Δημήτρης Φραγκάκης: Γιατί δεν δέχθηκε την έδρα του εκλιπόντος βουλευτή της ΝΔ, Μανούσου Βολουδάκη – Ποιος τελικά θα πάει στη Βουλή

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα και εξηγεί τους λόγους

Με δήλωσή του, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, κάνει γνωστό ότι δεν πρόκειται να δεχθεί τη βουλευτική έδρα που έμεινε κενή στον νομό Χανίων μετά την πρόωρη απώλεια του Μανούσου Βολουδάκη.

Στην ανακοίνωσή του εξηγεί τους λόγους για τους οποίους δεν κάνει δεκτή την έδρα, επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Μετά από αυτό, η έδρα του νομού Χανίων περνάει στον δεύτερο επιλαχόντα, Γιάννη Κασσελάκη.

Η δήλωση του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη

«Στέκομαι με σεβασμό στο πένθος της οικογένειας του Μανούσου Βολουδάκη, οφείλω όμως θεσμικά να ξεκαθαρίσω την στάση μου σχετικά με την βουλευτική έδρα στο νομό Χανίων.

Παρόλο που στις εκλογές του 2019 ήμουν πρώτος επιλαχών, δεν θα αναλάβω την έδρα στο νομό Χανίων λόγω των σημαντικών υποχρεώσεών μου στον ΕΟΤ, της ανάθεσης συγκεκριμένων καθηκόντων από τον Πρωθυπουργό ενόψει εθνικών εκλογών αλλά και την ήδη δεδηλωμένη απόφαση να μην είμαι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Για το σκοπό αυτόν απέστειλα σήμερα σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Κωνσταντίνο Τασούλα».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ