Σατανική δολοφονία στην Γερμανία - 23χρονη σκότωσε την σωσία της για να εξαφανιστούν τα δικά της ίχνη (φωτό)

«Το πρόσωπο της ήταν εντελώς παραμορφωμένο»

Μια 23χρονη Γερμανίδα με ρίζες από το Ιράν φέρεται να έψαξε μια σωσία της στο Instagram και να την δολοφόνησε μαζί με έναν φίλο της, με σκοπό να σκηνοθετήσει τον θάνατό της, σύμφωνα με εισαγγελείς στη Βαυαρία.

Όταν τον περασμένο Αύγουστο βρέθηκε το πτώμα μιας γυναίκας, γεμάτο αίματα, μέσα σε μια σταθμευμένη Mercedes στο Ingolstadt της νότιας Γερμανίας, αρχικά ταυτοποίησαν το θύμα ως την 23χρονη αισθητικό από το Μόναχο, με ιρακινές ρίζες, Sharaban K

Παρόλο που μέλη της οικογένειάς της Sharaban K είχαν αναγνωρίσει το πτώμα, η νεκροψία «γέννησε» ερωτηματικά για την ταυτότητά της και τελικά αποδείχθηκε ότι η σορός άνηκε στην Khadidja O, μία Αλγερινή beauty blogger από το Heilbronn στη γειτονική πολιτεία Baden-Württemberg, επίσης 23 ετών.

Όπως αναφέρει ο Guardian η αστυνομία είπε ότι οι δύο γυναίκες ήταν «εντυπωσιακά όμοιες», αφού είχαν μακριά, μαύρα, ίσια μαλλιά, παρόμοιο χρώμα δέρματος και έντονο μακιγιάζ. Έτσι ο γερμανικός Τύπος άρχισε να αναφέρεται στην υπόθεση ως «δολοφονία doppelganger» (σ.σ. σωσία).

Στις 19 Αυγούστου 2022 η Sharaban K και ο 23χρονος Κοσοβάρος ονόματι Sheqir K, τέθηκαν υπό κράτηση από την αστυνομία της Βαυαρίας, αν και μέχρι εκείνο το σημείο οι Αρχές δεν είχαν κάνει κάποια δημόσια δήλωση για το κίνητρο της δολοφονίας. 

Σημειώνεται ότι στο γερμανικό νομικό σύστημα συνηθίζεται τα θύματα και οι κατηγορούμενοι αναφέρονται με το μικρό τους όνομα και ένα αρχικό.

«Οι έρευνες μάς οδήγησαν στην υπόθεση ότι η κατηγορούμενη ήθελε να κρυφτεί λόγω κάποιας οικογενειακής διαμάχης και να σκηνοθετήσει τον δικό της θάνατο», δήλωσε η Veronika Grieser, από την εισαγγελία του Ίνγκολσταντ το πρωί της Δευτέρας.

Η αστυνομία ανέφερε ότι την εβδομάδα πριν την δολοφονία, η Sharaban K επικοινώνησε, μέσω social media, με πολλές γυναίκες που έμοιαζαν με αυτήν, χρησιμοποιώντας διάφορα ψευδώνυμα.

«Δίνοντας διάφορες υποσχέσεις προσπάθησε να πραγματοποιήσει συναντήσεις μαζί τους, κάτι που αρχικά ήταν ανεπιτυχές» πρόσθεσε η Grieser. Ωστόσο η Khadidja O συμφώνησε να βρεθούν από κοντά, αφού η Sharaban K την είχε δελεάσει με μία δήθενπροσφορά καλλυντικών.

Ο Sheqir K και η Sharaban K φέρεται να πήραν την 23χρονη από το διαμέρισμά της με το αυτοκίνητο, την ημέρα της δολοφονίας. Όταν έφτασαν σε μια δασική έκταση - μεταξύ Χάιλμπρον και Ίνγκολσταντ - το ζευγάρι κατηγορείται ότι με κάποιο πρόσχημα έκανε την κοπέλα να βγει από το όχημα και την μαχαίρωσαν μέχρι θανάτου.

«Το όπλο του εγκλήματος δεν έχει βρεθεί, αλλά τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Το θύμα σκοτώθηκε με πάνω από 50 μαχαιριές το πρόσωπο της ήταν εντελώς παραμορφωμένο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, Andreas Aichele, στην Bild.

Οι  εισαγγελείς ισχυρίζονται ότι το ζευγάρι στη συνέχεια έβαλε το πτώμα στο πίσω κάθισμα της Mercedes και μετέφερε το όχημα στο Ingolstadt, σταθμεύοντας το σε μια ήσυχη κατοικημένη περιοχή στις όχθες του Δούναβη, όπου και βρέθηκε από τους γονείς της Sharaban K, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 16ης Αυγούστου 2022.

Αν και οι έρευνες συνεχίζονταν και πρέπει να  ανακριθούν και άλλοι μάρτυρες, εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για τον Sheqir K και την  Sharaban K,  στις 26 και 27 Ιανουαρίου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του εισαγγελέα του Ingolstadt. Το ζευγάρι αντιμετωπίζει ισόβια κάθειρξη εάν καταδικαστεί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ