Στα μεγαλύτερα σου λάθη βρίσκεται η ουσία σου - Στους μεγαλύτερους φόβους η μοναδική σου αλήθεια

Η ζωή πολλές φορές μας κάνει κάτι απίστευτες πλάκες... 

Στα μεγαλύτερα σου λάθη βρίσκεται η ουσία σου. Στους μεγαλύτερους σου φόβους βρίσκεται η μοναδική σου αλήθεια.

Η ζωή πολλές φορές μας βάζει σε περίπλοκες καταστάσεις και μας θέτει διλήμματα. Μας προκαλεί πότε κρυφά, πότε ανοιχτά. Παίζει με το μυαλό μας. Όχι, δεν λέω με τα συναισθήματα, διότι όλα στο μυαλό μας είναι. Μπροστά από τα πιο δύσκολα διλήμματα, τα ερωτικά δεν έχουμε πολλές επιλογές. Μόνο δύο: to be or not to be? Και βέβαια μιλάω για όλες τις λάθος αγάπες. Για τις άλλες, τις εφικτες σωπαίνω και υποκλίνομαι με δέος.

Από την αρχή ξέρεις ότι είναι λάθος, πιο λάθος δεν πάει. Περνάς νύχτες ατελείωτες να το παλέψεις, να αντισταθείς. Δοκιμάζεις τα πάντα για το βγάλεις το λάθος αυτό από το μυαλό σου. Με κάθε τρόπο. Ρίχνεις όλα τα χαρτιά ανοιχτά στο τραπέζι, όλα τα “κατά” μαζεμένα και γραμμένα σε κομμένα χαρτάκια από παλιό τετράδιο.

Όλα τα δεινά άσχημα στην εκτεθημένη γύμνια τους. Έχεις χάσει πριν την πρώτη ζαριά. Βάζεις φωτιά και μαζεύεις τις στάχτες. Σκουπίζεις τα υπολείμματα. Και συνεχίζεις. Εξάλλου, αυτό είναι που πρέπει να κάνεις, το σωστό. Πάντα. Και προχωράς μπροστά σαν να μην συνέβη τίποτα. Αφού δεν εκτέθηκες.

Δίνεις και ένα ενθαρρυντικό χτύπημα στη πλάτη σου για να συγχαίρεις τον εαυτό σου. Φοράς και ένα χαμόγελο και προχωράς. Και έχεις δίκιο, είσαι ένας σωστός άνθρωπος, αυτό που όλοι περιμένουν από σένα – υπεύθυνος και σοβαρός, έναν ώμο για να στηριχθεί όλος ο κόσμος. Σε θαυμάζουν για τη δύναμη σου, το σθένος, την ευγένειά σου γράφει η Νίνα Ιβάνοβα στο Awaken.

Ποτέ δεν κατάλαβες ότι μέσα από τα λάθη σου, τα μεγαλύτερα, ζεις, αναπνέεις. Είναι η ουσία σου, το είναι σου. Και στους φόβους τους χειρότερους η μοναδική σου αλήθεια, η επανάστασή σου. Αλλά φοβήθηκες να ζήσεις ένα λάθος, να παλέψεις έναν φόβο, να φτάσεις εκεί που ανήκει το μυαλό σου.

Έμεινες αλάνθαστος, περιφέρεσαι με αίγλη και υπερηφάνεια που έπνιξες την πνοή σου για να παίρνεις ανάσες σωστές.

Η ζωή πολλές φορές μας κάνει κάτι απίστευτες πλάκες, αλλά ακόμα δεν έχεις καταφέρει να γελάσεις με αυτές, έτσι;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ