Τopwoman η Φιλίππα Μιχάλη - Ανέλαβε πρόεδρος και CEO της NN Hellas

Η Φιλίππα μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz...

Η κ. Φιλίππα Μιχάλη αναλαμβάνει Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas από την 1η Απριλίου 2023. Διαδέχεται την κ. Μαριάννα Πολιτοπούλου, που αποχώρησε από τον Όμιλο ΝΝ τον Δεκέμβριο του 2022.

Η κ. Μιχάλη μεταβαίνει στον Όμιλο ΝΝ από την Allianz, στην οποία διετέλεσε Διευθύνουσα Σύμβουλος για την Ελλάδα και την Κύπρο από το 2015.

Πριν αναλάβει το ρόλο αυτό, κατείχε διάφορες θέσεις στην Allianz Hellas, συμπεριλαμβανομένης της Head of Market Management and Communications, όπως και Fund Manager στην θυγατρική της Allianz Hellas για τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Η βαθιά γνώση που κατέχει από την ελληνική ασφαλιστική αγορά, σε συνδυασμό με τις ηγετικές της ικανότητες και την έμφαση στην ψηφιοποίηση θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ενίσχυση της ανάπτυξης της NN Hellas.

Μέχρι την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της κ. Μιχάλη ως Προέδρου και Διευθύνουσας Συμβούλου της NN Hellas την 1η Απριλίου, ο κ. Frederick Lathioor, Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνου της ΝΝ Hellas, θα συνεχίσει να εκτελεί προσωρινά καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου της NN Hellas.

Η Φιλίππα Μιχάλη νέα πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της NN Hellas

To who is who της

Σπούδασε Χρηματοοικονομική & Τραπεζική Διοικητική στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και κατέχει Master in Business Administration (ΜΒΑ) από το ALBA Graduate Business School.

Ξεκίνησε την καριέρα της στην Helvetia ΑΕΔΑΚ και στη συνέχεια στην Allianz ΑΕΔΑΚ, όπου για μία δεκαετία απασχολούνταν στη Διεύθυνση Επενδύσεων στη διαχείριση αμοιβαίων κεφαλαίων. Το 2009, πέρασε στον ασφαλιστικό κλάδο και ανέλαβε τη θέση της Υποδιευθύντριας Market Management στην Allianz Ελλάς, ενώ παράλληλα από τη θέση της Υπεύθυνης Καινοτομίας είχε την ευθύνη υλοποίησης στην Ελλάδα της παγκόσμιας πρωτοβουλίας της Allianz για την προώθηση της καινοτομίας.

Το 2011 ανέλαβε τη συνολική ευθύνη της Διεύθυνσης Market Management & Επικοινωνίας, ενώ από το 2013 είχε υπό την εποπτεία της και τη λειτουργία του καναλιού διανομής απευθείας πωλήσεων (Direct Business).

Συμμετείχε από το 2013 στο Συμβούλιο Διοίκησης της Allianz Ελλάς αλλά και στην Επιτροπή Διαχείρισης Έργων. Από την ίδια χρονιά έχει επιλεγεί να συμμετέχει στο παγκόσμιο πρόγραμμα Allianz Sponsorship for Diverse Leadership που απευθύνεται σε γυναίκες με ηγετικά προσόντα και προοπτικές καριέρας.

Από τον Απρίλιο του 2015 βρίσκεται στην ηγεσία της Allianz Ελλάδος, από τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου ενώ είναι Πρόεδρος στην Επιτροπή Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) από το 2017. Είναι παντρεμένη & μητέρα δίδυμων αγοριών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ