Τραγωδία στα Τέμπη: Στους 43 οι νεκροί- Αναμένεται να αυξηθούν κι άλλο

Πρόκειται για μία δραματική κατάσταση 

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει απο νωρίς το πρωί η είδηση της τραγωδίας στα Τέμπη.

Ακόμη και μέχρι αυτήν την ώρα αναζητούν τους αγνοουμένους και παράλληλα ανασύρουν νεκρά σώματα. Τα νούμερα συνεχώς αλλάζουν. 

Τριήμερο εθνικό πένθος κηρύχθηκε για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα με απόφαση του πρωθυπουργού.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στα Τέμπη: «Τι μας ξημέρωσε, Θεέ μου»- Θλίψη για 35χρονο μηχανοδηγό που ταξίδευε ως επιβάτης στο μοιραίο τρένο

 

 

Όπως έγινε γνωστό το τριήμερο εθνικό πένθος τίθεται σε ισχύ από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

"Πρόκειται για μία δραματική κατάσταση, μία πρωτοφανή τραγωδία"

Η προϊσταμένη της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Λάρισας, Ρουμπίνη Λεοντάρη, επιβεβαίωσε τον θάνατο 43 ανθρώπων από την τραγωδία στα Τέμπη.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, δήλωσε πως «ολοκληρώθηκε η διαδικασία νεκροψίας-νεκροτομής σε 43 σορούς». Όταν ρωτήθηκε ξανά από τον παρουσιαστή της ΕΡΤ για τον αριθμό, αν είναι ακριβής, το επιβεβαίωσε.

Η κυρία Λεοντάρη ανέφερε σχετικά με την ταυτοποίηση των θυμάτων πως δεν έχει ολοκληρωθεί και αυτό αναμένεται να γίνει αύριο «μέσω dna και λόγω πρωτοκόλλου της αστυνομίας. Αύριο εκτιμώ πως θα ολοκληρωθεί η ταυτοποίηση των θυμάτων».

Ακόμη, η ιατροδικαστής σημείωσε πως τα περισσότερα θύματα είναι ηλικίας 20 με 30 ετών. «Εκεί περίπου εκτιμώ την ηλικία τους. Οι σοροί είναι σε πολύ κακή κατάσταση, δυστυχώς», είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ