Qatargate - Παντσέρι: Τους δίνει όλους στεγνά - ''Ο Τζόρτζι πήρε 2,6 εκατ. , η Καϊλή 250.000 ευρώ''

Οι εταιρείες, το USB ο «ανώριμος» και το χωρίο της ομολογίας Παντσέρι ενώπιον των βελγικών αρχών που καίει την Καϊλή

Νέες αποκαλύψεις για το Qatargate κάνει ο Ιταλός πρώην ευρωβουλευτής Αντόνιο Παντσέρι, βάζοντας στο κάδρο Φραντσέσκο Τζόρτζι και Εύα Καϊλή.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir και το περιοδικό Knack ο «μετανοημένος» Παντσέρι παραδέχθηκε σε δύο καταθέσεις του στις 2 και 13 Φεβρουαρίου, ότι έλαβε μαζί με τον Φραντσέσκο Τζόρτζι– τουλάχιστον 2,6 εκατομμύρια ευρώ από Κατάρ, Μαρόκο και Μαυριτανία σε μετρητά ως επί το πλείστον.

Στο διάστημα τουλάχιστον από τα τέλη Δεκεμβρίου έως τα μέσα Ιανουαρίου, οι τηλεφωνικές συνομιλίες της προφυλακισμένης Εύας Καϊλή με την αδελφή της Μανταλένα, καθώς και με τον πατέρα της, καταγράφονταν από τη βελγική αστυνομία.

Το περιεχόμενό τους έχει αποτυπωθεί σε ένα πολυσέλιδο έγγραφο, στο οποίο απέκτησαν πρόσβαση η εφημερίδα La Repubblica της Ιταλίας, η Le Soir και το περιοδικό Knack από το Βέλγιο και μοιράστηκαν με την Καθημερινή για ταυτόχρονη δημοσίευση.

Μέρος αυτών των ποσών αναδιανεμήθηκε, σε ευρωβουλευτές και βοηθούς βουλευτών μεταξύ 2018 και 2022. Το Κατάρ ήταν, σύμφωνα με τον ίδιο, ο κύριος «πελάτης» της οργάνωσης, της οποίας παραδέχεται ότι ηγήθηκε. Το Μαρόκο είχε πληρώσει τουλάχιστον 180.000 ευρώ σε μετρητά (πέρα από τα δώρα και τα ταξίδια) και η Μαυριτανία 200.000 ευρώ μόνο στους δύο «συνεργάτες» Παντσέρι και Τζόρτζι».

Δείτε επίσης: Qatargate: Γιατί ο Τζόρτζι αφέθηκε ελεύθερος & η Καϊλή παραμένει στην φυλακή; Η «βοήθεια» του στις Βελγικές αρχές

H εφημερίδα προσθέτει ότι «ο πρώην ευρωβουλευτής εξαπολύει βαριές κατηγορίες σε βάρος του Βέλγου Μαρκ Ταραμπέλλα–τον οποίο είχε ήδη «κατηγορήσει» από την πρώτη του ανάκριση μετά τη σύλληψή του– αλλά και κατά των ευρωβουλευτών Αντρέα Κοτσολίνο, Εύας Καϊλή και Λάρα Κόμι.

Το όνομα της Ιταλίδας ευρωβουλευτή από το Forza Italia (συντηρητική δεξιά, από την ομάδα του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο), που δεν εξελέγη το 2019 αλλά αντικατέστησε τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι τον Νοέμβριο του 2022, εμφανίζεται συγκεκριμένα για πρώτη φορά σε αυτόν τον φάκελο».

«Ο Αντόνιο Παντσέρι δηλώνει ότι έχει δώσει δώρα ή χρήματα σε δύο βοηθούς και πολιτικούς συμβούλους της ομάδας των Σοσιαλδημοκρατών (S&D)» συμπληρώνει η Soir.

Να υπενθυμίσουμε πως η Εύα Καϊλή συνελήφθη το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου 2022 στο διαμέρισμά της στην οδό Wirtz στην καρδιά των Βρυξελλών και, μερικά εικοσιτετράωρα αργότερα, οδηγήθηκε στις φυλακές του Αρεν, όπου παραμένει προφυλακισμένη μέχρι σήμερα.

Σε μία από τις πρόσφατες μεταγωγές της ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για το θέμα της παράτασης ή μη της προφυλάκισής της, οι Βέλγοι δικαστές έδωσαν στους συνηγόρους της ένα 16σέλιδο έγγραφο της Διεύθυνσης Σοβαρού Οργανωμένου Εγκλήματος. Σε αυτό παρατίθενται σε πλάγιο λόγο οι τηλεφωνικές συνομιλίες της με την αδελφή και τον πατέρα της, το διάστημα από τις 24 Δεκεμβρίου έως τις 8 Ιανουαρίου.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ