1999: Ο Brad Pitt στην ταινία Alien - Σπανιότατες φωτογραφίες του Mark Seliger για το Rolling Stone - Vintage στ’άλήθεια

Μοναδικό φωτογραφικό υλικό

Το 1999 ο Mark Seliger ήταν ο επικεφαλής φωτογράφος για το Rolling Stone – κατείχε τη θέση από το 1992 έως το 2002 – και περίπου εκείνη τη χρονιά ο Seliger και ο Brad Pitt συναντήθηκαν στο λόμπι του Chateau Marmont στο Λος Άντζελες. Οι δυο τους είχαν συνεργαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και ο Pitt, ο οποίος ασχολείται πάντα πολύ δημιουργικά με τη δουλειά του, λέει στον Seliger: «Έχω μια πραγματικά περίεργη ιδέα».

«Η περίεργη ιδέα» του Pitt ήταν να φοράει κυρίως ρούχα, αλλά και αξεσουάρ, συνήθως ως γυναίκα αλλά όχι σαν μεταμφίεση, αλλά σαν να ήταν εξωγήινος από άλλον πλανήτη αδιάφορο τις προκαταλήψεις και αγνοώντας τα σχόλια που σίγουρα θα προέκυπτε μετά τη δημοσίευση της υπηρεσίας.

Εκείνη την εποχή, ο Pitt είχε μόλις ολοκληρώσει τα γυρίσματα του Fight Club του David Fincher, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1999, στο οποίο υποδύεται το alter ego του χαρακτήρα του πρωταγωνιστή του Edward Norton, Tyler Darden. Για την ταινία, ο Πιτ είχε δουλέψει πολύ στο σώμα του -όπως και ο Νόρτον- κάνωντας πυγμαχία, ταεκβοντό και πάλη, ξυρίζοντας τα μαλλιά του και κόβωντας τους κοπτήρες του επίτηδες από τον οδοντίατρό του, για να γίνει πιο πιστευτός στον ρόλο. Αυτό το λουκ σίγουρα θα είχε μια γροθιά με την ιδέα του Pitt να φορά καθαρά θηλυκά ρούχα, και αυτό ευχαριστούσε επίσης τον Seliger.


Στη συνέντευξη που συνόδευσε αργότερα το γύρισμα, ο Πιτ δήλωσε ότι ήθελε να παρουσιαστεί ως «κάποια εναλλακτική στη σύγχρονη ζωή» και για την εμφάνιση που επέλεξε πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει τίποτα για να μιλήσουμε. Δεν θα μπορούσα απλώς να κάτσω εκεί και να είμαι ξανά όμορφος άντρας... Νομίζω ότι αυτό το φόρεμα φαινόταν πολύ καλό. Ειλικρινά, δεν ξέρω τι διάολο έκανα. Απλώς ένιωθα καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.»

*Πηγή φωτογραφιών: vintage.es*

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ