπάε Ντούνα, Τζι-Γιουν Λι, Λι Μου Σενγκ κα.

Ο Χιροκάζου Κόρε-Έντα, που βρίσκεται πολύ στα πάνω του τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες για τους «Κλέφτες Καταστημάτων», επιστρέφει με ένα ακόμη «πειραγμένο» οικογενειακό δράμα, μια ταινία περιπλάνησης, γυρισμένη στη Νότια Κορέα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Στη Νότια Κορέα, εκατοντάδες μωρά κάθε χρόνο βρίσκονται παρατημένα, γεγονός που έχει οδηγήσει δημόσιους φορείς και απλούς πολίτες να προσθέσουν στα κτίρια και τα σπίτια τους κουτιά-δοχεία που προστατεύουν τα βρέφη μέχρι να τα μαζέψει κάποιος. Ένας υπάλληλος μιας εγκατάστασης με «baby boxes» και ο φίλος του που παλεύει με τα χρέη του, κλέβουν ένα μωρό για να το πουλήσουν σε καλή τιμή. Σύντομα, όμως, οι ντετέκτιβ που τους παρακολουθούσαν τους εντοπίζουν αθόρυβα για να αποσπάσουν κρίσιμα στοιχεία.

Σκάρλετ

(“ L’ Envol”) Αισθηματικό δράμα, γαλλικής, ιταλικής και γερμανικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Πιέτρο Μαρτσέλο, με τους Ζιλιέτ Ζουάν, Λουί Γκαρέλ, Ραφαέλ Τιερί, Νοέμι Λβοφσκί, Έρνεστ Αμχάουερ, Γιολάντα Μορό κα.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Επιστρέφοντας μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου, ένας μεγαλόσωμος ξυλουργός μαθαίνει πως έχει γίνει πατέρας της Ζουλιέτ. Παράλληλα, μυστικά που δεν θέλουν και πολύ για να βγουν στην επιφάνεια, γεννούν εντάσεις που βάζουν τον ίδιο και την οικογένειά του στο στόχαστρο της τοπικής κοινωνίας.

Παρίσι Ξανά

(“ Revoir Paris”) Ψυχολογικό δράμα, γαλλικής παραγωγής του 2022, σε σκηνοθεσία Αλίς Βινοκούρ, με τους Βιρζινί Εφιρά, Μπενουά Μαζιμέλ, Γκρεκουάρ Κολίν, Ναστίγια Γκολούμποβα κα.

Αξιοπρεπές ψυχολογικό δράμα, που έκανε πρεμιέρα στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών και βασίζεται στην καθηλωτική ερμηνεία της καταξιωμένης πλέον Βιρσινί Εφιρά, η οποία κέρδισε και το φετινό βραβείο Σεζάρ.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ένα φθινοπωρινό βράδυ, η Μία βιώνει μια επίθεση σε ένα παρισινό μπιστρό. Τρεις μήνες μετά, πασχίζει να θυμηθεί τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ και πώς να ανακτήσει τη ζωή της για να βρει ξανά την ευτυχία. Όμως, δεν είναι πια η ίδια και το Παρίσι δεν είναι πια το ίδιο... Η Μία βλέπει την πόλη της με νέα μάτια, κι αυτό είναι το πρώτο βήμα προκειμένου όχι μόνο να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα, αλλά και να αλλάξει ριζικά τη ζωή της.

Εξορία

Δραματική ταινία, ελληνικής παραγωγής του 2019, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαζωμένου, με τους Στέφανο Κακαβούλη, Δημήτρη Σιγανό, Αγγελική Καρυστινού, Κατερίνα Τσάση, Χρήστο Ζαχάρωφ, Νίκο Παντελίδη, Πάνο Μπόρα κα.

Η προτελευταία ταινία του Βασίλη Μαζωμένου, με την οποία κλείνει την τριλογία της «Κρίσης», μετά τα φιλμ «10η Μέρα» και «Γραμμές», έκανε μία σημαντική πορεία σε διάφορα φεστιβάλ, μαζεύοντας διακρίσεις και την εκτίμηση.

ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ... Ο Άρης, ένας απελπισμένος Έλληνας, προσπαθεί να φύγει από τη χώρα χρησιμοποιώντας μια βάρκα. Αφού διασώζεται από βέβαιο πνιγμό, από άντρες της Aκτοφυλακής, επιστρέφει στη χώρα του όπου αγωνίζεται να επιβιώσει ανορθόδοξα. Βιώνει όλες τις «αμαρτίες» και τις ακρότητες ενός ανθρώπου που βρίσκεται εκτός συστήματος. Κλέβει, γίνεται σκλάβος και σκοτώνει....

65

(“ 65”) Περιπέτεια φαντασίας, αμερικάνικης παραγωγής του 2023, σε σκηνοθεσία Σκοτ Μπεκ και Μπράιαν Γουντς, με τους Άνταμ Ντράιβερ, Αριάνα Γκρίνμπλατ, Νίκα Κινγκ, Χλόη Κόλμαν κα.

Προϊστορικά πλάσματα εναντίον Άνταμ Ντράιβερ, ο οποίος απ’ ό,τι φαίνεται εδώ και κάποια χρόνια δεν λέει όχι σε ότι του προτείνουν και αν συνεχίσει με αυτό το σκεπτικό θα εξελιχθεί πρόωρα σε έναν Λίαμ Νίσον της τελευταίας περιόδου.

Shazam! H Oργή των Θεών

(“ Shazam! Fury of the Gods”) Ακόμη μία υπερηρωική περιπέτεια από την DC Comics, που δεν είναι για πέταμα και κυρίως γιατί πάνω απ’ όλα βάζει το κωμικό στοιχείο και ένα - τις περισσότερες φορές - σαρκαστικό χιούμορ, για τον μέσο Αμερικάνο. Σκηνοθετημένο από τον Ντέιβιντ Σάντμπεργκ, το φιλμ διαθέτει ξεκαρδιστικές στιγμές, όταν ο υπερήρωας ενηλικιώνεται και διασκεδάζει με τον προορισμό του αν και αρχικά νιώθει ανεπαρκής απέναντι στους άλλους υπερήρωες, όπως τον Batman ή τον Aquaman. Έτσι, πρέπει γρήγορα να ξεπεράσει τους υπαρξιακούς προβληματισμούς του και να κάνει ό,τι μπορεί για να σώσει τον κόσμο και αυτούς που αγαπά από τα μοχθηρά σχέδια των εχθρών του. Από τις συμπαθητικές υπερηρωικές ταινίες, με τους Ζάκαρι Λεβί, Έλεν Μίρεν, Γκρέις Φούλτον, Ρέιτσελ Ζίγκλερ, Λούσι Λιου, Άσερ Έιντζελ, Ντζιμόν Χουνσού, Άνταμ Μπρόντι κα.

Ξεριζωμένοι

Ελληνικό ντοκιμαντέρ από την έμπειρη Ελένη Αλεξανδράκη («Η Νοσταλγός») γύρω από τις βίαιες μετακινήσεις ανηλίκων σε δικτατορικά και δημοκρατικά καθεστώτα. Επτά ιστορίες ανθρώπων, που ξεριζώθηκαν με αγριότητα από το σπιτικό τους, αναδύονται από τις μαρτυρίες τους, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ιστορίας. Από τον ελληνικό εμφύλιο και τον πόλεμο στο Αφγανιστάν, μέχρι τη Σιβηρία και την Ισπανία του Φράνκο, οι ιστορίες αναδεικνύουν έναν κόσμο κακίας και καλοσύνης, αλλά και τα φαρμακερά παιχνίδια της πολιτικής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ