Σεισμός στην Τουρκία: Η Ελλάδα στο πλευρό της γειτονικής χώρας, αναχωρεί η 1η ΕΜΑΚ και ο Ευθύμης Λέκκας – Το μήνυμα του Πρωθυπουργού

Στο πλευρό της Τουρκίας οι Έλληνες από την πρώτη στιγμή, μηνύματα συμπαράστασης εκτός από τον Πρωθυπουργό έστειλα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Νίκος Δένδιας

Η Ελλάδα θα στείλει στην γείτονα χώρα ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Η Ελλάδα δήλωσε έτοιμη από την πρώτη στιγμή να παράσχει βοήθεια στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό των 7,7 Ρίχτερ που συγκλόνισε τη χώρα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

"Βαθιά θλίψη για καταστροφικό σεισμό σε Τουρκία και Συρία. Τα θερμάμου συλληπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, οι σκέψεις μας είναι με τους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την κατάσταση. Η Ελλάδα κινητοποιεί τις δυνάμεις της για να προσφέρει άμεση βοήθεια."

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

"Συγκλονισμένοι από τις εικόνες καταστροφής που προκάλεσε ο σεισμός και Τουρκία και Συρία. Εκ μέρους του ελληνικού λαού και εμού του ιδίου, εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι, στηρίζουμε το έργο των σωστικών συνεργείων και ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας

"Θερμά συλλυπητήρια στους λαούς του Türkiye και της Συρίας και στις οικογένειες των θυμάτων αυτού του καταστροφικού σεισμού. Η βοήθεια είναι πιο απαραίτητη από ποτέ. Η Ελλάδα ανακοίνωσε ετοιμότητα για άμεση στήριξη".

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου

«Οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των θυμάτων, τους τραυματίες και τα σωστικά συνεργεία που αγωνίζονται να σώσουν ζωές. Η Ελλάδα έχει κινητοποιήσει τους πόρους της και είναι έτοιμη να παράσχει βοήθεια», ανέφερε νωρίτερα ανακοίνωση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Ελλάδα θα στείλει στην γείτονα χώρα ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα.

Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει.

Μαζί τους θα είναι πέντε γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμης Λέκκας.

Η ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5) γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ