Εκτός ψηφοδελτίων ΣΥΡΙΖΑ ο Πολάκης: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα

 Η ανάρτηση που προκάλεσε αντιδράσεις....

Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται ουσιαστικά από το μεσημέρι της Κυριακής (26/2) ο Παύλος Πολάκης.

Αφορμή αποτέλεσε μια νέα του ανάρτηση, με την οποία έκανε λόγο για «βαθύ κράτος» και έβαζε στο στόχαστρό του, δημοσιογράφους, μέλη του δικαστικού σώματος και της διοίκησης της ΑΑΔΕ, αλλά και τραπεζικά στελέχη της χώρας.

Μάλιστα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν δίστασε να παραθέσει ονόματα και φωτογραφικό υλικό, με ειδική μνεία σε «13 δικαστές που δίκασαν τον Νίκο Παππά» στην υπόθεση με την τηλεοπτικές άδειες.

 

 

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη προκάλεσε έντονους τριγμούς εντός ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τρίτη (28/2) θα συγκληθεί πολιτικό συμβούλιο στην Κουμουνδούρου, κατά το οποίο ο βουλευτής θα τεθεί εκτός κόμματος, καθώς ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάρει τις αποφάσεις του.

Εκτός από τις εξελίξεις που έφερε εντός ΣΥΡΙΖΑ, η ανάρτηση Πολάκη προκάλεσε και τη σφοδρή αντίδραση της ΝΔ, η οποία εξέδωσε ανακοίνωση κάνοντας λόγο για εποχές της «κάτω πλατείας», αλλά και της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, καθώς ο προϊστάμενός της, Αντώνης Ελευθεριάνος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Δείτε επίσης: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις αναρτήσεις Πολάκη - Εντολή για ποινική έρευνα

 

 

Έρευνα της Εισαγγελίας σχετικά με αναρτήσεις για τους δικαστές του Ειδικού Δικαστηρίου μετά την απόφαση για τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά ξεκινά άμεσα για το ενδεχόμενο διάπραξης σοβαρών αδικημάτων.

Με αυτεπάγγελτη παρέμβαση του ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με αντικείμενο αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ανάμεσα στις οποίες και του Παύλου Πολάκη, για ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά.

Η ανάρτηση Πολάκη που προκάλεσε αντιδράσεις.

 

Πολάκης: -«Με "πηγές" δεν θα ανοίξω διάλογο», η απάντησή του στα σενάρια διαγραφής

«Υπάρχουν διαδικασίες και όργανα στα οποία συμμετείχα» διευκρινίζει ο Παύλος Πολάκης με τελευταία του χρονικά ανάρτηση στο Facebook.

«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεία και στην Κεντρική Επιτροπή» ήταν η πρώτη αντίδραση του Παύλου Πολάκη μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι αναρτήσεις του.

Ο Παύλος Πολάκης εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν έχει κάνει κάτι μεμπτό.

«Θα τα πούμε όλα στην Πολιτική Γραμματεια και στην Κεντρική Επιτροπή» ήταν η πρώτη αντίδραση του κ. Πολάκη, ο οποίος σημείωσε πως δεν θέλει να ανοίξει διάλογο με «πηγές». «Εκεί θα μιλήσουμε και θα διευκρινίσουμε, ποιος έχει δίκιο!» πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ