Λάκης Παπαστάθης: Συγκίνηση στην κηδεία του σκηνοθέτη

Διονύσης Σαββόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Σταμάτης Φασουλής, Κώστας Αρζόγλου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης ανάμεσα στους ανθρώπους της τέχνης που αποχαιρετούν τον μεγάλο σκηνοθέτη

Το τελευταίο αντίο στον σκηνοθέτη Λάκη Παπαστάθη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο, λένε συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του στο νεκροταφείο του Βύρωνα όπου τελείται η εξόδιος ακολουθία.

xira-gios

lakis_papastathis_kideia__1_

lakis_papastathis_kideia__9_

savopouloslakis_papastathis_kideia__6_

lakis_papastathis_kideia__10_

smaragdis

igerinou

Στεφάνια για τον Λάκη Παπαστάθη απέστειλαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, η Ελληνική Εταιρεία Σκηνοθετών κ.α.

5828596__1_

5828595

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας Λάκης Παπαστάθης ήταν ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και ένας πολύπλευρα δημιουργικός άνθρωπος, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του σε ποικίλα είδη τέχνης και με διαφορετικά μέσα έκφρασης (κινηματογράφος, τηλεόραση, λογοτεχνία, κριτική κ.α.).

Πολυδιάστατη πνευματική προσωπικότητα, ο Παπαστάθης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του και παράλληλα ένας από τους θεμελιωτές του πολιτιστικού ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, κυρίως μέσω της εκπομπής «Παρασκήνιο» την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο το 1976.

Εως τις τελευταίες του στιγμές διατήρησε τον δυναμισμό και το πείσμα του, όπως και τη χαρακτηριστική υπερηφάνειά του. Εφυγε όπως έζησε: Με απόλυτη, αδιαπραγμάτευτη αξιοπρέπεια.

Δίπλα στην σύζυγό του, Υβόννη Μαλτέζου, και τον γιο του, Αργύρη, βρίσκονται ο Διονύσης Σαββόπουλος σκηνοθέτες όπως ο Παντελής Βούλγαρης και ο Σταμάτης Φασουλής, αλλά και ηθοποιοί όπως ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Κώστας Αρζόγλου και η Λουκία Πιστιόλα.

*Πηγή φωτογραφιών: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ*

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ