Συγκινεί ο Στέφανος Κορκολής: ''Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια μου - δίνω μια μάχη συνεχώς, γιατί έρχεται φεύγει''

Μία συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στο "The 2Night Show" ο Στέφανος Κορκολής. 

Καλεσμένος στην εκπομπή  «The 2Night Show» και στον Γρηγόρη Αρναούτογλου, ήταν το βράδυ της Δευτέρας (23/1),  ο Στέφανος Κορκολής, που συμπληρώνει φέτος 35 χρόνια καλλιτεχνικής πορείας.

Ο συνθέτης και τραγουδιστής μίλησε για όλους και για όλα. Για την περιπέτειά του με τον καρκίνο, το «μικρόβιο» της μουσικής που τρύπωσε μέσα του από τα πολύ παιδικά του χρόνια και την καριέρα του. 

«Εγώ έχω τη δυνατότητα να μην λαμβάνω τα πνευματικά δικαιώματα αλλά έχω τη δυνατότητα να κάνω εμφανίσεις, ένας στιχουργός τι θα κάνει; Είναι άδικο, ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, γιατί δεν του το έχουν δώσει να το καταλάβει. Τα πνευματικά δικαιώματα δεν πάνε στον τραγουδιστή, αλλά στον δημιουργό. Και αυτός ο δημιουργός αναγκάζεται να πεινάει».

 

 

Ο Στέφανος Κορκολής αναφέρθηκε και στη μάχη του με τον καρκίνο:

«Έκανα μία συναυλία στην Κρήτη για τον Όμιλο Ορίζοντας που στηρίζει καρκινοπαθείς και εκείνη την περίοδο με βρήκε. Τότε αναφέρθηκα ότι κι εγώ είμαι ένας από εσάς. Πρόληψη, μην φοβάστε να πάτε στο γιατρό. Υπάρχει αυτή η αρρώστια. Εμένα δεν ήταν μόνο το στρες, κάπνιζα πολύ, το τσιγάρο μου δημιούργησε την περιπέτεια με την υγεία μου, με κατέστρεψε, δίνω μια μάχη συνεχώς, γιατί έρχεται φεύγει. Οφείλω να πω ότι κάνοντας κάποιες θεραπείες και βλέποντας άλλα περιστατικά έκανα τον σταυρό μου και είπα “τυχερός είμαι μέσα σε αυτήν την ατυχία”» και έστειλε ένα μήνυμα με αφορμή τη δική του περιπέτεια υγείας.

 

 

 

 

«Θέλω να πω στους νέους ανθρώπους να μην καπνίζουν, να μην το βάζουν το τσιγάρο στο στόμα, δεν προσφέρει τίποτα και το δεύτερο είναι να μην φοβόμαστε με το παραμικρό που νιώσουμε κάτι να πάμε στον γιατρό μας, που είναι το 90% της σωτηρίας μας» για να συνεχίσει την εξομολόγησή του:

 

 

«Όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο, έχασα τη γη κάτω από τα πόδια, πραγματικά πάγωσα. Αυτό το συναίσθημα ένιωσα. Όταν μου το είπε ο γιατρός μου δεν είχα τον χρόνο να το συνειδητοποίησω, γιατί μπήκα αμέσως χειρουργείο για να το προλάβω, όταν βγήκα κατάλαβα ότι μπήκα σε μία άλλη φάση της ζωής» και πρόσθεσε:

 

 

 

 

«Εκεί γίνονται πάρα πολλές σκέψεις, απίστευτες εσωτερικές διεργασίες, αρχίζεις και γίνεσαι αφαιρετικός στις επιλογές σου, στις σχέσεις σου με φίλους, γνωστούς, περιορίζεις το γύρω σου, το κάνεις πιο ουσιαστικό» κατέληξε ο Στέφανος Κορκολής.

Τέλος, ο Στέφανος Κορκολής μίλησε με χαρά για την επερχόμενη επετειακή συναυλία του, στο Μέγαρο Μουσικής την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ