Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Στο ΚΠΙΣΝ παράθεσε καφέ & γεύμα η οικογένεια - Ποιοι πήγαν (φωτό)

Δείτε τις φωτογραφίες! 

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τελέστηκε χθες στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων. 

Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση. 

Δείτε επίσης: Μνημόσυνο τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου: Άννα Μαρία, Μαρί Σαντάλ, Μαρία Ολυμπία, Τατιάνα Μπλάτνικ, Νινά Φλορ: Τα κομψά looks που επέλεξαν

Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη. Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του, 'Αννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων. 

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.
Ο καφές και το γεύμα στο ΚΠΙΣΝ 

Στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος έδωσε καφέ μετά το Μνημόσυνο η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Και τα πέντε παιδιά του τέως βασιλιά έδωσαν το «παρών», η Αλεξία (χωρίς τον σύζυγό της και τα παιδιά της), ο Παύλος με την Μαρί Σαντάλ, ο Νικόλαος με την Τατιάνα Μπλάτνικ, ο Φίλιππος με την Νίνα Φλορ, η Θεοδώρα και ο σύντροφός της.

Στο πλευρό της Αννας Μαρίας βρέθηκαν επίσης η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας μαζί με τις κόρες της Κριστίνα και Ελένα αλλά και τρία από τα εννιά εγγόνια του τέως βασιλιά, η Μαρία Ολυμπία και δύο από τα αδέλφια της, παιδιά του Παύλου.

Στη Μητρόπολη Αθηνών βρέθηκαν ακόμη ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, η Μαριάννα Βαρδινογιάννη και άλλοι φίλοι της τέως βασιλικής οικογένειας. Ακόμη παρέστησαν ο Αδωνις Γεωργιάδης με την σύζυγό του Ευγενία Μανωλίδου, ο Νότης Μηταράκης, ο Μάκης Βορίδης με την σύζυγό του, η Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου (βαφτιστιμιά του τέως βασιλιά), η Φάνη Πάλλη Πετραλιά με την κόρη της Ντόρα.

Δείτε όλες τις φωτό από NDP στο slide show

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ