Πρίγκιπας Χάρι - Μέγκαν Μαρκλ: Το ίδρυμά τους συγκέντρωσε το ιλιγγιώδες ποσό των 13 εκατ δολ - δώρισαν τα 3 εξ αυτών (φωτό)

Από όταν ιδρύθηκε το 2020, μετά το Megxit

Το Ίδρυμα Archewell του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ έχει συγκεντρώσει 13 εκατομμύρια δολάρια από όταν ιδρύθηκε, το 2020, μετά το Megxit.

Το ζεύγος έχει δωρίσει 3 εκατομμύρια σε επιλεγμένους σκοπούς, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, 12 εκατομμύρια εμβολιασμοί κατά της covid.

Χρήματα δόθηκαν επίσης σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που υποστηρίζουν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν και την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την Daily Mail, στην πρώτη «έκθεση επιπτώσεων» του Archewell, αναφέρεται ότι τα χρήματα βοήθησαν να καλυφθούν τα έξοδα για 12,66 εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο, ενώ συνεργαζόταν με τη φιλανθρωπική οργάνωση κατά της φτώχειας Global Citizen.

Η έκθεσή τους, που δημοσιεύθηκε την Κυριακή, δεν περιέχει λογαριασμούς. Αλλά ο αρθρογράφος του Yahoo News, Omid Scobie, είπε ότι το Archewell είχε δωρίσει το 23% του εισοδήματός του. Ο ίδιος έγραψε στο Twitter: «Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους συγκέντρωσαν 13 εκατομμύρια δολάρια και έδωσαν 3 εκατομμύρια δολάρια σε επιχορηγήσεις».

Ο Χάρι και η Μέγκαν λένε ακόμα ότι το ίδρυμα, το οποίο πήρε το όνομά τους από τον γιο τους Άρτσι (έχουν και μια μικρότερη κόρη, την Λίλιμπετ-Νταϊάνα) ξοδεύει επίσης χρήματα για να «χτίσει έναν καλύτερο διαδικτυακό κόσμο».

Παράλληλα, μετά τη σειρά του πρίγκιπα Χάρι και της Όπρα για την ψυχική υγεία, «The Me You Can't See», το Archewell βοήθησε στο να δημιοργηθούν Αίθουσες Έκτακτης Ανάγκης Ψυχικής Υγείας στην Παλαιστίνη, το Ισραήλ και την Ελλάδα. Αυτά τα δωμάτια λέγεται ότι παρέχουν Ψυχολογικές Πρώτες Βοήθειες σε περιόδους κρίσης σε κοινότητες και προσφυγικούς καταυλισμούς που δεν έχουν πρόσβαση σε υποστήριξη ψυχικής υγείας.

Το Archewell το επόμενο έτος θα εργαστεί πάνω σε «τρεις βασικούς πυλώνες» - την οικοδόμηση ενός καλύτερου διαδικτυακού κόσμου, την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στις πληροφορίες και την αναβάθμιση των κοινοτήτων.

Στην έκθεση 24 σελίδων, το φιλανθρωπικό ίδρυμα αναφέρει πώς:

  • Βοήθησε στην προμήθεια 12,6 εκατομμυρίων εμβολίων κατά του COVID μέσω της συνεργασίας τους με την Global Citizen.
  • Διέσωσε περισσότερους από 7.400 ανθρώπους από τον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέσω μιας συνεργασίας με την Human First Coalition.
  • Έδωσε 50.000 γεύματα μέσω μιας συνεργασίας με την World Central Kitchen.
  • Ανέπτυξε έναν οδηγό πόρων που αγκαλιάζει τη «θετική αρρενωπότητα» στον οποίο έχουν πρόσβαση 3.673 άτομα
  • Έφτιαξε μια παιδική χαρά για τα παιδιά του Uvalde στο Τέξας μετά το μακελειό σε σχολείο πέρυσι, στο οποίο πέθαναν 19 μικρά παιδιά και δύο δάσκαλοι.
  • Βοήθησε στη χρηματοδότηση 13 ακαδημαϊκών υποτρόφων για να «αντιμετωπίσουν τις πιο επείγουσες ανησυχίες της κοινωνίας γύρω από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» στο Ινστιτούτο του Χάρβαρντ, για την επανεκκίνηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Το ίδρυμα, που  εδρεύει στο Μπέβερλι Χιλς, αποτελείται από έναν συνδυασμό κερδοσκοπικών και μη κερδοσκοπικών επιχειρηματικών οργανισμών που ιδρύθηκαν το 2020.

Το ζεύγος είχε δημιουργήσει μια παρόμοια «μη κερδοσκοπική» οργάνωση, την «Sussex Royal», αλλά τους απαγορεύτηκε να χρησιμοποιούν τη λέξη «royal», όταν παραιτήθηκαν από τα βασιλικά τους καθήκοντα. Στη συνέχεια δήλωσαν ότι σχεδίαζαν να γίνουν «οικονομικά ανεξάρτητα» μέλη της βασιλικής οικογένειας και άρχισαν να χρησιμοποιούν το λογότυπο του Archewell.

Από τότε που παραιτήθηκαν από τα καθήκοντά τους, τον Ιανουάριο του 2020, μετακόμισαν από την Βρετανία στις ΗΠΑ και πλέον ζουν στην Καλιφόρνια, έχοντας υπογράψει μια σειρά από κερδοφόρες συμφωνίες, όπως εκείνη με το Spotify, το 2020, αλλά και με το Netflix (Harry & Meghan), νωρίτερα φέτος. 

Ακολούθησαν δε τα απομνημονεύματα του Χάρι, με τίτλο «Spare», που έκαναν ρεκόρ πωλήσεων. H Daily Mail είχε αναφέρει ότι ο πρίγκιπας πήρε προκαταβολή από την εκδοτική εταιρεία Penguin Random House 20 εκατομμυρίων δολαρίων.  

Η ET Canada ανέφερε ένα ακόμη πιο εξωφρενικό ποσό, υποστηρίζοντας ότι η συμφωνία αφορά τέσσερις εκδόσεις του βιβλίου, έναντι 35 – 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και δεν είναι γνωστό ποια είναι η καθαρή αξία του Χάρι υπολογίζεται ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν μια περιουσία που αγγίζει τα 60 εκατομμύρια δολάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ