Good news: Πλούσιοι Αμερικανοί επενδύουν στην Ελλάδα - Ψάχνουν να αγοράσουν ακίνητα λέει το CNBC

Η απόδραση σε κάποιο ελληνικό νησί είναι ένα πραγματικό όνειρο, το οποίο μπορεί να κρατήσει έως και… δύο εβδομάδες για κάποιους, για κάποιους άλλους όμως πολύ... περισσότερο.

Τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο CNBC, έχει σημειωθεί σημαντική αύξηση στον αριθμό των αιτήσεων στο πρόγραμμα «Residency by investment», τη στιγμή που το ενδιαφέρον για αντίστοιχα προγράμματα σε άλλες χώρες είναι όλο και μικρότερο.

Αμερικανοί επενδύουν σε ακίνητα στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο λοιπόν του προγράμματος «Residency by investment» χορηγείται πενταετής άδεια παραμονής σε άτομα που επενδύουν τουλάχιστον 250.000 ευρώ σε ελληνικά ακίνητα. Οι άδειες που δόθηκαν σχεδόν διπλασιάστηκαν πέρυσι, φτάνοντας τις 2.767, σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ελληνικού υπουργείου Ασύλου και Μετανάστευσης. Το 2021 οι αιτήσεις ήταν στις 1.525.

Σύμφωνα με το CNBC, αυτό που παρουσιάζει ενδιαφέρον είναι πως, ενώ στο παρελθόν οι περισσότεροι αιτούντες ήταν Κινέζοι, σήμερα αναδύεται μια νέα αγορά επενδυτών: οι πλούσιοι Αμερικανοί.

Αξιωματούχοι του υπουργείου Τουρισμού επισημαίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της Ελλάδας, μια χώρα με χαμηλό κόστος ζωής και αναρίθμητα γεωγραφικά, κλιματικά και επενδυτικά πλεονεκτήματα. Παράλληλα, όμως, επισημαίνεται από το δημοσίευμα η προσπάθεια της κυβέρνησης να προστατέψει την αγορά ακινήτων, με επίκεντρο την προστασία των νέων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ