Σπύρος Σούλης: Έχετε 5 λεπτά; Δοκιμάστε αυτά τα 5 εκπληκτικά Tips καθαρισμού για το μπάνιο

Θα σας λύσουν τα χέρια! 

Υπάρχει μια μέθοδος καθαρισμού που την αποκαλούν «ο κανόνας των 5 λεπτών».

Σύμφωνα με αυτήν, αν μπορείτε να κάνετε μια δουλειά μέσα σε 5 λεπτά, κάντε την κατευθείαν και μην την αφήνετε για αργότερα.

Ψάξαμε και βρήκαμε 5 δουλειές που μπορούν να γίνουν σε λιγότερο από 5 λεπτά και αφορούν την καθαριότητα του μπάνιου σας.

Καθαρίστε την τουαλέτα σας Με τις γαστρεντερίτιδες να θερίζουν τους χειμερινούς αλλά και τους καλοκαιρινούς μήνες, δεν είναι να παίζετε με την καθαριότητα της τουαλέτας σας. Ρίξτε χλωρίνη στην τουαλέτα και αφήστε την για λίγα λεπτά. Τρίψτε με την ειδική βούρτσα τουαλέτας όλο το εσωτερικό μέρος της. Περάστε με ένα απολυμαντικό μαντηλάκι τις εξωτερικές επιφάνειες.

 

Καθαρίστε την τουαλέτα σας με χλωρίνη.

Καθαρίστε την τουαλέτα σας με χλωρίνη.

Διώξτε τη θολούρα από τον καθρέφτη σας 

Απλώστε αφρό ξυρίσματος στον καθρέφτη σας με λίγο χαρτί κουζίνας. Στη συνέχεια βρέξτε λίγο ακόμα χαρτί κουζίνας και περάστε με αυτό όλο τον καθρέφτη ώστε να αφαιρεθεί ο αφρός. Με αυτό το κόλπο θα δημιουργηθεί ένα προστατευτικό στρώμα στον καθρέφτη σας που θα εμποδίσει να δημιουργηθεί υγρασία όταν κάνετε μπάνιο.

Προστατέψτε το θόλωμα του καθρέφτη με λίγο αφρό ξυρίσματος.

Προλάβετε το θόλωμα του καθρέφτη με λίγο αφρό ξυρίσματος.

Καθαρίστε την κουρτίνα μπάνιου 

Μπορεί το πλύσιμο της κουρτίνας να παίρνει πάνω από 5 λεπτά αλλά η δική σας εργασία δεν πρόκειται να ξεπεράσει το πεντάλεπτο. Βγάλτε την κουρτίνα και βάλτε την στο πλυντήριο μαζί με τις βρώμικες πετσέτες σας. Προσθέστε 1/2 φλ. απορρυπαντικό και μόλις πλυθεί κρεμάστε την στη μπανιέρα σας.

Οι περισσότερες κουρτίνες μπάνιου πλένονται κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

Οι περισσότερες κουρτίνες μπάνιου πλένονται κανονικά στο πλυντήριο ρούχων.

Προσοχή Οι περισσότερες κουρτίνες μπάνιου μπαίνουν κανονικά στο πλυντήριο. Ωστόσο ελέγξτε την ετικέτα της δικής σας κουρτίνας για να βεβαιωθείτε πως δεν υπάρχει πρόβλημα να την πλύνετε με αυτόν τον τρόπο.

Κάντε απολέπιση στην μπανιέρα σας Ρίξτε αλάτι σε όλη την μπανιέρα και στη συνέχεια κόψτε στη μέση ένα λεμόνι ή ένα γκρέιπφρουτ. Χρησιμοποιήστε το για να τρίψετε την μπανιέρα σας. Στη συνέχεια ρίξτε χλιαρό ή ζεστό νερό για να την καθαρίσετε από υπολείμματα. Το αλάτι κάνει, επίσης, πολύ καλό στις σωληνώσεις καθώς βοηθάει στο να μην κολλάει το σαπούνι πάνω στους σωλήνες αναφέρει το spirossoulis.

Κάντε απολέπιση στην μπανιέρα σας με

Κάντε απολέπιση στην μπανιέρα σας με αλάτι και ένα λεμόνι.

Διώξτε τα υπολείμματα σαπουνιού από τις γυάλινες ντουζιέρες 

Χρησιμοποιήστε ειδικά πανάκια που χρησιμοποιούνται για να αφαιρούν τον ηλεκτρισμό από τα ρούχα στο στεγνωτήριο του σπιτιού σας. Αυτά τα πανάκια μπορείτε να τα βρείτε σε καταστήματα που πουλάνε απορρυπαντικά. Αφού τα βρέξετε με ζεστό νερό, περάστε όλη τη γυάλινη επιφάνεια που θέλετε ώστε να απομακρυνθούν τα υπολείμματα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ