Αλέξης Κούγιας για σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες – Ο ένας έφυγε (βιντεο)

«Ο πατέρας του 28χρονου Νίκου Ναλμπάντη που έχασε τη ζωή του θα εκτίσει την υπόλοιπη ποινή του στην Ελλάδα»

Για την τραγωδία στα Τέμπη μίλησε το βράδυ του Σαββάτου (4/3) ο Αλέξης Κούγιας επισημαίνοντας πως στη μοιραία βάρδια υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Όπως όμως αποκάλυψε ο ποινικολόγος ο ένας είχε φύγει για το σπίτι του στις 22:00.

«Σήμερα μου δόθηκε μία πληροφορία που είναι ασφαλής. Στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που αναχωρούσε η αμαξοστοιχία κι άλλαξαν οι γραμμές. Αυτός έφυγε στις 22:00 για το σπίτι του. Αυτό, πραγματικά, είναι πολύ σοβαρό» τόνισε ο ποινικολόγος που έχει αναλάβει κάποιες από τις οικογένειες θυμάτων και τραυματιών.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και στους νεαρούς που με αυταπάρνηση ρίχτηκαν στο να σώσουν τους συνεπιβάτες τους, παραδίδοντας μαθήματα αυταπάρνησης και αλληλεγγύης.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στα Τέμπη: Γέμισε με φαναράκια ο αθηναϊκός ουρανός στη μνήμα των νεκρών- Δείτε τις συγκινητικές φωτογραφίες

«Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρει ένα ένα αυτά τα παιδιά και να τα επιβραβεύσει. Η κυρία Πρόεδρος της Δημποκρατίας στη γιορτή της Δημοκρατίας ή σε μία ειδική τελετή θα πρέπει να απονείμει σε αυτούς τους ήρωες αυτό που τους αξίζει» τόνισε στο Mega.

Ο Αλέξης Κούγιας εστίασε και σε μία μεγάλη επιτυχία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. «Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, εκτίει την ποινή του στην Τουρκία και ο αρμόδιος υπουργός μεσολάβησε ώστε ο πατέρας να προλάβει την κηδεία του παιδιού του. Ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφώνησαν να εκτίσει ο πατέρας του 28χρονου την υπόλοιπη ποινή του στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί την Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας» δήλωσε,

«Δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά, τα παιδιά μας θέλαμε»

Διαβάστε ακόμη: Αποκάλυψη: «Είμαι στην κάθοδο, είμαι καλά εδώ;» ρώτησε ο μηχανοδηγός - Δεν πήρε απάντηση από τον σταθμάρχη (βίντεο)

«Οι οικογένειες των θυμάτων δεν επιθυμούν αποζημιώσεις. Το μόνο που ήθελαν είναι τα παιδιά τους πίσω, όμως αυτά δεν μπορούν να γυρίσουν πίσω» δήλωσε και είπε πως ιδιαίτερα, συγκινούν τα λόγια του πατέρα των διδύμων από την Καλαμπάκα τα οποία ήταν τα εξής: «Δεν έχω τολμήσει καν να συζητήσω με αυτούς τους ανθρώπους τίποτα. Ακούω κάποιους συναδέλφους μου να βγαίνουν στην τηλεόραση και να λένε για αποζημιώσεις και τίνων θα στραφούν εναντίον για να κερδίσουν χρήματα. Θα σας πω τι μου είπε ο πατέρας των κοριτσιών από την Καλαμπάκα: ”Εμείς δεν έχουμε ανάγκη από λεφτά. Τα παιδιά μας θέλαμε”».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ