Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Κώστας Γιαννακίδης: Λίγο αργά δεν τους ενόχλησε ο Πολάκης; Δεν έφυγε και πολύ μακριά από την επίσημη κομματική γραμμή

Τι έκανε ο Πολάκης; Πήγε ένα βήμα πιο πέρα τις θέσεις στελεχών που θεώρησαν στημένους τους δικαστές στη δίκη του Νίκου Παππά.

Ε, πρόσθεσε και τους απαραίτητους δημοσιογράφους τους οποίους, συχνά πυκνά, το κόμμα στοχοποιεί, βρίσκοντας σύμφωνη μεγάλη μερίδα ψηφοφόρων του. Και έδωσε στο κοινό του την τοξική δόση.

Εδώ που τα λέμε ο Παύλος Πολάκης δεν έφυγε και πολύ μακριά από την επίσημη κομματική γραμμή. Τι είπε το κόμμα; Οτι η απόφαση για τον Νίκο Παππά ήταν στημένη και πολιτικά κατευθυνόμενη. Ε, ο Πολάκης το έκανε πιο λιανά, να το καταλάβουν όλοι. Δημοσίευσε τα ονόματα των δικαστών, προαναγγέλλοντας την εκκαθάρισή τους.

Από δίπλα έβαλε και μερικούς γνωστούς δημοσιογράφους. Το είχε κάνει και το κόμμα, στο πρώτο συνέδριό μετά την άνοδο στην εξουσία. Είναι ξένα όλα αυτά για την κουλτούρα του ΣΥΡΙΖΑ; Μην τρελαθούμε κιόλας.

Συνεπώς τι ήταν αυτό που τους πείραξε τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ; Σίγουρα ο Πολάκης δεν έθιξε τους καλούς τους τρόπους. Πήρε την ουσία της κομματικής γραμμής και την κέρασε σε σφηνάκια τσικουδιάς στο κοινό του. Προφανώς κατάλαβαν ότι οι ψηφοφόροι που διώχνει ο Πολάκης είναι περισσότεροι από αυτούς που προσελκύει. Και είδαν και κάτι ακόμα. Τη διάθεση του να αναδειχθεί σε διακριτό κομματικό πόλο με λόγο και άποψη για τα πάντα, ακόμα και για τους υποψηφίους.

Ε, και μετά θα ήταν κάπως αστείο να βγαίνει ο Τσίπρας και να δηλώνει ότι απευθύνεται στη μεσαία τάξη, ενώ την ίδια στιγμή ο παλικαράς από τα Σφακιά κάνει τα πάντα για να την κρατήσει μακριά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά δεν αποκλείεται και ο ίδιος ο Πολάκης να επιχείρησε ηρωική έξοδο. Να είδε ότι είναι πιθανό να μην εκλεγεί στα Χανιά και είπε να φύγει «λεβέντικα».

Μόνο που ο Πολάκης δεν φύτρωσε ξαφνικά, σαν αγριόχορτο στα Λευκά Ορη. Χρόνια τώρα ποτίζεται από το κόμμα και τον αρχηγό του. Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ στη λαϊκή εκδοχή του. Περίπου αυτό που ήταν η «Αυριανή» για το παλιό ΠΑΣΟΚ. Και τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουν καλά ότι τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά. Διότι για ένα σεβαστό κομμάτι των ψηφοφόρων, ο Πολάκης ήταν αυτός «που τα έλεγε χύμα και τσουβαλάτα» καθώς κατάφερνε να αφουγκραστεί το λαϊκό θυμικό.

Δείτε τις αντιδράσεις στα social και θα καταλάβετε. Το πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα φαίνεται και από την κομματική ανακοίνωση. Ο Πολάκης ούτε κατονομάζεται, ούτε διαγράφεται. Μένει εκτός ψηφοδελτίων. Τουλάχιστον έχει τον χρόνο να συνομιλήσει με τον Κασιδιάρη. Εννοείται ότι η ζημιά δεν είναι αμελητέα ούτε για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που βλέπουν να βγαίνει (αν βγει) από το παιχνίδι ο καλύτερος εκλογικός τους φίλος. Γενικά είναι περίεργες οι μέρες για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Οι δύο Ηρακλείς του Τσίπρα, ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, βρέθηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στα σχοινιά. Ο ένας καταδικάστηκε για ατιμωτικό αδίκημα, ο άλλος ανέβηκε στα κεραμίδια και έπεσε με θόρυβο. Ας πρόσεχε αυτός που τους διάλεξε, τους χορήγησε δύναμη και φωνή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ