Ντίνα Νικολάου: Μας μαγειρεύει ψαρονέφρι ρολό γεμιστό με λιαστές ντομάτες για τον Άγιο Βαλεντίνο

Το υπέροχο φιλέτο του χοιρινιού μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με γέμιση, παραμένει ζουμερό και συναρπαστικά αφράτο.

Υλικά

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

  1. Απλώνω τα ψαρονέφρια σε επίπεδη επιφάνεια, τα αλατοπιπερώνω και τα πασπαλίζω με λίγη ρίγανη. Στο κέντρο τους απλώνω τα μπαστουνάκια γραβιέρας και λιαστής ντομάτας. Τυλίγω τα ψαρονέφρια σε ρολό, από την κοντή πλευρά τους και τα δένω με σπάγκο μαγειρικής για να μην ανοίξουν. Τα αλευρώνω και τα τινάζω απαλά για να φύγει η περίσσεια.

  2. Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνω το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρω τα ψαρονέφρια (όλα μαζί ή ανά δύο, αν δεν χωράνε), για 5 - 6 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Προσθέτω το κρεμμύδι και το σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει απαλά. Σβήνω με το κονιάκ και το κρασί και μαγειρεύω για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτω και το νερό, αλατοπιπερώνω και χαμηλώνω ελαφρώς τη φωτιά. Μισοσκεπάζω την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύω τα ψαρονέφρια για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

  3. Λίγο πριν αποσύρω από τη φωτιά, παίρνω 2 - 3 κουτ. σούπας από τη σάλτσα της κατσαρόλας, τη ρίχνω σε ένα μπολάκι, προσθέτω τη μουστάρδα και ανακατεύω μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνω το μείγμα στην κατσαρόλα, την ανακινώ χωρίς να ανακατέψω, για να πάει παντού το μείγμα και αποσύρω από τη φωτιά.

  4. Κόβω τους σπάγκους, βάζω τα ψαρονέφρια σε πιατέλα και τα κόβω σε μέτριες φέτες. Τα περιχύνω με τη σάλτσα της κατσαρόλας και σερβίρω. Συνοδεύω με τηγανητές πατάτες ή πιλάφι.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ