Πάσχα στην Κένυα - 9 μέρες/7 νύχτες: Θα βρεθείτε στην καρδιά της ζούγκλας για αλησμόνητα σαφάρι (φωτό)

Γνωριμία με τον πιο φαντασμαγορικό καμβά της πιο άγριας και συναρπαστικής φύσης!!!

Τα Manessis Travel έχουν να μας προτείνουν ένα υπέροχο ταξίδι για το Πάσχα στην Κένυα, την «βασίλισσα» των σαφάρι!

Γνωριμία με τον πιο φαντασμαγορικό καμβά της πιο άγριας και συναρπαστικής φύσης!!! Θα βρεθείτε στην καρδιά της ζούγκλας για αλησμόνητα σαφάρι. Στα σουαχίλι "σαφάρι" σημαίνει ταξίδι και η Kένυα βρίσκεται εκεί απ΄ όπου άρχισαν τα σαφάρι! Υπέροχα Εθνικά Πάρκα και προστατευόμενες περιοχές σφύζουν από άγρια ζωή!

Καταπράσινα δάση και εξαίσια βουνά προσφέρουν φωτογραφικές ευκαιρίες, που προκαλούν δέος! Η εκπληκτική ποικιλία των πουλιών αποτελούν παράδεισο για τους επιστήμονες και όχι μόνο! Τα άγρια ζώα που θα δείτε σε απόσταση αναπνοής, θα σας χαρίσουν μοναδικές στιγμές, συναρπαστικές εμπειρίες, υπέροχες αναμνήσεις … και μερικά από τα καλύτερα θέματα, που θα πρέπει να "κλειδώσετε" στην φωτογραφική σας μηχανή!!!

Οι αναχωρήσεις είναι 14/04, 26/04, 17/05, 02/06 και 23/06, ενώ η τιμή ξεκινά από 1750€ (9 ημέρες / 7 νύχτες).

Πληροφορίες πακέτου

9, 11 μέρες Ναϊρόμπι, Μομπάσα, Βαρκάδα στη λίμνη Ναϊβάσα, Σαφάρι στο Πάρκο Mασάι Mάρα. Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* με πρωινό. Δείπνο στο διάσημο εστιατόριο "Carnivore" στο Ναϊρόμπι. Στη Μομπάσα διαμονή σε ξενοδοχείο 4* sup. με all Inclusive. 

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΜΕΡΑ

Αθήνα - Mομπάσα, Ξενάγηση

Συνάντηση στο αεροδρόμιο αργά το βράδυ της προηγούμενης μέρας και μεταμεσονύχτια πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την κοσμοπολίτικη Mομπάσα, μία εκπληκτική πόλη-θέρετρο, με Αραβική αρχιτεκτονική και εκθαμβωτικές παραλίες. Η πόλη είναι κτισμένη στο ομώνυμο νησί του Ινδικού ωκεανού, πολύ κοντά στη στεριά, με την οποία συνδέεται με γέφυρα. Άφιξη και ξενάγηση στην πόλη της Μομπάσα. Εδώ συναντώνται και μπερδεύονται όλες οι φυλές, οι κουλτούρες και οι θρησκείες της Kένυας.

Αρχικά θα επισκεφθούμε το πορτογαλικό φρούριο του 16ου αιώνα (Κάστρο του Ιησού, Fort Jesus), που είναι κτισμένο σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο και σήμερα θεωρείται ιστορικό μνημείο. Στη συνέχεια θα περιπλανηθούμε στην αραβική συνοικία με τα γραφικά σουκς. Μεταφορά και τακτοποίηση στο all Inclusive ξενοδοχείο σε μια από τις πιο όμορφες τροπικές παραλίες της Ανατολικής Αφρικής. Διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ

Mομπάσα, Ελεύθερες μέρες

Ημέρες ελεύθερες για χαλάρωση και κολύμπι στα ζεστά νερά του Ινδικού. Δύο διανυκτερεύσεις στο all Inclusive ξενοδοχείο.

3η ΜΕΡΑ

Mομπάσα, Ελεύθερες μέρες

Ημέρες ελεύθερες για χαλάρωση και κολύμπι στα ζεστά νερά του Ινδικού. Δύο διανυκτερεύσεις στο all Inclusive ξενοδοχείο.

4η ΜΕΡΑ

Mομπάσα - Ναϊρόμπι (Πτήση) - Λίμνη Nαϊβάσα, Απογευματινή βαρκάδα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για πρωτεύουσα της Κένυας, το Ναϊρόμπι. Άφιξη και οδική αναχώρηση για το πάρκο της Λίμνης Ναϊβάσα (Naivasha). Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge. Η λίμνη Ναϊβάσα είναι γνωστή για τις βόλτες με βάρκα και ως πύλη προς το νησί Crescent.

Εδώ κλέβουν την παράσταση τα σπάνια είδη πουλιών και ζώων - καμηλοπαρδάλεις περιπλανιούνται ανάμεσα στις ακακίες, ιπποπόταμοι βυθίζονται στους βάλτους, πίθηκοι κρέμονται από τις κορυφές των δέντρων - αν είμαστε μάλιστα τυχεροί, θα καταφέρουμε να δούμε ακόμα και μαύρους ρινόκερους. Κατά τη διάρκεια της απογευματινής μας βόλτας με το σκάφος, ο καπετάνιος θα μας δείξει τα διάφορα είδη ζώων και πουλιών της λίμνης (ψαραετοί, ερωδιοί κλπ.) και θα μας δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ

Λίμνη Nαϊβάσα - Mασάι Mάρα, Απογευματινό σαφάρι

Αναχωρούμε σήμερα το πρωί για την καρδιά της Μαύρης Ηπείρου. Η διαδρομή μας κατά μήκος της Ρηξιγενούς Κοιλάδας θα μας οδηγήσει στο πάρκο Mασάι Mάρα, το "κόσμημα στο στέμμα της Αφρικής", που φιλοξενεί την πιο εντυπωσιακή ποικιλία άγριας ζωής - λιοντάρια, ελέφαντες, καμηλοπαρδάλεις, γαζέλες, ζέβρες, ιπποπόταμοι κλπ., καθώς και μερικά από τα σπανιότερα είδη, όπως τσιτάχ, λεοπαρδάλεις και ρινόκερους. Άφιξη και τακτοποίηση στο lodge.

Το σαφάρι δεν είναι ποτέ βαρετό στο συγκεκριμένο πάρκο και η υπομονή συχνά ανταμείβεται με μοναδικά "στιγμιότυπα", όπως η εικόνα του λιονταριού που καταδιώκει το θήραμά του, μια μοναχική λεοπάρδαλη που σκαρφαλώνει στα ψηλά κλαδιά μιας ακακίας, ένα κοπάδι ελεφάντων που προστατεύει τα μικρά του από τα αρπακτικά που καραδοκούν… Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ

Mασάι Mάρα, Πρωινό και απογευματινό σαφάρι

Νοτιοδυτικά της χώρας, στη συνέχεια των μεγάλων πεδιάδων του πάρκου Σερενγκέτι της Τανζανίας, το Mασάι Mάρα είναι ίσως το τελευταίο μέρος της Αφρικής όπου μπορεί κανείς να βρει την ίδια αφθονία άγριων ζώων που συνάντησαν οι πρώτοι εξερευνητές των περιοχών αυτών. O ποταμός Mάρα, από τους μεγαλύτερους της Kένυας, διασχίζει το πάρκο από βορρά προς νότο.

Στις δύο εξορμήσεις που θα έχουμε σήμερα - πολύ πρωινό και απογευματινό σαφάρι - στρέψτε το βλέμμα σας σε όποια κατεύθυνση θέλετε. Βλάστηση, έδαφος, ορίζοντες, ουρανός. H ματιά σας διέσχισε ήδη χιλιάδες θέματα, που περιμένουν κάποιον να τα απαθανατίσει με "αστρική" ταχύτητα στον φακό του. Επιστροφή στο lodge. Διανυκτέρευση.

7η ΜΕΡΑ

Μασάι Μάρα - Ναϊρόμπι, Δείπνο στο Καρνίβορε/"Carnivore"

Σήμερα θα επιστρέψουμε οδικώς στο Ναϊρόμπι. Άφιξη, και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Για το βράδυ έχουμε κανονίσει δείπνο στο διάσημο εστιατόριο "Carnivore" ~ Δώρο του γραφείου μας! Σπεσιαλιτέ του η μεγάλη ποικιλία κρεάτων - μπορείτε να δοκιμάσετε κρέας στρουθοκαμήλου ή ακόμα και κροκοδείλου!!! Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8η ΜΕΡΑ

Ναϊρόμπι, Ξενάγηση πόλης - Πτήση για την Αθήνα

Check out από το ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ξενάγηση στην πόλη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα δούμε μεταξύ άλλων το Πανεπιστήμιο, το Δημαρχείο, το Μαυσωλείο του ιδρυτή και πατέρα του έθνους Γιόμο Κενυάτα, τον Καθεδρικό ναό κ.ά. Τέλος, θα επισκεφθούμε το Εθνικό μουσείο του Ναϊρόμπι, το οποίο ιδρύθηκε το 1910 και το 2008 άνοιξε και πάλι τις πύλες του, μετά από τις εργασίες ανακαίνισης που διήρκεσαν περίπου 2,5 χρόνια, για να στεγάσει τα πλούσια εκθέματα από την ιστορία, τη φύση και την κουλτούρα της χώρας. Αργότερα θα μεταβούμε στο αεροδρόμιο της πόλης και θα επιβιβαστούμε στην πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

9η ΜΕΡΑ

Άφιξη στην Αθήνα

Αθήνα

Δείτε εδώ όλες τις πληροφορίες για το ταξίδι.

*Φωτογραφίες via manessistravel.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ