Κηδεία Κωνσταντίνου Β': «Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα» - Λύγισε στον επικήδειό του ο Παύλος (φωτό - βίντεο)

Ιδιαίτερα συγκινημένος, ο πρωτότοκος γιος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου εκφώνησε τον επικήδειο λόγο στη Μητρόπολη Αθηνών, Παύλος.

Καθ' οδόν προς το Τατόι βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, μετά την ολοκλήρωση της εξοδίου ακολουθίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου και με τη συμμετοχή των δώδεκα αρχιερέων, μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, αλλά και άλλων ιεραρχών.

«Μεγαλειότατε, βασιλιά, πατέρα μου, παππού, Oλυμπιονίκη». Με αυτά τα λόγια, ξεκίνησε τον επικήδειο λόγο του ο πρωτότοκος γιος του, Παύλος.

«Είναι οδυνηρή αυτή η μέρα του χωρισμού με την αγαπημένη σου βασίλισσα και μητέρα μας, για εμάς τα παιδιά και τα εγγόνια σου» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

«Αλλά και για όλους εκείνους που τιμούν τη μνήμη σου και ήταν αδύνατο να είναι σήμερα μαζί σου».

Δείτε επίσης: Κηδεία Κωνσταντίνου: 20 φωτό από την αναχώρηση των μελών της οικογένειας, των royals & των επωνύμων για την Μητρόπολη

«Δεν είναι αυτό το τέλος πατέρα», ανέφερε ο Παύλος, τονίζοντας ότι «θα ζεις πάντα στη σκέψη και την καρδιά μας».

«Στερήθηκες πολύ νέος τον πατέρα σου, τον αείμνηστο βασιλέα Παύλο, τίμησες όμως πάντα την παρακαταθήκη του. Δόξασες τη χώρα ως Ολυμπιονίκης, έφερες τιμή στη γαλανόλευκη και στην πατρίδα» συμπλήρωσε και αναφέρθηκε στην εποχή που ανέλαβε τον θρόνο:

 

 

«Ήταν δύσκολη εποχή πατέρα όταν ανέβηκες στο θρόνο. Από την πρώτη στιγμή αντιστάθηκες με σθένος και αναζήτησες τρόπο ανατροπής. Η προσπάθειά σου απέτυχε, όμως δεν ήθελες μένοντας στην Ελλάδα να γίνεις αιτία νέας αιματοχυσίας και δέχτηκες με σεβασμό την απόφαση του ελληνικού λαού».

eurokinissi

Επίσης, έκανε λόγο για την «αποφασιστική επιρροή» του πατέρα του στην εκλογή της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς του 2004. «Ήταν», σημείωσε, «μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες σου».

«Ο Θεός σε αξίωσε πατέρα να αφήσεις την τελευταία σου πνοή στην πατρίδα μας, που αγάπησες σε όλη σου τη ζωή. Η ισχύς μου η αγάπη του λαού ήταν και πάντα θα είναι ο κανόνας της οικογενείας μας. Η ισχύς της πατρίδας είναι η αγάπη του Έλληνα για αυτή. Καλό ταξίδι.»

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ