Διαζύγιο στην βασιλική αυλή της Ισπανίας: Η Infanta Cristina και ο άτακτος σύζυγος της υπογράφουν το επίσημο τέλος του γάμου τους

Ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους τον Ιανουάριο του 2022. 

Η Infanta Cristina της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι "τερματίζει τον έγγαμο βίο της" με τον Iñaki Urdangarin. 

Tο ζευγάρι βρίσκεται στην διαδικασία υπογραφής του διαζυγίου. . . του οποίου οι ρήτρες έχουν τεθεί υπό την εποπτεία του Χουάν Κάρλος.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 24 χρόνια και έχει τέσσερα παιδιά μαζί.

Η μικρότερη αδελφή του βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας, πριγκίπισσα Κριστίνα, ανακοίνωσε τον χωρισμό της από τον σύζυγό της, τον Ιανουάριο του 2022. 

"Με αμοιβαία συμφωνία αποφασίσαμε να διαλύσουμε το γάμο μας. Η δέσμευσή μας προς τα παιδιά μας παραμένει άθικτη. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια ιδιωτική απόφαση, ζητάμε τον απόλυτο σεβασμό όλων όσων μας περιβάλλουν", ανέφερε τότε το ζευγάρι,  σε δήλωσή του σύμφωνα με τους Times.

Η ανακοίνωση τους ήρθε μία εβδομάδα μετά τις φωτογραφίες στην ισπανική ταμπλόιντ Lecturas που αποκάλυψαν τη φερόμενη σχέση του Urdangarin με άλλη γυναίκα

Όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του, ο Urdangarin είπε στους δημοσιογράφους: "Αυτά τα πράγματα συμβαίνουν. Είναι μια δυσκολία που θα διαχειριστούμε με τη μέγιστη δυνατή ηρεμία και από κοινού, όπως κάναμε πάντα"

Το 2018, μετά από μια πολύκροτη δίκη, ο 54χρονος Urdangarin, πρώην μέλος της ισπανικής ομάδας χάντμπολ, κρίθηκε ένοχος για φορολογική απάτη, υπεξαίρεση και εμπορία επιρροής και καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο σε έξι χρόνια και τρεις μήνες φυλάκιση, σύμφωνα με το People.

Η 57χρονη πριγκίπισσα Χριστίνα, κατηγορήθηκε επίσης για φορολογική απάτη στο πλαίσιο του σχεδίου υπεξαίρεσης ύψους 6 εκατομμυρίων δολαρίων στο οποίο συμμετείχαν ο σύζυγός της και άλλοι 16 κατηγορούμενοι, αλλά αθωώθηκε στην υπόθεση.

Ο βασιλιάς Φελίπε αφαίρεσε από την αδελφή του και την Ουρντανγκαρίν τους τίτλους του δούκα και της δούκισσας της Πάλμα ντε Μαγιόρκα το 2015. 

Η πριγκίπισσα Κριστίνα, η οποία είναι γνωστή ως Infanta Cristina στην Ισπανία και παραμένει έκτη στη σειρά του θρόνου, ζει και εργάζεται σήμερα στην Ελβετία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ