Topwoman η Victoria Salcedo: Της ακρωτηρίασαν τα άκρα όταν ήταν 6 ετών - Τώρα είναι μοντέλο με δεκάδες χιλιάδες followers (φωτό & βίντεο)

Έχασε τα χέρια και το πόδι της σε ατύχημα

Μία γυναίκα από το Εκουαδόρ, που έχασε τα δύο της χέρια και το πόδι της μετά από ένα ατύχημα που είχε όταν ήταν παιδί, τώρα δουλεύει ως μοντέλο, εμπνέοντας δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η 26χρονη σήμερα Victoria Salcedo, σε ηλικία 6 ετών άγγιξε κατά λάθος ένα ηλεκτρικό καλώδιο και υπέστη εγκαύματα τρίτου βαθμού, με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν τα ακρωτηριάσουν τα άκρα της.

Με τα χρόνια η ίδια έμαθε πως να χρησιμοποιεί το δεξί της πόδι για τις καθημερίνες της ανάγκες, όπως το να τρώει, να πλένει τα μαλλιά της και να κάνει το μακιγιάζ της. Αφού της έβαλαν ένα προσθετικό πόδι η Salcedo άρχισε να προπονείται και σύντομα η άσκηση έγινε τρόπος ζωής.

Η ίδια, μιλώντας στο Viral Press είπε, σύμφωνα με το nypost.com, για την απρόσμενη καριέρα της ως μοντέλο και influencer:  «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν ένα άτομο με επιρροή για άλλους ανθρώπους. Μου αρέσει όμως να μοιράζομαι τη ζωή μου με άλλους. Μου αρέσει που οι άνθρωποι μου γράφουν και μου κάνουν ερωτήσεις και που γνωρίζουν ότι μπορούν να βασίζονται σε μένα».

Η  Salcedo, η οποία ζει στο Guayaquil του Εκουαδόρ, ξεκίνησε την καριέρα της όταν σε ηλικία 19 ετών την «ανακάλυψε» ένας ατζέντης μοντέλων. Σύντομα έγινε περιζήτητη στη βιομηχανία παρά το γεγονός ότι δεν έχει τα χέρια και το ένα της πόδι. 

Η εντυπωσιακή μελαχρινή συμμετείχε επίσης το 2021 στο διαγωνισμό Miss Ecuador. «Δεν πήγα εκεί για να με δεχτούν. Πήγα εκεί για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου, να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου ως γυναίκα, να εκπροσωπήσω τον εαυτό μου ως ψυχή, ως μια άλλη μορφή ομορφιάς», δήλωσε.

Πλέον η ίδια μετρά  περισσότερους από 170.000 ακόλουθους στο Instagram -  πολλοί από τους οποίους την έχουν επαινέσει για την ομορφιά της και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει την ζωή. 

Η Salcedo ελπίζει ότι με την δημοτικότητά της θα καταφέρει να παρακινήσει τους ανθρώπους να σκεφτούν διαφορετικά για όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια θέματα με εκείνη.  «Χρησιμοποιώ όσα έζησα, όσα έμαθα και τα μοιράζομαι. Για μένα, το να εμπνέω άλλους είναι μια ευκαιρία να αλλάξω τη γνώμη των ανθρώπων. Είναι μια ευκαιρία να μοιραστώ ένς μέρος του εαυτού μου με άλλους» πρόσθεσε. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ