Δημήτρης Μεντεκίδης: Το γάργαρο νερό ΔΙΟΣ από τις κορυφές του Ολύμπου - ο πρωτοπόρος δημιουργός & η δεύτερη γενιά (φωτό - βίντεο)

ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό. H ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα του κλάδου. 

 

Η ιστορία της Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. ξεκίνησε περίπου 30 χρόνια πριν και έως σήμερα επενδύει συνεχώς και παρουσιάζει μια έντονα ανοδική πορεία απολαμβάνοντας την εμπιστοσύνη των καταναλωτών και χτίζοντας υγιείς σχέσεις με τους πελάτες και προμηθευτές της. 

Το 2012 η εταιρία Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. εγκαινιάζει το νέο εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΔΙΟΣ, στο Δίον – Ολύμπου σε μία ιδιόκτητη έκταση 15.000 τ.μ.

Το 2019, η Σ. Μεντεκίδης Α.Ε. είναι η Νο4 εταιρεία σε όγκο πωλήσεων στο σύνολο της αγοράς από Νο9 το 2015.

Ιστορία

ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό. H ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα του κλάδου. 

Από την αρχή της λειτουργίας του εργοστασίου ΔΙΟΣ στους πρόποδες του Ολύμπου το 2012, η εταιρεία έχει επενδύσει έως σήμερα περισσότερα από 23 εκ τιμώντας τη δέσμευση της απέναντι στον καταναλωτή για ένα τελικό προϊόν άριστης ποιότητας και υγιεινής.

Τα τελευταία 7 χρόνια, το ΔΙΟΣ υπερτριπλασίασε τα οικονομικά μεγέθη του αποτελώντας την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δύναμη του κλάδου σε πανελλαδικό επίπεδο, εδραιώθηκε στην αγορά κερδίζοντας την εμπιστοσύνη του καταναλωτή.

ΔΙΟΣ. Από τις μυθικές πηγές του ΟΛΥΜΠΟΥ. 

► H ταχύτερα αναπτυσσόμενη μάρκα του κλάδου
► Άριστη Ποιότητα σε Ανταγωνιστική Τιμή (value for money)
► Σεβασμός στο Περιβάλλον και στον Άνθρωπο

Στις αρχές του 2019, η εταιρεία εγκαινίασε τη νέα επένδυση της άνω των 7,5 εκατομμυρίων ενισχύοντας ακόμα περισσότερο τη δυναμική ανάπτυξη της μάρκας με νέες υπερσύγχρονές μηχανές SIDEL, την κορυφαία εταιρεία σε παγκόσμιο επίπεδο στον κλάδο της, για παραγωγή και εμφιάλωση σε ιδανικές συνθήκες «χειρουργείου», τη νέα μονάδα C.I.P (Αυτόματη μονάδα Καθαρισμού και Απολύμανσης), την επέκταση αποθηκευτικού χώρου κατά 3.000τμ και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

 

 

Εκτός όμως από την κορυφαία ποιότητα και ασφάλεια για την οποία δεσμεύεται η εταιρία, η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί, επίσης, δέσμευση της.

Όντας πρωτοπόρος, το εργοστάσιο ΔΙΟΣ, ένα οικολογικά σχεδιασμένο κτίριο Ενεργειακής Κλάσης Α ενταγμένο αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον του Ολύμπου, είναι το 1ο Πράσινο Εργοστάσιο Εμφιάλωσης Νερού στην Ελλάδα το οποίο χρησιμοποιεί ήπιας μορφής ενέργεια με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Επειδή όμως η εταιρεία φροντίζει το περιβαλλοντικό αποτύπωμά της, οι φιάλες ΔΙΟΣ χρησιμοποιούν μειωμένο πλαστικό το οποίο είναι Lightweight BIC (Best in Class) σε χρησιμοποιούμενο πλαστικό.

H δημοσιογράφος  Ειρήνη Νικολοπουλου και το Eirinika.gr, συνάντησε τον κο. Μεντεκίδη σε ένα ταξίδι στην Πιερία.

''Γνώρισα τον Δημήτρη Μεντεκίδη @mentekidisdimitris σε ενα επαγγελματικό ταξίδι μου στην Πιερία . Είναι ο άνθρωπος πίσω από τα εμφιαλωμένα νερά ΔΙΟΣ & Σέλι , ο Πρόεδρος μάλιστα ολων των εταιριών των φυσικών μεταλλικών νερών στην Ελλάδα.

Ακούγοντας τον να μιλάει για τα επιχειρηματικά του σχέδια με καθαρότητα σαν το … γάργαρο νερό & με ολύμπια ηρεμία , ακόμη κι αν έπρεπε να μιλήσει για δύσκολα πράγματα , λογικό βέβαια αφου η μιά πηγή του βρίσκεται στους πρόποδες του Ολύμπου, του βουνού των θεών , τι συνειδητοποίησα ;

ΠΟΛΥΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 6×1,5ΛΤ

 

Πως είχα μπροστά μου ένα από εκείνα τα λαμπρά “παλικάρια” της ελληνικής επιχειρηματικότητας του περίφημου made in Greece.

Και γιατί τα χαρακτηρίζω παλικάρια; Γιατί πρέπει να είσαι παλικάρι στην Ελλάδα για να είσαι επιχειρηματίας και να πρέπει να παλέψεις εκτός από τις αλλεπάλληλες κρίσεις , με γραφειοκρατία , προκαταλήψεις για το επιχειρείν ,ήξεις αφίξεις κλπ γνωστά όλα….

Τι τον άκουσα να λέει;απο τους γονείς μου έμαθα να είμαι όσο γίνεται δίκαιος , ψύχραιμος στις δύσκολες στιγμές και να τιμώ όσους μου προσφέρουν την αγάπη και την βοήθεια τους.

Τι έμαθα γιά την εταιρία του ; στο εργοστάσιο του εφαρμόστηκε ό,τι πιο σύγχρονο υπάρχει στην τεχνολογία εμφιάλωσης,είναι το πιο πράσινο αφου το 60% της ενέργειας αντλείται από ανανεώσιμες πηγές .

Τι αλλο ; Οτι οι εργαζόμενοι του απολαμβάνουν Bonus επιτυχιών, ιδιωτική ασφάλιση, συνταξιοδοτικό πρόγραμμα , εξτρά (πέραν του νόμιμου) δώρα Πάσχα και Χριστούγεννα, Bonus εισόδου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για τα παιδιά τους, και πολλά άλλα.

Και τι έλεγε η Σμυρνιά προ-γιαγιά στην μητέρα του που το ακολουθεί : «Αν έχεις, να δώνεις». Πιστεύω , μας είπε ότι όταν ο κόσμος σε στηρίζει και σου δίνει από το υστέρημα του, «οφείλεις» τουλάχιστον να το σεβαστείς.''. 

 

 

Το εργοστάσιο 

 

 

Σε μια πλήρως αυτοματοποιημένη γραμμή συσκευασίας, η διαμόρφωση, η εμφιάλωση, ο πωματισμός και η ετικετοποίηση των φιαλών ολοκληρώνεται μέσα στον ίδιο χώρο, διασφαλίζοντας συνθήκες απόλυτης υγιεινής, ενώ μέσα σε ελάχιστο χρόνο τη δυνατότητα άμεσης αποστολής του προϊόντος μέσω του δικτύου διανομής.

Τα υπερσύγχρονα μηχανήματα των εγκαταστάσεων παρέχουν τη δυνατότητα εμφιάλωσης και συσκευασίας κάτω από τις αυστηρότερες προδιαγραφές ασφάλειας και πιστότητας, με τη δυνατότητα ελέγχου και παρακολούθησης από το ανθρώπινο δυναμικό μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή σε όλα τα στάδια της συσκευασίας.

Διαθέτοντας ένα πλήρως εξοπλισμένο μικροβιολογικό εργαστήριο στις εγκαταστάσεις του, διενεργούνται καθημερινοί ποιοτικοί έλεγχοι σε όλα τα στάδια παραγωγής, για να εξασφαλίσουν ένα ανταγωνιστικό προϊόν υψηλής ποιότητας για την ελληνική και διεθνή αγορά, με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο και πιστοποίηση ISO 22000.

 

 

Επιδεικνύοντας απόλυτη οικολογική ευαισθησία, για την εμφιάλωση του φυσικού μεταλλικού νερού ΔΙΟΣ χρησιμοποιούνται πλήρως ανακυκλώσιμες ΡΕΤ συσκευασίες με 40% λιγότερο πλαστικό, στις πιο φιλικές για το περιβάλλον φιάλες της αγοράς.

Η συνεχής χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα Διαχείρισης Απορριμμάτων και Ανακύκλωσης και η δημιουργία μονάδας Βιολογικού Καθαρισμού συνεισφέρουν στην εταιρική ευθύνη για το περιβάλλον, αφήνοντας ανεπηρέαστο το μοναδικής ομορφιάς τοπίο του Ολύμπου.

Κατασκευάζοντας το μοναδικό εργοστάσιο, στο οποίο το 90% των χώρων είναι προσβάσιμοι και κατάλληλοι για εργασία από άτομα με μειωμένη κινητικότητα, με τις απαραίτητες ράμπες σε όλους τους χώρους, καθώς και ειδικό χώρο υγιεινής, κι επενδύοντας στην τοπική κοινωνία, όσο αφορά τη στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μέσω του ανταποδοτικού τέλους στο Δήμο, η εταιρία επεκτείνει έμπρακτα το ενδιαφέρον της στον τελικό αποδέκτη, τον άνθρωπο.

Το φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ, πηγάζει από τον Όλυμπο, το πιο προστατευμένο βουνό της Ελλάδας με το καθαρότερο φυσικό περιβάλλον και το μοναδικό βουνό το οποίο η UNESCO έχει αναγνωρίσει ως «Διατηρητέο Οικοσύστημα της Παγκόσμιας Βιόσφαιρας» το 1981.

Επιπλέον ο Όλυμπος είναι ο 1ος Εθνικός Δρυμός της χώρας μας από το 1938 και έχει καταχωρηθεί στον κατάλογο του ευρωπαϊκού Δικτύου Natura 2000 ως «ζώνη ειδικής προστασίας».

Η διαδικασία εμφιάλωσης ακολουθεί τις βέλτιστες τεχνικές, τις πλέον σύγχρονες και αυστηρές προδιαγραφές ασφάλειας-υγιεινής που εγγυώνται ένα νερό κορυφαίας ποιότητας.

Έτσι, το ΔΙΟΣ φτάνει στο ποτήρι σας κρυστάλλινο, με ευχάριστη γεύση μεταφέροντας την αγνότητα και φυσικότητα του Ολύμπου.

O πρωτοπόρος δημιουργός & η δεύτερη γενιά 

Από την πρώτη στιγμή, η διανομή του νερού έγινε στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και στην ευρύτερη Βόρεια Ελλάδα. Ο Σάββας Μεντεκίδης, ξεκίνησε να αναπτύσσει την επιχείρηση σε μία περίοδο που ο ίδιος είχε την ευθύνη για τα περισσότερα πράγματα μέσα στην εταιρεία. «Σχεδόν τα πάντα περνούσαν από τα χέρια του. 

Αναλάμβανε ρόλο μηχανικού και ταυτόχρονα υπευθύνου πωλήσεων, βγαίνοντας με το βαλιτσάκι στο χέρι για να εισπράξει τα οφειλόμενα από τους πελάτες. Μάλιστα, η χορήγηση δανείων το ’93 γινόταν με ιδιαίτερα δυσμενείς όρους για τις επιχειρήσεις, καθώς τα ημερήσια ρέπος για τη χορήγηση κεφαλαίου κίνησης άγγιζαν ακόμα και το 36%, σύμφωνα με το voria

Παρόλ’ αυτά κατάφερε να δραστηριοποιηθεί με επιτυχία και να αναπτύξει μία υγιή επιχειρηματική μονάδα, επενδύοντας ίδια κεφάλαια καθώς και ποσό που είχε λάβει ως δάνειο από τις τράπεζες», λέει στη Voria.gr ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, Κωνσταντίνος Κούτσας.

 

 

Από νωρίς στην επιχείρηση ο γιος του Δημήτρης

Στην επιχείρηση, όπως λέει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, μπήκε από νωρίς και ο γιος του Σάββα Μεντεκίδη, Δημήτρης, ο οποίος ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του, βγαίνοντας στο δρόμο για να εισπράξει χρήματα από τους συνεργάτες και πελάτες. Ήταν μία εποχή στην οποία δεν υπήρχαν υπεύθυνοι μάρκετινγκ, εξαγωγών και πωλήσεων στην εταιρεία αλλά και στις περισσότερες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ