Τopwoman η Νίκη Γουλιμή: Η Ελληνίδα και η start up της Nova Credit στις ΗΠΑ - κάνει τη ζωή των μεταναστών πιο εύκολη

Η ίδια ξαφνικά ίδρυσε την Nova Credit για να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε μεταναστεύοντας στην Αμερική.

Η Νίκη Γουλιμή είναι συνιδρύτρια της Nova Credit, το πρώτο διασυνοριακό γραφείο πίστωσης στον κόσμο. 

Η Nova Credit ανοίγει δρόμου για εκατομμύρια ανθρώπους με περιορισμένο πιστωτικό ιστορικό. Συγκεντρώνοντας τα δεδομένα των παγκόσμιων πιστωτικών γραφείων και των τραπεζικών συναλλαγών, βοηθάμε τους δανειστές και τις επιχειρήσεις να δουν τους δανειολήπτες υπό νέο πρίσμα, ξεκλειδώνοντας την πρόσβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα για εκατομμύρια νέους ανθρώπους.

Η Nova Credit συνδέει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Αμερικής με πιστωτικά γραφεία παγκοσμίως, καθώς οι τράπεζες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τις οφειλές των μεταναστών στη χώρα προέλευσής τους. Η εταιρεία συνεργάζεται με τις τρεις από τις πέντε μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες, τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ενοικίασης ακινήτων, τα κορυφαία πιστωτικά γραφεία παγκοσμίως (Experian, Equifax, Transunion, CRIF, Creditinfo, etc.) και μία μεγάλη γκάμα από εκπροσώπους του fintech και των πιστωτικών ενώσεων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Επιπλέον, έχει σηκώσει κεφάλαια από τα σημαντικότερα funds της Αμερικής (General Catalyst, Index Ventures, YCombinator) και απασχολεί 45 άτομα σε Νέα Υόρκη και Σαν Φρανσίσκο.Η εταιρεία δημιουργήθηκε  για να βοηθήσει τους πολίτες από όλο τον κόσμο να υποβάλουν αίτηση για χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στη νέα τους πατρίδα, χρησιμοποιώντας το πιστωτικό τους ιστορικό από τη χώρα προέλευσής τους. 

Χρησιμοποιώντας τεχνολογία που μεταφράζει τα διεθνή πιστωτικά δεδομένα σε ένα τοπικό ισοδύναμο σκορ, εξυπηρετεί επί του παρόντος άτομα που προέρχονται από την Αυστραλία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ινδία, την Κένυα, το Μεξικό, τη Νιγηρία, τις Φιλιππίνες, τη Νότια Κορέα, την Ισπανία, την Ελβετία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Νίκη συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο δύο ακόμη εταιρειών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας: Hellas Direct και Cardless. Έχει επενδύσει και συμβουλεύει περισσότερες από 30 εταιρείες fintech, συμπεριλαμβανομένων Anchorage Digital, Cardless, Clara Card, Finley CMS, Nala, Portify, Robinhood.

Πριν από τη Nova Credit, η Νίκη ήταν σύμβουλος στην Bain & Company όπου υπηρέτησε μια σειρά από ευρωπαϊκές τράπεζες λιανικής. Ξεκίνησε την καριέρα της στον διεθνή χώρο ανάπτυξης, εργαζόμενη για το Υπουργείο Γεωργίας της Αιθιοπίας στις πρωτοβουλίες οικονομικής πρόσβασης για μικροκαλλιεργητές, καθώς και για μια ΜΚΟ της Ουγκάντα.

Η Νίκη είναι κάτοχος πτυχίου από το Cambridge (First Class) και M.B.A. από το Stanford Graduate School of Business, όπου της απονεμήθηκε το Miller Social Change Leadership Award.

Η ίδια ξαφνικά ίδρυσε την Nova Credit για να λύσει ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε μεταναστεύοντας στην Αμερική: την έλλειψη χρηματοπιστωτικής εμπιστοσύνης των μεταναστών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ