Τραγωδία στα Τέμπη: Στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου βρέφος 6,5 μηνών

Εθνική τραγωδία από την μετωπική τρένων στα Τέμπη.

Μπροστά στο χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα των ελληνικών σιδηροδρόμων βρίσκονται τα συνεργεία διάσωσης που εξακολουθούν να καταβάλουν τεράστιες προσπάθειες να ανασύρουν ανθρώπους από τα συντρίμμια των συρμών.

Στο σημείο του δυστυχήματος δύο τεράστιοι γερανοί ανασηκώνουν κομμάτια από τα επιβατικά βαγόνια που έχουν συνθλιβεί από την τρομακτική σύγκρουση και έχουν μετατραπεί σε άμορφη μάζα σιδηρικών.

Μέχρι τις 11 είχαν ανασυρθεί και άλλες σοροί ανθρώπων μέσα από τα διαλυμένα βαγόνια ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 36.

Οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί κυρίως στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε νοσοκομεία της Κατερίνης, του Βόλου και της Θεσσαλονίκης.

Νέοι άνθρωποι, ένα 8χρονο παιδί αλλά και ένα βρέφος 6,5 μηνών βρίσκονται ανάμεσα στους τραυματίες από τη φονική σύγκρουση των τρένων στη Λάρισα.

Δείτε επίσης: Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η λίστα με τα ονόματα των τραυματιών στα νοσοκομεία (φωτό)

Με τα μέχρι τώρα στοιχεία 66 επιβαίνοντες έχουν μεταφερθεί σε νοσηλεία στα νοσοκομεία εκ των οποίων οι έξι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Οι υπόλοιποι νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομειακά τμήματα και σε γενικές γραμμές η κατάστασή τους είναι καλή, χωρίς κινδύνους.

Οι τραυματίες στην πλειοηψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι, 20άρηδες και 30άρηδες. Οπως πολλοί επισημαίνουν από το πρωί το τρένο ήταν γεμάτο νέα παιδιά που ανέβαιναν στη Θεσσαλονίκη μετά το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας καθώς σήμερα θα ξεκινούσαν και πάλι τα πανεπιστημιακά μαθήματα.

Ανάμεσα στους τραυματίες υπάρχει και ένα βρέφος, ένα κοριτσάκι, μόλις 6,5 μηνών, το οποίο νοσηλεύεται στο χειρουργικό τμήμα του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λάρισας.

Επίσης, στην παιδοχειρουργική του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας νοσηλεύεται ένα αγόρι 8 ετών, επίσης επιβάτης του μοιραίου τρένου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ