Δολοφονία Καρολάιν: Η επιμέλεια της μικρής Λυδίας, οριστικά στους γονείς της - Η πλευρά Αναγνωστόπουλου έχασε τη δίκη

Η μικρή Λυδία μένει μόνιμα στις Φιλιππίνες και θα μπορεί να μιλά με τους Έλληνες παππούδες μία φορά την εβδομάδα για μία ώρα με βιντεοκλήση

Οι γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, που δολοφόνησε τη σύζυγό του Καρολάιν μπροστά στα μάτια της κόρης τους στα Γλυκά Νερά, απέτυχαν οριστικά στην προσπάθειά τους να πάρουν την επιμέλεια της εγγονής τους, Λυδίας.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα The Sun, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία, το αίτημα των γονιών του Αναγνωστόπουλου για την επιμέλεια της κόρης του ζευγαριού, Λυδίας, απορρίφθηκε από δικαστήριο της Αθήνας.

Πλέον, οι Έλληνες παππούδες της μικρής θα έχουν μόλις μία ώρα επικοινωνία εβδομαδιαίως με τη μικρή Λυδία «μέσω Skype ή άλλων ηλεκτρονικών μέσων», όπως αναφέρει η δικαστική απόφαση.

Διαβάστε ακόμα: Υπόθεση Καρολάιν: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της οικογένειας Κράουτς από τους γονείς του πιλότου – Ζητούν γονική μέριμνα της Λυδίας (βίντεο)

Γλυκά Νερά: «Η Λυδία θα είναι χαρούμενη στις Φιλιππίνες»

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Καρολάιν Κράουτς, Θανάσης Χαρμάνης, είπε: «Είναι αυτό που θέλαμε από κάθε άποψη. Το κοριτσάκι θα ζει τώρα ειρηνικά με την αδερφή και τη μητέρα τής Καρολάιν, Σούζαν, στις Φιλιππίνες. Η Λυδία δεν θα μπορούσε να είναι πιο χαρούμενη από εκεί».

Η δικαστική απόφαση τερματίζει τις προσπάθειες της οικογένειας του Αναγνωστόπουλου να επαναφέρει τη Λυδία στην Ελλάδα. Και έρχεται αφότου ο Αναγνωστόπουλος άσκησε έφεση τον περασμένο μήνα για να μειωθεί η ποινή που του έχει επιβληθεί.

Διαβάστε ακόμα: Πατέρας της Καρολάιν για Μπάμπη Αναγνωστόπουλο: «Κατατάσσεται παράλληλα με τους παιδεραστές»- Τι δήλωσε

Η επίθεση του πατέρα τής Καρολάιν στον Αναγνωστόπουλο

Μιλώντας καθώς η έφεσή του ξεκινούσε στην Αθήνα, ο πατέρας της Καρολάιν, Ντέιβιντ, επέκρινε τον γαμπρό του, λέγοντας: «Είναι απολύτως απεχθές που ο δολοφόνος της κόρης μου προσπαθεί να μειώσει την ποινή φυλάκισής του λόγω της "καλής συμπεριφοράς" του. Το έγκλημα που διέπραξε ο δολοφόνος, αυτό της γυναικοκτονίας, είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που πρέπει να αξίζει ιδιαίτερα αυστηρή τιμωρία. Κατά τη γνώμη μου, οι άνδρες που σκοτώνουν τις γυναίκες τους, για οποιονδήποτε λόγο, είναι οι χαμηλότεροι από τους χαμηλούς, και κατατάσσονται στην ίδια κατηγορία με τους παιδόφιλους».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη πέρυσι, επειδή έπνιξε την Καρολάιν, 20 ετών, μπροστά στα μάτια της εννέα μηνών τότε κόρης του ζευγαριού Λυδίας, τον Μάιο του 2021.

Οι αιτήσεις των γονέων στο Πρωτοδικείο, τον Ιανουάριο

Στις 17/1/2023, σε μια διαδικασία κεκλεισμένων των θυρών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, είχαν συζητηθεί οι σχετικές αιτήσεις των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και των γονέων της Καρολάιν Κράουτς για το ζήτημα της επιμέλειας και της επικοινωνίας με τη μικρή Λυδία.

Η μητέρα της Καρολάιν έχει ζητήσει να αλλάξουν οι ώρες και ο τρόπος επικοινωνίας των παππούδων της μικρούλας, καθώς πλέον διαμένει με την εγγονή της στις Φιλιππίνες. Οι γονείς του πιλότου ζητούσαν να αφαιρεθεί η επιμέλεια του παιδιού από τους γονείς της Καρολάιν και να δοθεί στους ίδιους.

 

 

Η αντιδικία των δύο οικογενειών για την επιμέλεια του παιδιού

«Καλείται το δικαστήριο να αποφανθεί αν θα συνεχίσει το παιδί να ζει στο άνετο και ζεστό περιβάλλον της οικογένειας της Καρολάιν με τα ξαδελφάκια της ή θα επιστρέψει εδώ», είχε πει ο Θανάσης Χαρμάνης, συνήγορος της οικογένειας της Καρολάιν.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία Καρολάιν: Παραιτήθηκε η δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Γιατί αποχώρησε η Κατερίνα Μαυροειδή

«Όλη η προσπάθεια είναι για το καλό του παιδιού και μόνο. Το δικαστήριο θα αποφανθεί αν το παιδί πρέπει να μεγαλώσει στην Ελλάδα με όλους τους παππούδες του ή στο άγνωστο περιβάλλον στις Φιλιππίνες», είπε ο δικηγόρος των γονέων του πιλότου, κ. Σκιαδάς, και τόνισε: «Υπάρχει παράβαση απόφασης. Οι παππούδες το έμαθαν από την τηλεόραση. Παραβιάζεται η απόφαση στο σκέλος της επικοινωνίας. Αν παρέμενε το παιδί στην Αλόννησο, δεν θα προχωρούσαν σε τέτοια κίνηση. Βασικός σκοπός είναι να επιστρέψει το παιδί στην Ελλάδα».

Στο δικαστήριο κατέθεσε η ψυχίατρος Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είχε καταθέσει και ως μάρτυρας στη δίκη για τη δολοφονία της Καρολάιν, σκιαγραφώντας με μελανά χρώματα το προφίλ του κατηγορουμένου. Από την πλευρά των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατέθεσε μια καθηγήτρια του καταδικασμένου πιλότου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ