Θεσσαλονίκη: Συγκίνηση στη μετονομασία της Θ. Γαζή σε οδό Άλκη Καμπανού - «Για πάντα στις καρδιές μας» (φωτό&βίντεο)

«Η θυσία του να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας» είπε ο πατέρας του

Σε οδό Άλκη Καμπανου μετονομάστηκε και επίσημα πλέον η οδός Θεόδωρου Γαζή στην περιοχή της Χαριλάου, παίρνοντας για πάντα το όνομα του αδικοχαμένου νέου που δολοφονήθηκε πέρυσι. 

Η μετονομασία έγινε στη διάρκεια μιας λιτής τελετής, στην οποία, εκτός από την οικογένειά του Άλκη, παραβρέθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας και μέλη της διοίκησης του δήμου και εκπρόσωποι του ερασιτέχνη Άρη.

Διαβάστε ακόμη: Δίκη Άλκη Καμπανού: "Έπεσε ακαριαία νεκρός, είχε κατακλυσμιαία αιμορραγία" - Τι κατέθεσε η γιατρός του ΕΚΑΒ

«Η θυσία του να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα για τον αθλητισμό μας, με λιγότερη βία, με σχεδόν καθόλου θύματα» είπε ο πατέρας του Αριστείδης Καμπανός. Διευκρίνισε ότι είναι η δεύτερη φορά που μέσα σε περίπου δύο εβδομάδες έρχεται στο σημείο της δολοφονίας του γιου του, γεγονός που για τον ίδιο είναι πάρα πολύ δύσκολο. «Καταλαβαίνετε τη συγκίνηση. Είναι πολύ δύσκολο. Η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο για να το ξεπεράσω όσο μπορώ».

Διαβάστε ακόμη: Σέρχιο Αραούχο: Χάρισε το βραβείο Fair Play, στους γονείς του αδικοχαμένου Άλκη Καμπανού

«Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει άσβεστη τη μνήμη του Άλκη, και αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία» δήλωσε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Έκανε λόγο για μία προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής, για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο. «Ο Άλκης είναι στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.



«O Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, με έναν βίαιο τρόπο, αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή» σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία αποσκοπεί στο να παραμείνει στη μνήμη μας για πάντα ο 19χρονος και ο άδικος χαμός του, προσθέτοντας πως όλοι μαζί πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ, να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, τέτοια εγκλήματα.

Διαβάστε ακόμη: Άλκης Καμπανός: «Τι σας έφταιξε ο λεβέντης μου;» - «Δεν ήταν δολοφονία, ήταν κτηνωδία» συγκλόνισε η μητέρα στην κατάθεσή της

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο δολοφονίας του Άλκη: 



*Πηγή φωτογραφιών: ΡΑΦΑΗΛ_ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ*

Βίντεο: grtimes.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ