Τέμπη: 10+1 φωτό από την τραγωδία που συγκλονίζουν - Θλίψη, πόνος & οργή

Σε πένθος έχει βυθιστεί η Ελλάδα... 

Με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη κηρύσσεται τριήμερο πένθος για τα θύματα της σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη. 

Instagram/apnews

Συγκεκριμένα, με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος, από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

43 επιβεβαιωμένοι νεκροί - Σε εξέλιξη η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, επιβεβαίωσε τον θάνατο 43 ανθρώπων από την τραγωδία στα Τέμπη.

Δείτε επίσης: Από τους 72 νοσηλευόμενους επιβάτες, 15 πήραν εξιτήριο, ενώ 57 επιβάτες παραμένουν για νοσηλεία, εκ των οποίων 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.\

Μητσοτάκης για την τραγωδία στα Τέμπη: ''Οι ευθύνες θα αποδοθούν, θα δουλέψουμε για αυτό το "ποτέ ξανά - Νέος υπουργός ο Γ. Γεραπετρίτης"

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης, η επιχείρηση έρευνας και απεγκλωβισμού στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ προσέθεσε ότι οι δυνάμεις, αφού ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους στο βαγόνι της πρώτης θέσης της επιβατικής αμαξοστοιχίας και στο βαγόνι - εστιατόριο, τώρα επιχειρούν στο πρώτο επιβατικό βαγόνι της δεύτερης θέσης.

Επιπλέον, ο κ. Βαθρακογιάννης τόνισε ότι η διαδικασία ταυτοποίησης στο βαγόνι - εστιατόριο διεξήχθη υπό ακραίες συνθήκες υψηλού πυροθερμικού φορτίου της τάξεως των 1300 βαθμών Κελσίου, γεγονός που δυσχέραινε τη σχετική διαδικασία.

Κυρ. Μητσοτάκης: Θα μείνουμε ενωμένοι και σε αυτή την τραγωδία-Το «ποτέ ξανά»να μην μείνει κενός λόγος

Τις ευχαριστίες του στις γυναίκες και τους άνδρες του κρατικού μηχανισμού που κινητοποιήθηκαν από την πρώτη στιγμή, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του για την τραγωδία.

«Πυροσβέστες και διασώστες, στελέχη του ΕΚΑΒ, της Αστυνομίας, της Αυτοδιοίκησης, όπως και τους γιατρούς και υγειονομικούς και τους ψυχολόγους στα νοσοκομεία μας. Έκαναν και κάνουν το καλύτερο δυνατό σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι οφείλεται μια ειλικρινής απάντηση σε όσους μέσα στον ανείπωτο πόνο τους ρωτούν «γιατί», αναφέρθηκε στην παραίτηση Καραμανλή και είπε πως μεταβατικός υπουργός μέχρι τις εθνικές εκλογές ορίζεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. 

Καταλήγοντας ανέφερε ότι θα αποδοθούν ευθύνες, αλλά και ότι θα μείνουμε ενωμένοι και θα δουλέψουμε, ώστε «ποτέ ξανά» να μην ζήσουμε τέτοια τραγωδία.

Φωτό: eurokinissi

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ