Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης & οι καταπληκτικές του ιδέες: Φτιάξτε αόρατα ράφια με αυτό το πανέξυπνο DIY

Yπέροχη κατασκευή! 

Οι βιβλιοθήκες έχουν τη δύναμη να δίνουν μια ιδιαίτερη αισθητική στη διακόσμηση του σπιτιού. Δεν είναι τυχαίο που η παρουσία μιας βιβλιοθήκης σε έναν χώρο, δημιουργεί μια αίσθηση ζεστασιάς και ηρεμίας. Φυσικά, δεν είναι η ίδια η βιβλιοθήκη που χαρίζει στους χώρους αυτήν την αίσθηση, αλλά τα βιβλία.

Αν τα βιβλία σας είναι πολλά, ο χώρος σας περιορισμένος ή αν θέλετε να αναδείξετε ακόμα περισσότερο τα ίδια τα βιβλία, σας έχουμε ένα υπέροχο DIY που όχι μόνο θα φέρει τα όμορφα βιβλία σε πρώτο πλάνο, αλλά θα εντυπωσιάσει φίλους και γνωστούς που θα το δουν.

Αυτό το υπέροχο DIY θα φέρει τα όμορφα βιβλία σε πρώτο πλάνο.

Αυτό συμβαίνει με ένα απλό τρικ που θα κάνει τα ράφια σας να είναι… αόρατα και τα βιβλία να φαίνονται πως αιωρούνται στο τοίχο. Δείτε, λοιπόν, πως θα πετύχετε αυτό το πολύ πρωτότυπο εφέ αναφέρει το Spirossoulis.

Καταρχάς, θα χρειαστείτε απλούς πλαστικούς βιβλιοστάτες. Οι πλαστικοί βιβλιοστάτες είναι πολύ οικονομικοί, αν όμως θέλετε κάτι πιο στιβαρό, μπορείτε να προμηθευτείτε και μεταλλικούς. Ξεκινήστε βιδώνοντας έναν στον τοίχο. Ελέγξτε πως η τοποθέτηση είναι σταθερή και ο βιβλιοστάτης σας δεν κουνιέται.

Επιλέξτε ένα παλιό βιβλίο που δεν έχει ιδιαίτερη αξία και βάλτε το πάνω στον βιβλιοστάτη με το οπισθόφυλλό του κάτω από την μία πλευρά. Προτιμήστε ένα βιβλίο με σκληρό εξώφυλλο. Κολλήστε το οπισθόφυλλο επάνω στον βιβλιοστάτη με ένα κομμάτι ταινίας διπλής επικόλλησης. Ήδη έχετε ένα ράφι από ένα βιβλίο που κρέμεται αόρατα στον τοίχο. Συνεχίστε να τοποθετείτε βιβλία μέχρι να χαθεί οπτικά ο βιβλιοστάτης.

Κολλήστε το οπισθόφυλλο επάνω στον βιβλιοστάτη με ένα κομμάτι ταινίας διπλής επικόλλησης.

Μπορείτε επίσης, μετά το πρώτο βιβλίο, να τοποθετήσετε μόνο ένα ακόμα κάθετα για να κρύψετε ολόκληρο τον βιβλιοστάτη και μπροστά να τοποθετήσετε ένα διακοσμητικό. Κάντε το ίδιο σε όλο τον τοίχο άτακτα σε διάφορα ύψη.

Βάλτε τα βιβλία κάθετα και συνδυάστε τα με διακοσμητικά.

Μην τοποθετήσετε βιβλία αρκετά μεγάλα, για να μην εξέχουν πολύ και να αποφύγετε το μεγάλο βάρος.

Οι μεταλλικοί βιβλιοστάτες ενδεχομένως να μπορούν να σηκώσουν και μεγαλύτερα βιβλία, ωστόσο εκτιμήστε την κατάσταση και δείτε μέχρι ποιο σημείο η κατασκευή σας φαίνεται στερεή. Αποφύγετε να βάλετε τον ίδιο αριθμό βιβλίων σε όλα γιατί θα είναι μονότονο το αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ