Ο Βασίλης Μπισμπίκης άνοιξε την καρδιά του - Δεν μπήκα στο Εθνικό επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο, με ήθλεαν όμως "

Ο Βασίλης Μπισμπίκης πήρε θέση για το Προεδρικό Διάταγμα και απάντησε σε αυτούς που ισχυρίζονται ότι οι καλλιτέχνες αντιδρούν "μόνο για θεσούλες στο Δημόσιο".

Aφιερωμένο στο κίνημα των καλλιτεχνών, στις κινητοποιήσεις τους και στις επόμενες αποφάσεις, ήταν το «MEGA Stories» τη Δευτέρα 13 Μαρτίου.

Στην εκπομπή μίλησε και ο ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης.

Η Δώρα Αναγνωστοπούλου συνάντησε τον Βασίλη Μπισμπίκη έξω από την κατάληψη του θεάτρου REX και συνομίλησε μαζί του για το νέο Προεδρικό Διάταγμα, που υποβαθμίζει το πτυχίο των δραματικών σχολών, και τον αγώνα που δίνουν οι ηθοποιοί.

Οι καταλήψεις και οι διαδηλώσεις είναι μια από τις λύσεις. Και το θέατρο να κλείσει και η τηλεόραση και οι ηθοποιοί να απεργήσουν. Είναι λύσεις. Είναι ένας τρόπος για να πιέσεις μια κατάσταση" είπε ο ηθοποιός σχετικά με τις κινητοποιήσεις που γίνονται.

Δείτε επίσης: Ο Βασίλης Κανέλλης γράφει για τον έρωτα Βανδής - Μπισμπίκη: Ξαφνικά πόλεμος στα social media - Ας τους αφήσουμε ήσυχους οι κήνσορες της ηθικής

Στην συνέχεια ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέφερε σχετικά με την διαφορετική ισχύ που πρέπει να έχει ένα απολυτήριο Λυκείου με ένα πτυχίο από μια ανώτατη σχολή: "Είμαι ένας άνθρωπος που δεν έχει τελειώσει το Λύκειο, αλλά το γυμνάσιο. Μέσα από τα εξαιρετικά ταλέντα του Υπουργείου Πολιτισμού έδωσα εξετάσεις και πέρασα σε μια ιδιωτική σχολή και πήρα το πτυχίο του ηθοποιούΔεν μπήκα στο Εθνικό, ενώ με ήθελαν ως ταλέντο, επειδή δεν είχα τελειώσει το Λύκειο. 

Τώρα σου λένε και να έχεις τελειώσει, είναι σαν να έχεις χαρτί Λυκείου. Δεν είναι παράλογο αυτό;"

Τέλος, ο ηθοποιός ανέφερε πως ούτως ή άλλως το επάγγελμα του ηθοποιού είχε πάντα το στοιχείο της οικονομικής ανασφάλειας με τους ηθοποιούς να παλεύουν ώστε να αλλάξει και αυτό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ