Story of the day: Ο Έλβις Φρανσουά επέζησε 24 ημέρες στο ανοιχτό πέλαγος - τον έσωσαν το κέτσαπ και οι κύβοι μαγειρικής (βίντεο)

«Κάποια στιγμή άρχισα να χάνω την ελπίδα μου»

Ένας άντρας που πέρασε 24 ολόκληρες μέρες στην Καραϊβική Θάλασσα λέει ότι επέζησε τρώγοντας κέτσαπ και κύβους μαγειρικής.

Ο 47χρονος Έλβις Φρανσουά βρέθηκε 120 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του Πουέρτο Μπολίβαρ, όταν ένα αεροπλάνο είδε τη λέξη «βοήθεια» χαραγμένη στο κύτος του ιστιοφόρου του, ανέφερε το Ναυτικό της Κολομβίας. 

«Δεν είχα φαγητό. Υπήρχε απλώς ένα μπουκάλι κέτσαπ στο σκάφος, σκόνη σκόρδου και κύβοι μαγειρικής, οπότε ανακάτεψα αυτά με λίγο νερό» είπε, σύμφωνα με το CNN, ο Φρανσουά σε ένα βίντεο που έδωσε στην δημοσιότητα ο κολομβιανός στρατός.

Ο 47χρονος, που κατάγεται από νησιωτική χώρα της Dominica ανέφερε ότι έκανε επισκευές στο σκάφος, κοντά στο ολλανδικό τμήμα του νησιού Saint Martin τον Δεκέμβριο, όταν οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, παρέσυραν το ιστιοφόρο στη θάλασσα.

 

Είπε επίσης ότι καθώς δεν έχει γνώσεις ναυσιπλοΐας δεν μπορούσε να οδηγήσει το σκάφος πίσω στην ακτή και έτσι πέρασε βδομάδες χαμένος στη θάλασσα.

«Είκοσι τέσσερις μέρες, χωρίς γη, χωρίς κανέναν να μιλήσω. Δεν ήξερα τι να κάνω, δεν ήξερα πού βρίσκομαι. Ήταν πολύ δύσκολο. Κάποια στιγμή άρχισα να χάνω την ελπίδα μου. Σκεφτόμουν την οικογένειά μου».

Αφού διασώθηκε, μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Καρχηδόνας, όπου έλαβε ιατρική φροντίδα και αργότερα παραδόθηκε στις αρχές μετανάστευσης για την επιστροφή του στην πατρίδα του, δήλωσαν Κολομβιανοί αξιωματούχοι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ