Τα 7 δημοφιλέστερα ξένα sites για... «ψαγμένα» και πρωτότυπα post! Δείτε ποιες ιστοσελίδες αξίζουν να βρεθούν στους «σελιδοδείκτες» σας!

Θέλετε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα στη δουλειά, ψάχνετε ένα-δυο ενδιαφέροντα posts να διαβάσετε με το μεσημεριανό σας φαγητό, αναζητάτε έμπνευση για το επόμενο «ψαγμένο» post σας στα social media; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο «φρέσκα» site του παγκόσμιου ιστού που διαβάζουμε μανιωδώς, για να κάνετε bookmark.

Θέλετε να κάνετε ένα σύντομο διάλειμμα στη δουλειά, ψάχνετε ένα-δυο ενδιαφέροντα posts να διαβάσετε με το μεσημεριανό σας φαγητό, αναζητάτε έμπνευση για το επόμενο «ψαγμένο» post σας στα social media; Εμείς είμαστε εδώ. Κι έχουμε τα πιο ενδιαφέροντα, τα πιο «φρέσκα» site του παγκόσμιου ιστού που διαβάζουμε μανιωδώς, για να κάνετε bookmark.



Mental Floss: Το αντίστοιχο… νήμα των δοντιών για τον εγκέφαλό σας (όπως υποδεικνύει το όνομά του) έχει σύντομα, καλογραμμένα και ενίοτε διασκεδαστικά posts που καλύπτουν μια ευρεία γκάμα θεμάτων: Από τη γλώσσα (48 πράγματα που δεν ξέρατε ότι είχαν ονόματα) και την Ιστορία (11 αντικείμενα από γραφεία του περασμένου αιώνα) μέχρι την ποπ κουλτούρα (10 πράγματα που δημιουργήθηκαν υπό την επήρεια μπύρας) και απαντήσεις στις πιο περίεργες αλλά και έξυπνες ερωτήσεις αναγνωστών: Πόσες λέξεις έχουν πραγματικά οι Εσκιμώοι για το χιόνι, και πότε ακριβώς απέβαλαν οι Αμερικάνοι την βρετανική προφορά τους;

So Bad So Good: Με tag line “the best pop culture from around the web”, το So Bad So Good κάνει αυτό ακριβώς που υπόσχεται: Μαζεύει ό,τι πιο ενδιαφέρον κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, το χωρίζει σε κατηγορίες (διασκέδαση, μουσική, cool, αστείο, design, τεχνολογία, φωτογραφία και πάει λέγοντας) και μας το παρουσιάζει σε λίστες από τις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξεκολλήσεις. Ένα κλικ θα σας πείσει.

My Modern Met: Το… χαϊδευτικό του My Modern Metropolis είναι το όνομα ενός site που συγκεντρώνει τις πιο ενδιαφέρουσες φωτογραφίες, ιστορίες, τάσεις και δημιουργίες τέχνης από κάθε γωνιά του κόσμου. Θυμάστε, για παράδειγμα, την παραλία στις Μαλδίβες που φωσφορίζει τα βράδια, και η οποία αναδημοσιεύτηκε σε κάθε ελληνικό site την προηγούμενη εβδομάδα; Από εδώ ξεκίνησε.

Laughing Squid: Ένα blog που αγαπά πολύ την τέχνη (ιδιαίτερα στις αστείες εκφάνσεις της), την ποπ κουλτούρα και την τεχνολογία. Τα posts περιλαμβάνουν κατά κύριο λόγο βίντεο που γίνονται αμέσως viral (όπως αυτό εδώ με τις σαπουνόφουσκες που παγώνουν στους -20 βαθμούς Κελσίου ή αυτό με τον Mandy Patinkin του Homeland να διασκεδάζει με ατάκες από το Princess Bride τον οδηγό του αυτοκινήτου του καθ’ οδόν για το Φεστιβάλ του Sundance) αλλά και συλλογές φωτογραφιών, όπως αυτές εδώ οι κάρτες του Αγίου Βαλεντίνου.

Untapped Cities: Είναι το site που θα θέλαμε να υπάρχει για την Αθήνα. Είναι επικεντρωμένο στη Νέα Υόρκη, προς το παρόν, μας φτάνει όμως που υπάρχει: Με θέματα όπως ρετρό φωτο-αφιερώματα στο Μανχάταν της δεκαετίας του ’90, λίστες όπως «7 μέρη για να πιείς όπως οι beatniks» και «15 εναλλακτικά μέρη που λειτουργούν όλο το 24ωρο» αλλά και εναλλακτικούς οδηγούς για άλλες πόλεις (όπως το Μπουένος Άιρες και η Λυών) είναι το site που θέλει στη λίστα με τα αγαπημένα του κάθε λάτρης των ταξιδιών –ή των πόλεων.

Bored Panda: Η «μόνη ιστοσελίδα για πάντα» έχει μακράν τα καλύτερα photo galleries που έχετε δει να κυκλοφορούν στο internet και στα newsfeed σας στο Facebook: Από τη γνωστή Ρωσίδα που φωτογραφίζει τα παιδιά της στην φάρμα τους (και ορκιζόμαστε ότι την επόμενη φορά που θα τη δούμε στα social media θα αφήσουμε hate comment) μέχρι τους υπέροχους φιλοξενούμενους γερμανικών γηροκομείων που αναπαριστούν σκηνές από διάσημες ταινίες.

BuzzFeed: Μπορεί να είναι λίγο χαώδες, και όχι ιδιαίτερα θελκτικό από άποψη σχεδιασμού, κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όταν μιλάμε για ποπ κουλτούρα, το Buzz Feed έχει τα πάντα. Μα τα πάντα: Από τις 34 καλύτερες στιγμές των Grammy μέχρι quiz για το ποιο φαγητό ταιριάζει με την προσωπικότητά σου και από τους 23 εκνευριστικούς τύπους παιδιών που θα γνωρίσεις ως γονιός και το νέο single της Lana del Rey. Το μεταφράζουν επί καθημερινής βάσης τα περισσότερα ελληνικά site που ξέρουμε.

Πηγή: in2life.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ