Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Ο Σπύρος Σούλης δίνει συμβουλές: Τι να προσέξετε πριν κρεμάσετε έναν καθρέφτη στον τοίχο (φωτό)

Πριν ξεκινήσετε πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι όλοι οι καθρέφτες προορισμένοι για κρέμασμα

Ένας καθρέφτης μπορεί να κάνει ένα δωμάτιο πιο φωτεινό δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο μεγάλο.

Δείτε πώς να κρεμάσετε έναν καθρέφτη και ποια είναι τα καλύτερα σημεία μέσα στο σπίτι για να τον βάλετε.

Πριν ξεκινήσετε πρέπει να ξέρετε πως δεν είναι όλοι οι καθρέφτες προορισμένοι για κρέμασμα. Κάποιοι καθρέφτες έχουν τόσο μεγάλο βάρος που είναι αδύνατον να κρεμαστούν με ένα μόνο καρφάκι. Με λίγα λόγια καλό είναι να βάλετε καρφιά στην κάθε γωνία του καθρέφτη αν αυτός είναι πολύ μεγάλος και βαρύς. Πάνω απ' όλα να έχετε την ασφάλεια τη δική σας και των παιδιών σας.

thehomeissue_kathreftis02

Βάλτε κλίση Ένα άλλο, επίσης πολύ σημαντικό tip, είναι να κρεμάσετε τον καθρέφτη σας ψηλά στον τοίχο και με κλίση προς τα κάτω έτσι ώστε να δείχνει περισσότερο το ίδιο το δωμάτιο. Αλλιώς θα βλέπετε μονίμως το ταβάνι, που δεν είναι και ό,τι πιο ενδιαφέρον.

Προτιμήστε την κορνίζα Παρόλο που στα περισσότερα μπάνια ο καθρέφτης είναι κολλημένος στον τοίχο χωρίς κορνίζα, εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά βάζοντας τον καθρέφτη σας σε κορνίζα και κρεμώντας τον πάνω από το νεροχύτη. Αν θέλετε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη σε μια τέτοια δύσκολη επιφάνεια, όπως είναι το πλακάκι ή το γυαλί, χρησιμοποιήστε ένα τρυπάνι ειδικό για τέτοιες επιφάνειες.

thehomeissue_kathreftis

Φωτίστε το σαλόνι Για να αντανακλά πολύ όμορφα το απογευματινό φως στο σαλόνι σας (αν φυσικά αυτό κοιτάει προς το νότο) βάλτε τον καθρέφτη στον τοίχο που βρίσκεται απέναντι από το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του δωματίου.

Φωτίστε το χολ Οι περισσότεροι διακοσμητές συμφωνούν πως το καλύτερο σημείο για να βάλετε έναν καθρέφτη είναι η είσοδος του σπιτιού. Πέρα από το ότι είναι κάτι όμορφο που θα θαυμάσει κάποιος με το που θα μπει στο σπίτι σας ταυτόχρονα θα κάνει το χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και πιο φωτεινός. Και θα τσεκάρετε και τις λεπτομέρειες της εμφάνισής σας πριν βγείτε από το σπίτι.

Μία εντυπωσιακή κορνίζα στον καθρέφτη μπορεί να αλλάξει την εικόνα όλου του δωματίου.

Ταιριάξτε τον με τον φωτισμό Αν θέλετε να κρεμάσετε έναν καθρέφτη στην τραπεζαρία τότε καλό είναι να διαλέξετε κάποιον με πιο δραματική όψη (επιλέξτε, για παράδειγμα, έναν vintage καθρέφτη) ειδικά αν έχετε και πολυέλαιο στο κέντρο του δωματίου. Ο πολυέλαιος και το φως του θα αντανακλάται τέλεια στον καθρέφτη.

Προσέξτε τις διαστάσεις Καλό είναι να θυμάστε πως τα ψηλοτάβανα δωμάτια χρειάζονται κάθετους καθρέφτες ενώ στα μακρόστενα δωμάτια ταιριάζουν καλύτερα οι παραλληλόγραμμοι, οριζόντιοι καθρέφτες.

Τι να μην κάνετε Σκεφτείτε το πολύ καλά (και απορρίψτε το) να βάλετε έναν καθρέφτη σε σημείο του σπιτιού που έχει πολλή κίνηση καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να υπάρξουν ατυχήματα. Επίσης, σε καμία περίπτωση μη βάλετε καθρέφτη πάνω από το κεφαλάρι του κρεβατιού σας. Αν το θέλετε πάρα πολύ ζητήστε από έναν επαγγελματία να το κάνει για εσάς έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι δεν θα υπάρχει κίνδυνος να πέσει, σύμφωνα με το spirossoulis.gr.

thehomeissue_kathreftis02

Κι αν όλα τα παραπάνω σας φαίνονται πολύπλοκα τότε μπορείτε απλά να μην κρεμάσετε τον καθρέφτη σας. Άλλωστε αυτή είναι και η τελευταία λέξη της μόδας. Κάντε τον χώρο σας να δείχνει πολύ μεγαλύτερος ακουμπώντας έναν μεγάλο καθρέφτη σε μια γωνιά του καθιστικού σας. Αμέσως ο χώρος σας θα αποκτήσει χαρακτήρα και θα δείχνει πολύ πιο μεγάλος και φωτεινός.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ