Μνημόσυνο Τέως βασιλιά Κωνσταντίνου: Συγκίνηση στη Μητρόπολη - Γονάτισαν τα παιδιά του (φωτό - βίντεο)

Παρόντες ήταν και αρκετοί Έλληνες, οι οποίοι υπήρξαν στενοί φίλοι, πρώην συμμαθητές του τέως βασιλιά, επιχειρηματίες και πολιτικοί, ανάμεσά τους ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης.

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο τελέστηκε το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρουσία της οικογενείας του και περίπου 250 προσκεκλημένων. 

Υπό αυστηρά μέτρα, παρουσία αστυνομικής δύναμης και με την τήρηση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, οι προσκεκλημένοι προσήλθαν στη Μητρόπολη Αθηνών με πουλμανάκια από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».

Μάλιστα, η κυκλοφορία στη Μητροπόλεως είχε διακοπεί από την Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να γίνει με ομαλό τρόπο η προσέλευση όσων θα παρίσταντο στην επιμνημόσυνη δέηση. 

 

Πρώτες έφθασαν λίγο πριν από τις 11 το πρωί, ώρα τέλεσης του μνημοσύνου, οι αδερφές του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Σοφία και Ειρήνη. Ακολούθησαν λίγη ώρα αργότερα η σύζυγός του, 'Αννα-Μαρία, και τα παιδιά τους Αλεξία, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος και Θεοδώρα μετά συζύγων.

 

Η στιγμή που γονατίζουν τα παιδιά και τα εγγγόνια του στη Μητρόπολη 

Συγκινημένη η σύζυγός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Άννα Μαρία, τα παιδιά του και τα εγγόνια του, γονάτισαν από σεβασμό κατά τη διάρκεια της τελετής.

Μετά την ολοκλήρωση του μνημοσύνου, η οικογένεια του τέως βασιλιά στάθηκε στα σκαλιά της Μητρόπολης και χαιρέτησε τον κόσμο.

 

 

 

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ακολουθεί καφές, σε συνδυασμό με ελαφρύ γεύμα, ενώ αύριο θα τελεστεί το τρισάγιο στο Τατόι, όπου θα γίνουν και τα αποκαλυπτήρια του τάφου.

Σημειώνεται πως αύριο Κυριακή θα τελεστεί σε στενό οικογενειακό κύκλο το τρισάγιο στον τάφο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ