Εβδομάδα Μόδας Παρίσι: Το φαντασμαγορικό show του Christian Dior για το Φθινόπωρο 2023 - Ο οίκος επέστρεψε στα 50s

Τι είδαμε στο catwalk του Dior; 

Έναν αυστηρό και συνάμα δυναμικά σέξι παριζιάνικο αέρα είχε η πασαρέλα του Dior στο φθινοπωρινό σόου  της Maria Grazia Chiuri.

Η συλλογή, αποτελούμενη κυρίως από μαύρα κοστούμια και φορέματα, απευθυνόταν επιδέξια τόσο στο ζοφερό παρόν όσο και στη δεκαετία του 1950.

Το χαρακτηριστικό στις διαδρομές που ακολουθεί η Chiuri στην ιστορία του Dior είναι ότι ταυτίζεται με τις ανακαλυφθείσες, ελάχιστα γνωστές ιστορίες των γυναικών που φόρεσαν τα ρούχα του.

Στην πασαρέλα ήταν παρούσα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η Catherine Dior, η αδελφή του μόδιστρου, η Juliette Gréco, η τραγουδίστρια και ηθοποιός της Αριστερής Όχθης που φημιζόταν για τα υπαρξιακά μαύρα και η Edith Piaf.

Το τυπωμένο μπλουζάκι Dior της σεζόν έγραφε "Je ne regrette rien", αναφέρει η Vogue.

 

 

Για την επόμενη σεζόν η Dior collection αντλώντας αναφορές από το στυλ της Catherine Dior, επαναπροσδιορίζει τη μόδα των 50s, μια περίοδο που οι σχεδιαστές έδιναν έμφαση στις γυναικείες καμπύλες. Η ίδια αγαπούσε ιδιαίτερα τα λουλούδια και την κηπουρική, γι’ αυτό και τα φλοράλ μοτίβα είχαν τόσο έντονη παρουσία στο catwalk.

O Dior παρουσίαασε εμίντι φούστες με όγκο σε Α γραμμή, συνδυασμένες με λευκό πουκάμισο και Mary-Janes. Το λευκό πουκάμισο είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις προτάσεις του οίκου για το Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023-24, και παρουσιάστηκε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.

Pencil φούστες και καπιτονέ παλτό, δεν θα μπορούσαν να λείπουν, όπως επίσης τα Bomber jackets, oversized τζιν και οι διαφάνειες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ