Aya - ''σημάδι από τον Θεό'': Το μωρό που γεννήθηκε στα χαλάσματα της Συρίας έχει πλέον όνομα και οικογένεια

Με τους γονείς της και όλα τα αδέλφια της να έχουν σκοτωθεί, ο θείος της, ο Salah al-Badran, θα αναλάβει τη φροντίδα της, μόλις βγει από το νοσοκομείο.

 

Οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα συντρίμμια μειώνονται σήμερα περίπου 100 ώρες αφού ένας φονικός σεισμός έπληξε την Τουρκία και τη Συρία, προκαλώντας τον θάνατο περισσότερων από 21.600 ανθρώπων, σε μια από τις χειρότερες καταστροφές που έχουν σημειωθεί στην περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Ένα πρώτο κομβόι ανθρωπιστικής βοήθειας, που αποτελείται από έξι φορτηγά, πέρασε χθες, Πέμπτη, στις ανταρτοκρατούμενες περιοχές της βόρειας Συρίας από το συνοριακό πέρασμα Μπαμπ αλ Χάουα.

Η βοήθεια αυτή, που αποτελείται από κουβέρτες, σκηνές, ηλιακές λάμπες, υλικό διάσωσης και στρώματα, πρόκειται να καλύψει τις ανάγκες τουλάχιστον 5.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό 10 ημερών βγήκε ζωντανό από τα χαλάσματα μαζί με την μητέρα του - έμειναν εκεί 90 ώρες (βίντεο)

Δείτε επίσης: Σεισμός στην Συρία: Γέννησε μέσα στα χαλάσματα & πέθανε - Το μωράκι τα κατάφερε (βίντεο)

Ρίγη συγκίνησης για την Aya

Πρίν λίγες ημέρες μας συγκίνησε η γέννηση ενός μωρού μέσα στα χαλάσματα στη Συρία.

 

 

Το μωρό γεννήθηκε στα συντρίμμια, απεγκλωβίστηκε με τον ομφάλιο λώρο ενωμένο ακόμη με τη νεκρή μητέρα του. Είναι η μόνη από την οικογένεια που επιβίωσε από τον σεισμό. 

Το νεογέννητο κοριτσάκι έχει πλέον ένα όνομα: Aya, που στα αραβικά σημαίνει «σημάδι από τον Θεό».

 

 

Με τους γονείς της και όλα τα αδέλφια της να έχουν σκοτωθεί, ο θείος της, ο Salah al-Badran, θα αναλάβει τη φροντίδα της, μόλις βγει από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, και το δικό του σπίτι στην πόλη Τζεντέρις της βορειοδυτικής Συρίας καταστράφηκε. Ο ίδιος και η οικογένειά του κατάφεραν να ξεφύγουν από το μονώροφο κτίριο που έμειναν και τώρα έντεκα συνολικά άτομα κοιμούνται σε μια σκηνή, δήλωσε ο ίδιος στο Associated Press.

 

 

«Μετά τον σεισμό, κανείς δεν μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι ή στο κτίριό του. Μόνο το 10% των κτιρίων εδώ είναι ασφαλή για να ζήσει κανείς», είπε στο πρακτορείο μέσω φωνητικών μηνυμάτων ο θείος της. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ