Σοκ στη Γαλλία με την αυτοκτονία του 13χρονου Λουκά - Ήταν θύμα ομοφοβικού bullying

Θλίψη και σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αυτοκτονία ενός 13χρονου αγοριού, που ήταν θύμα ομοφοβικού bullying στο σχολείο.

Ο Λουκά έβαλε τέλος στη ζωή του στην περιοχή Βοζ της ανατολικής Γαλλίας, το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Οι φίλοι του αγοριού είπαν στους ερευνητές πως ο 13χρονος δεχόταν bullying «από συμμαθητές του για αρκετούς μήνες, επειδή ήταν ομοφυλόφιλος», δήλωσε ο εισαγγελέας της περιοχής, Φρεντερίκ Ναόν. 

Οι εισαγγελείς άνοιξαν έρευνα για παρενόχληση ανηλίκου μετά την αυτοκτονία. Η οικογένεια δεν έχει κάνει αγωγή, αλλά έγινε αναφορά στο υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που επικρατούσε στο σχολείο της πόλης Γκολμπέ, συμπλήρωσε ο εισαγγελέας.

Ο ανήλικος ήταν στόχος «χλευασμού» στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο, ανέφεραν οι τοπικές εκπαιδευτικές αρχές. «Αμέσως αυτό λήφθηκε σοβαρά, από τις ομάδες του σχολείου, που έδειξαν μεγάλη φροντίδα σε καθημερινή βάση», συμπλήρωσαν.

«Η ομοφοβία σκοτώνει. Θλίψη και υποστήριξη στην οικογένεια του Λουκά», έγραψε στο Twitter ο Γάλλος υπουργός Μεταφορών Κλεμόν Μπον, ο οποίος το 2020 έκανε coming out ως γκέι, ενώ ήταν υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

«Αυτό είναι μη ανεκτό. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την τραγωδία και τις ομοφοβικές περιστάσεις γύρω από αυτήν», τόνισε η υπουργός Ισότητας των Φύλων, Ιζαμπέλ Ρομ.

«Σκέφτομαι όλους τους μαθητές όπως εκείνος που δέχονται bullying. Η απόγνωσή τους είναι η βάση της αποφασιστικότητάς μου να αποτρέψω όλες τις μορφές εκφοβισμού. Κανένα παιδί δεν πρέπει να αυτοκτονεί», έγραψε στο Twitter ο υπουργός Παιδείας, Παπ Ντιαγέ.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ