25 φωτό από τη ζωή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου - Η οικογένειά του, ο βαφτισιμιός του πρίγκιπας Ουίλιαμ, οι διακοπές με την Νταϊάνα

Ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964

Με αφορμή τον θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, το γαλλικό Paris Match δημοσίευσε 25 φωτογραφίες από τη ζωή του.

Γεννημένος στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, ο Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ, ανακηρύχθηκε βασιλιάς της Ελλάδας στις 6 Μαρτίου του 1964, σε ηλικία 24 ετών διαδεχόμενος τον πατέρα του, Παύλο Α΄ μετά τον θάνατό του την ίδια ημέρα.

Ο Κωνσταντίνος με την Άννα-Μαρία, Ιούλιος 1964 © Ritzau Scanpix 2023 / Erik Pertersen / via REUTERS

Υπενθυμίζεται ότι  η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στη Μητρόπολη στις 12:00 το μεσημέρι, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας. Η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στη Μητρόπολη από τις 06:00 έως τις 10:30 το πρωί της Δευτέρα (16/01).

Διακοπές με την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τους πρίγκιπες Κάρολο, Γουίλιαμ και Χάρι, τη βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και τις κόρες της Έλενα και Κριστίνα, το 1990 © ALPHA AGENCY / BESTIMAGE

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος θα συνοδεύεται από μέλη της Ιεράς Συνόδου, ενώ ο Κωνσταντίνος θα ταφεί ως ιδιώτης στο Τατόι. 

Με τον βαφτισιμιό του πρίγκιπα Ουίλιαμ, 16 Απριλίου 1999 © Πρακτορείο Alpha / Bestimage

Δείτε όλες τις φωτογραφίες στο κεντρικό SLIDESHOW

Διαβάστε επίσης: 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ