6 πρακτικοί τρόποι για να αγαπήσετε τον εαυτό σας - Συμφιλιωθείτε με το μυαλό, το σώμα & το πνεύμα σας

Αφήστε το φως σας να λάμψει...

«Μπορείτε να ψάξετε ολόκληρο το σύμπαν για κάποιον που θα αξίζει την αγάπη και την στοργή σας περισσότερο από τον εαυτό σας και αυτό το άτομο δεν θα βρεθεί πουθενά. Εσείς, ο εαυτός σας, όπως και ο καθένας στο σύμπαν αξίζετε την αγάπη και την στοργή σας.»-όπως αναφέρεται στο Rājan Sutta: The King.

Είναι μια ατυχής κατάσταση των πραγμάτων, όταν μια αληθινά ευγενική και συμπονετική ψυχή ξεχνά να αγαπήσει το ένα άτομο που πραγματικά έχει σημασία… τον εαυτό της. Και δυστυχώς, αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε αυτούς που έχουν γεννηθεί με ενσυναίσθηση, στους θεραπευτές και σε αυτούς που είναι ενεργειακά ευαίσθητοι.

Φαίνεται πως μόλις τα εσωτερικά μας καλέσματα αρχίζουν να ανθίζουν και μας πουν πως είμαστε εδώ για έναν σκοπό και ότι αυτός ο σκοπός είναι να βοηθήσουμε στην αύξηση του επιπέδου συνείδησης της ανθρωπότητας ξεκινάμε αθώα την προσπάθεια μας να προσπαθήσουμε να σώσουμε όποιον συναντάμε.

Ένα κομμάτι μας ξέρει πως είμαστε οι φορείς του φωτός και ότι η ανθρωπότητα μας χρειάζεται. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να εστιάζουμε περισσότερο στους άλλους ανθρώπους και στα προβλήματα τους γιατί έτσι αισθανόμαστε ότι εκπληρώνουμε τον σκοπό μας.

Αυτό που οι φορείς του φωτός μπορεί να μην γνωρίζουν είναι ότι το μόνο άτομο που είμαστε εδώ για να αγαπάμε ολοκληρωτικά και άνευ όρων είναι ο ίδιος μας ο εαυτός.

Μέσω της αγάπης μας ολόκληρος ο κόσμος μεταμορφώνεται και καθώς ανεβάζουμε το επίπεδο συνείδησης μας αγαπώντας την καρδιά μας, αυξάνουμε και το επίπεδο συνείδησης του πλανήτη χωρίς να πρέπει να εγκαταλείψουμε τον εαυτό μας για να σώσουμε «τους άλλους». Αυτή η συνειδητοποίηση αλλάζει τα πάντα. Η μόνη σχέση που θα έχει πραγματικά σημασία για πάντα ή θα προκαλέσει μια χρόνια αλλαγή είναι η σχέση με τον εαυτό σας.

Καθώς η σχέση με τον εαυτό μας βασίζεται στην αγάπη και στην ενσυναίσθηση ο κόσμος αρχίζει να μεταμορφώνεται σαν να αντανακλά την ανώτερη και με περισσότερη αγάπη δόνηση στην οποία βρισκόμαστε. Οπότε, τι ακριβώς σημαίνει να «αγαπάμε τον εαυτό μας»;

Παρακάτω βρίσκονται 6 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αρχίσετε να διαμορφώνετε μια σχέση περισσότερης αγάπης με τον εαυτό σας:

  1. Γνωρίστε τον εαυτό σας

«Το να αγαπάει κανείς τον εαυτό του είναι η αρχή μιας σχέσης που μπορεί να κρατήσει μια ζωή» -Όσκαρ Ουάιλντ

Αν επρόκειτο να γνωρίσουμε τον τέλειο σύντροφο, ποιο θα ήταν το πρώτο πράγμα που θα κάναμε; Να τον γνωρίσουμε καλύτερα φυσικά! Θα θέλαμε να ξέρουμε τα πάντα για τον άλλον, τι του αρέσει και τι όχι, ποιο είναι το αγαπημένο του χρώμα, τις αγαπημένες ταινίες κτλ.

Για να αρχίσετε να αγαπάτε τον εαυτό σας πρέπει να γνωρίσετε το ποιοι είστε πραγματικά, πέρα από αυτό που νομίζετε ότι θα πρέπει να είστε. Τι σας κινητοποιεί; Με τι παθιάζεστε; Τι σας κάνει ευάλωτους; Όταν αρχίζουμε να διαμορφώνουμε μια πραγματική σχέση με τον εαυτό μας ξεκινάμε να καλλιεργούμε την ειλικρίνεια στην ύπαρξη μας, που μας επιτρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση.

Όσο συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας με την μέγιστη αγάπη και συμπόνια θα έχουμε αυτοπεποίθηση για την ύπαρξη μας, το οποίο δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό αλλά επίσης μας βοηθά να αγκαλιάσουμε την μοναδικότητα μας.

  1. Συμφιλιωθείτε με το μυαλό, το σώμα και το πνεύμα σας

«Είστε ατελείς. Μόνιμα και αναπόφευκτα ελαττωματικοί. Και είστε όμορφοι.» ~ Amy Bloom

Μόλις αρχίσουμε να γνωρίζουμε τον εαυτό μας σε βαθύτερο επίπεδο, τότε είναι καιρός να συμφιλιωθούμε με αυτόν και να τον εξυψώσουμε κάνοντας τον τον μεγαλύτερο θαυμαστή και σύμμαχο μας. Όταν είμαστε λυπημένοι, προσφέρουμε στον εαυτό μας συναισθηματική υποστήριξη και συμπόνια όπως θα κάναμε σε έναν φίλο.

Είναι εκπληκτικό το πόσοι εναντιώνονται στον εαυτό τους με την κριτική μόλις πράξουν με έναν τρόπο που θεωρείται λιγότερο επιθυμητός από τα πρότυπα της κοινωνίας. Το μυαλό μας δεν θα είναι πάντα «τέλειο», οπότε όταν κρίνουμε και καταπιέζουμε τον εαυτό μας μας δίνεται απλώς ακόμα μια ευκαιρία για να αγαπήσουμε το κομμάτι μας που επικρίνει.

Το σώμα μας μπορεί να μην είναι πάντα όπως θέλουμε να είναι, αλλά αν μιλάμε στα κύτταρα μας με περισσότερη αγάπη θα παρατηρήσουμε πως με τον καιρό θα θέλουμε φυσικά να τρώμε πιο υγιεινά και πως επίσης θα νιώθουμε καλύτερα. Καθώς θα έχουμε περισσότερη αγάπη προς όλα όσα κάνουμε, θα προσκαλέσουμε περισσότερη από την αληθινή μας φύση να λάμψει, κάτι το οποίο θα μας συνδέσει με την ψυχή και το πνεύμα μας.

  1. Συνδεθείτε με το εσωτερικό παιδί σας

Μια θαυμάσια άσκηση είναι να σκεφτόμαστε κάθε συναίσθημα που έχουμε ως παιδιά, που λαχταρούν την αγάπη και την προσοχή μας. Μερικές φορές, τα παιδιά στην αναζήτηση τους να δεχθούν περισσότερη προσοχή δρουν με αρνητικό τρόπο απλώς για να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε μόνο εμάς και να δώσουμε την προσοχή μας σε αυτά.

Αυτό που ίσως να μην γνωρίζουμε είναι ότι η καρδιά μας κάνει το ίδιο πράγμα. Όταν δίνουμε την δύναμη στους άλλους να μας κάνουν να αισθανόμαστε άσχημα ή όμορφα μέσω της επικύρωσης και της αποδοχής τους, ακούσια εγκαταλείπουμε το αθώο εσωτερικό παιδί μας ενισχύοντας υποσυνείδητα την πεποίθηση ότι η άποψη κάποιου άλλου είναι πιο σημαντική από την δική μας για τον εαυτό μας.

Είναι σαν να λέμε στο εσωτερικό μας παιδί «Θα σε αποδεχτώ και θα σε αγαπήσω μια φορά, και μετά θα με αποδεχτείς και θα με αγαπήσεις κι εσύ, έτσι μέχρι να δεχθώ την αγάπη και την προσοχή δεν μπορώ να σου δώσω την δική μου.» Αντιμετωπίζοντας κάθε συναίσθημα που έχουμε ως κραυγή για βοήθεια από την εσωτερική μας φύση και αγαπώντας κάθε συναίσθημα παρατηρούμε πως το εσωτερικό μας παιδί δεν νιώθει πλέον την ανάγκη να «κάνει αταξίες» για να κερδίσει την προσοχή μας.

  1. Γίνετε το δικό σας «καταφύγιο»

Αυτό συμβαίνει ως φυσικό αποτέλεσμα της διαμόρφωσης μιας σχέσης με περισσότερη αγάπη με το εσωτερικό μας παιδί. Καθώς η καρδιά μας αρχίζει να αισθάνεται ασφαλής να νιώθει ό, τι θέλει χωρίς τον φόβο της απόρριψης, της εγκατάλειψης ή της κριτικής, γινόμαστε το ασφαλέστερο άτομο για τον εαυτό μας. Σύντομα, αρχίζουμε να πορευόμαστε στη ζωή με μια ασπίδα γύρω μας που μας επιτρέπει να αντιμετωπίζουμε κάθε αντιξοότητα χωρίς να αγχωνόμαστε, να ανησυχούμε ή να φοβόμαστε αναφέρει στο Awaken η Μάγεια Τ..

  1. Πείτε «Σε αγαπώ» στον εαυτό σας

Μερικές φορές, οι πιο απλές πράξεις μπορούν να είναι οι πιο αποτελεσματικές. Όταν το «Σε αγαπώ» γίνεται το πράγμα που λέμε πιο συχνά στον εαυτό μας, ενεργειακά αρχίζουμε να δονούμαστε σε τόσο υψηλό επίπεδο, που οτιδήποτε με χαμηλότερη δόνηση δεν μπορεί να βρίσκεται στην ύπαρξη μας.

Πολλοί πνευματικοί δάσκαλοι προτείνουν να τοποθετείτε τα χέρια σας στην καρδιά σας ενώ επαναλαμβάνετε αυτά τα λόγια. Ενώ το κάνετε αυτό, θα παρατηρήσετε ένα άμεσο συναίσθημα χαλάρωσης και γενικότερης ασφάλειας, ακριβώς όπως αισθάνεστε όταν είστε με κάποιον που σας αγαπά.

  1. Αφήστε το φως σας να λάμψει

Καθώς η σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας αρχίσει να αλλάζει θα παρατηρήσουμε στην αρχή ότι ο κόσμος δεν αντανακλά τα νέα συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας. Συχνά, επειδή ντρεπόμαστε ή επειδή νιώθουμε ενοχές για το ότι είμαστε χαρούμενοι, όταν βρισκόμαστε με ανθρώπους που δεν αγαπούν τον εαυτό τους σβήνουμε την λάμψη μας για να νιώσουν εκείνοι πιο άνετα.

Ωστόσο, αυτό δεν θα βλάψει μόνο τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους μακροπρόθεσμα. Όταν έχουμε αυτοπεποίθηση και αγαπάμε τον εαυτό μας από μια κατάσταση ταπεινότητας και όχι υπεροψίας, δίνουμε στους άλλους ανθρώπους την άδεια να κάνουν το ίδιο.

Σύντομα, ο κόσμος θα αντανακλά το φως και την αγαπητή μας φύση.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ