Σπύρος Σούλης: Το Μπλε στη διακόσμηση: Πάρτε Ιδέες από τα σπίτια 7 διακοσμητών

Το λευκό ταιριάζει πάρα πολύ με το γαλάζιο και παρόλο που το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει σε αμερικανό, η αλήθεια είναι πως τα χρώματά του μας θυμίζουν κάτι από Ελλάδα.

Υπάρχει λόγος που το μπλε είναι ένα από τα χρώματα που επιλέγουν πολλοί για το υπνοδωμάτιο, αλλά και τους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού. Δείτε πως το έχουν χρησιμοποιήσει διάσημοι διακοσμητές και πάρτε ιδέες για το δικό σας.

Παρόλο που υπάρχουν και άλλα χρώματα, όπως το πράσινο και το μοβ, το μπλε σε όλες του τις αποχρώσεις είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή και μπορείτε να το ταιριάξετε με πάρα πολλά χρώματα, ακόμα και με αυτά που δεν φαντάζεστε ότι μπορεί να ταιριάξει.

Οι επιλογές είναι ατελείωτες. Εμείς, θέλοντας να σας εμπνεύσουμε και να σας δώσουμε μερικές ιδέες, σας δείχνουμε τρόπους για να διακοσμήσετε με αυτό το χρώμα.

Το συγκεκριμένο καθιστικό στη Νέα Υόρκη ανήκει στον διακοσμητή Gideon Mendelson. Eπέλεξε να βάλει ένα απαλό γαλάζιο στον έναν τοίχο του σαλονιού του και να το συνδυάσει με έπιπλα σε γήινες αποχρώσεις.

Το καφέ πλαίσιο του κάδρου, η χρυσή φωτογραφία που απεικονίζεται σε αυτό, ο καφέ-κίτρινος καναπές και το πολύ ιδιαίτερο μπεζ-χρυσό τραπεζάκι που είναι σαν να είναι 7 στρογγυλά τραπεζάκια μαζί ταιριάζουν υπέροχα με το γαλάζιο του τοίχου.

thehomeissuemple01

Το γαλάζιο στους τοίχους ταιριάζει πολύ με της γήινες αποχρώσεις που επικρατούν σε όλο το υπόλοιπο καθιστικό.

Η κουζίνα της διακοσμήτριας Athena Calderone στο σπίτι της στη Νέα Υόρκη είναι όλη γαλάζια. Τα ντουλάπια, το ψυγείο, τα φωτιστικά είναι όλα βαμμένα στην ίδια απόχρωση του γαλάζιου. Το μόνο που είναι λευκό είναι οι επιφάνειες των πάγκων. Αυτό που παρατηρούμε, όμως, βλέποντας τη φωτογραφία είναι πως το γαλάζιο δε συνεχίζεται και στο υπόλοιπο σπίτι καθώς ο διάδρομος είναι ξύλινος όπως ξύλινο είναι το κάδρο με το οποίο τον έχει διακοσμήσει.

thehomeissue_mple03

Μία γαλάζια κουζίνα είναι το απόλυτο χαλαρωτικό μέρος για να μαγειρεύετε για την οικογένειά σας.

Το σαλόνι του διακοσμητή Bruno Frisoni στο Μαρόκο είναι χάρμα οφθαλμών. Το γαλάζιο-άσπρο μαρμάρινο τζάκι ομορφαίνει πολύ τον χώρο. Στο υπόλοιπο δωμάτιο κυριαρχεί το λευκό και το ιβουάρ, χρώματα που δένουν πολύ όμορφα με τη συγκεκριμένη απόχρωση του μπλε.

thehomeissue_mple02

Σαν ανοιξιάτικο τοπίο είναι το καθιστικό αυτό που συνδυάζει το γαλάζιο με το ιβουάρ και το λευκό.

Στους λόφους του Χόλιγουντ βρίσκεται η υπέροχη κρεβατοκάμαρα του διακοσμητή Brian Patrick Flynn. Το σκούρο μπλε στους τοίχους και το ταβάνι είναι πολύ όμορφο θα λέγαμε ενώ συνδυάζεται τέλεια με τα ελαφρώς γαλάζια σεντόνια και σκεπάσματα του κρεβατιού.

Μπορεί να είναι λίγο «βαρύ» το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο (όταν λέμε βαρύ εννοούμε από διακοσμητικά στολίδια, κορνίζες, λουλούδια και φωτιστικά) αλλά το μπλε είναι ένα χρώμα που του πάει πολύ.

thehomeissue_mple05

Παρόλο που είναι παραγεμισμένο με "μπιχλιμπίδια" το συγκεκριμένο υπνοδωμάτιο, έχει χαρακτήρα.

Στη Μαδρίτη βρίσκεται το σπίτι του διακοσμητή Lorenzo Castillo. Το καθιστικό του μπορεί να μην είναι γεμάτο μπλε αλλά το απαλό γαλάζιο που υπάρχει στους τοίχους του είναι διακριτικό και όμορφο. Αυτό που σίγουρα σας κάνει εντύπωση, πάντως, είναι πώς συνδυάζεται τόσο όμορφα με το χρυσό που επικρατεί στο χώρο.

Τα χρυσά καναπεδάκια και το καφέ στα φωτιστικά και τα πλαίσια των κάδρων και του καθρέφτη συνδυάζονται υπέροχα με το γαλάζιο.

thehomeissue_mple06

Το απαλό γαλάζιο ταιριάζει πάρα πολύ με το χρυσό καθώς αυτό είναι που το ολοκληρώνει.

Στο Long Island βρίσκεται το σπίτι του διακοσμητή Christopher Burns. Το καθιστικό του σπιτιού του έχει ένα σκούρο μπλε στον έναν τοίχο του ενώ ο καναπές και το επιτραπέζιο φωτιστικό είναι στην ίδια απόχρωση του γαλάζιου. Τέλος το κάδρο απεικονίζει μία παραλία η οποία είναι σε μία διαφορετική απόχρωση του γαλάζιου. Μία μικρή λεπτομέρεια: Η εξώπορτα του σπιτιού που φαίνεται στο βάθος δεξιά είναι επίσης μπλε και μάλιστα στο μπλε του τοίχου.

thehomeissue_mple04

Το λευκό ταιριάζει πάρα πολύ με το γαλάζιο και παρόλο που το συγκεκριμένο σπίτι ανήκει σε αμερικανό, η αλήθεια είναι πως τα χρώματά του μας θυμίζουν κάτι από Ελλάδα.

Ο διακοσμητής Robert Passal έχει ένα πολύ ιδιαίτερο υπνοδωμάτιο στο σπίτι του στο Mαϊάμι. Η ιδιαίτερη ταπετσαρία που έχει ως βάση της το μπλε συνδυάζεται όμορφα με το μπλε του κρεβατιού. Παρόλο που μπορεί να σας φαίνεται αρχικά πως το τόσο πολύ μπλε είναι υπερβολικό, στην πραγματικότητα μέσα στο συγκεκριμένο δωμάτιο υπάρχει ισορροπία.

Το φωτιστικό είναι διαφανές και δεν υπάρχουν πολλά διακοσμητικά μικροπράγματα που θα μπορούσαν να το φορτώσουν πάρα πολύ. Αυτό που θα μπορούσε να αποφευχθεί είναι το ζεβρέ χαλί το οποίο κάνει το κατά τα άλλα αρμονικό δωμάτιο «too much» αναφέρει το spirossoulis.

thehomeissue_mple07

Οι δύο αποχρώσεις του μπλε συνδυάζονται υπέροχα σε αυτό το όμορφο υπνοδωμάτιο, αντίθετα με το ζεβρέ χαλί που δεν μας αρέσει και τόσο.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ